Recepty s umelým mliečkom
ahojte zienky 🙂 mozno je tu uz podobna tema, neviem, nenasla som.. moj 8 mesacny syncek mi pomaly ale iste odmieta pit UM, kazdym dnom je to horsie, ostatne (zeleninku, ovocie, mäsko a pod.) papa pekne, len s tym mlieckom akosi bojujeme.. preto sa chcem spytat: nemate nejake finty, aby mi to mliecko vypil? resp. nejake receptiky alebo tipy, ako mu UM do stravy "zamaskovat".. jedine co robim, su instantne kase, do ktorydh sa UM pridava a teraz som sa preklikala ku krupicnej kase z UM. hmm? poradi niekto? dakujem 😅
@oliq ja som zacala od m davat kravske 🙂
@zivika ahoj 🙂 tiez som rozmyslala o zmene znacky - teraz sme na HA, tak skusime nieco ine 🙂 este pred 2 tyzdnami mi vypil pocas noci aj 600 ml, posledne dni vypije pred spanim tak max 150 a potom sa zobudi vo svojom "standardnom" case, placka (podla mna z hladu), ale mliecko nechce ani citit :( cajik pocucka, mliecko nie :( skusala som aj v polospanku, tiez nepomohlo.. cez den mi mliecko nepije uz dlhsie. No a jogurtiky davame, spapa cisty biely, co som rada 🙂 a syrik? aky by som mu mohla dat? DAKUJEM 😵
@nikolet_89 ahoj, som alergicka, preto papame HA mliecko, nemala by som sa radsej spytat na to kravske nasej dr? inac ma to tiez napadlo, ale nechcem nic riskovat.. potom sa to kravske aj prevara ci ako? viem, pytam sa jak dilino, ale nemam ani sajnu :D
@oliq v pohode mi sme tiez pili Nutrilon HA, skusala som kravske sama tak, ze som jej napriklad spravila spenat z trochou normalneho mlieka, ked nebola reakcia tak som jedneho dna prevarila 200ml kravskeho mlieka a mala mi ho vypila dala som tam trochu masla kockoveho...a som bola rada aj som, lebo mala mi nutrilonu vypije max 150ml kdezto normalneho mlieka mi vypije 300ml a je napapana lepsie spi...zo zaciatku som jej ho davala len na noc...a teraz si mlieko beriem vsade zo sebou, ked ideme nieco vybavit a tak dalej
@nikolet_89 jeeej tak to je super, pocula som o viacerych detickach, co odmietali UM a kravickovske pili jedna radost, mozno to bude i nas pripad 🙂 a od ktoreho mesiaca ste zacali? lebo mi to asi chcela vyssie napisat, len ti uslo cisielko 🙂
@oliq jasne sorry od 9m pijeme 🙂
@oliq a nasa dr predpisuje nutrilon ha len do 10m takze som rada, ze si mala zvykla na kravske a k tomu jej davam raz denne nutrilon vanilkovi
@oliq inak, ak mala nema doteraz zistenu nejaku alergiu, tak HA mlieko je zbytocne...a co sa tyka obycajneho kravskeho mlieka, mozes skusit davat do vare, ale na pitie by som este pockala...ale ked sa rozhodnes, tak prevarat treba len cerstve z automatu, maximalne to sackove z obchodu...ostatne su uz vysokopasterizovane, takze ich staci prihriat...
