icon

Recepty z králičieho mäska

avatar
dadajojo4
22. nov 2013

Prosim o nejake dobručke receptiky , zajtra potrebujem spracovať kralika 😉

avatar
7katka
22. nov 2013

Moje deti ho maju rady na perkelt, fasirku alebo upecene ako kurca a jablkami

avatar
lucmarc
22. nov 2013

@dadajojo4 na šťave (ja dávam mrkvu, petržlen, cibuľku..potom rozmixujem) , na prírodno je super..upečený je dosť suchý..

avatar
dadajojo4
autor
22. nov 2013

@lucmarc dakujem 🙂 skusim na prirodno 🙂
doposial som robila len polievku deckam a manzelovi som ho piekla,no uvidime

avatar
dadajojo4
autor
22. nov 2013

@7katka dakujem ,pouvazujem a nieco ukuchtim 🙂

avatar
irriss
22. nov 2013

@dadajojo4
............. takze kdyz ho budes zpracovavat az zitra..jeste to stihnu Te zastavit 😉
...posli nam ho na mazleni.. 😉
..

avatar
matysek412
22. nov 2013

my ho máme veľmi radi na duseného na bielom víne a paradajkách, jeme to s cestovinami. Je to také kyslasté jedlo, ale chutí nám oveľa viac ako klasicky králik na smotane 🙂 tu je recept: http://www.receptar.sk/index.php?ID=17&SubID=1&...
provensálske korenie do toho nedávame a paradajky v lete čerstvé, v zime dávame zavárané alebo teda z konzervy.

avatar
dadajojo4
autor
22. nov 2013

@matysek412 juuuuuuuuuuj dakujem 😀

avatar
matysek412
22. nov 2013

@dadajojo4 rado sa stalo 🙂 ak navaríš, dúfam, že bude chutiť 🙂 a chutí aj nášmu krpcovi, a on ináč paradajky nezje, ani cestoviny s paradajkovou omáčkou nezje, ale takto ich spapá. Už sme tak robili aj kura a tiež dobré 😉

avatar