@zivika no 🙂 mne fakt tak este pred 2 - 3 tyzdnami vypil pred spanim 230 (raz sa stalo ze 260) potom okolo polnoci dalsich nejakych 200 a potom tak okolo 4tej dalsich.. cize dokopy 600, niekedy viac niekedy menej.. predvcerom sa stalo, ze nechcel ani pred spanim, zobudil sa o tej polnoci - nechcel - plackal hodinku, kym nezaspal od unavy, potom sa zobudil o tej 4tej, rovnaky scenar 😒 a papal az rano o 7mej kasu a pred tym naposledy o 4tej ovocko - cize 15 hodin bez jedla :/ maly je od narodenia slabsi papkacik - tych 600 za noc bolo len jedno obdobie - tiez trvalo par tyzdnov a to som sa vytesovala, ze konecne nam zacina pekne papkat.. zubky nam nejdu, mame vonku 4 ks a momentalne nic nenapoveda tomu, ze by bolo nieco "na ceste".. a cez den? rano kasa, desiatu mu dam nieco na prekusnutie (ovocie, piskotky, kedy ako), potom obed (to spapa pekne, zemiacik s mäskom, zeleninka, alebo ryza a pod), olovrant bananik alebo vyzivka no a vecera - to uz vlastne bolo mliecko pred spanim, kt. som vcera nahradila kasou, lebo som sa bala, ze pojde opät spat s prazdnym bruskom 😖
@oliq le ved podla toho co pises urcite nie je "slaby papkacik"...nahodu ti je celkom pekne 😉 na olovrant mu davaj nieco sytejsie, cize ku tomu bananu pridaj jogurt (vyzivku davaj skor na desiatu, kedze to je len ovocko, nie je moc syta) a na veceru bud tu kasu, alebo mozes dat aj to, co mal na obed, len menej, alebo zemiaciky, cestovinky...a som ti zabudla napisat, ze syr nejaky tvrdy a normalne tucny, nie 30%ny 😉
@oliq neboj, ked ti bude pit mliecko aspon raz za den, raz mliecnu kasu a raz jogurt, popripade este platok syra a v noci dajme tomu este jednu davku mlieka, nebude mu nic chybat 😉 a mozno ti to HA mlieko nechce, lebo je hnusne, ja som ho ochutnala a bolo mi drobca luto, ked ho musel pit do troch mesiacov( bola to bebaHA) a ked uz papate ine mnamky, tak mu uz to mlieko jednoducho nechuti...neviem aku znacku davas teraz, ale nas krpec mal dlho rad sunar, potom hami...
@zivika dakujem za mas na mna taku trpezlivost 😎 cez den mlieko nevypije, to by sa musel stat zazrak 😀 yop, viem ze je hnusne, tiez som to chutnala, tak ale moje uz doslo a dr. radila pit toto.. teraz mu davam nutrilon, skusim kupit hami alebo nestle a uvidime co to spravi.. aspon keby nebol taka vyzla mala - dlhy a cenky je - uzofka ho volam, podla nasej vahy nema este ani 8 kil 😲 viem viem, kazde dieta je ine atd atd, ale kazdu mamku take trapi, ked babo nechce pit mliecko, ci? a mas pravdu - aspon ze ostatne papka, to som rada 🙂 a gratulujem k brusinku 😉
@oliq 🙂 ja chapem, ze ta to trapi, tiez by som to na tvojom mieste nenechala tak 🙂 len teraz som uz nejaka menej uzkostliva a snazim sa nejake odchylky od tabuliek neriesit, inak by ma asi piclo 🙂
skus zmenit to mlieko a uvidis, ked nebude aj tak chciet, skoc za doktorkou a opytaj sa na to kravske, ako neodporuca sa, ale ked inak nejde...ja napriklad este aj teraz davam UM, sem tam mu ponuknem kravske, trosku odpije, alebo, ked ho mam ja s cerealiami, tak mi ujeda z misky, ale moj vnutorny pocit mi hovori, ze to kravske mlieko mu neda to, co UM, ktore je pre deti, ale ako pisem, je to moj pocit, ako matky, realita je mozno ina 😀 a neboj, 8 kil nie je az tak malo, teda ak sa nenarodil patkilovy 😀
este ma napadlo, ze mozes vyskusat aj vymenit cumel na flasi, lebo ja som si takto raz nevsimla, ze si do neho prekuskal malu dierku a potom ho nechcel a ja som uz bola nestastna, ze preco mi zase mlieko nechce 😀 alebo skus vacsi prietok, mozno mu tecie pomaly a nebavi ho to 🙂
a dakujem ku gratulacii 😉

@oliq ked mi maly zacal odmietat UM, zmenila som znacku a ked ani to nepomohlo, jednoducho som mu ho zacala davat len na rano a vecer, od roka uz len rano...v 8. mesiaci mozes zacat s bielym jogurtom aj so syrom (len nie tavenym) a ked mu chutia kasicky, tie mu rob mliecne, to mu UM nahradi...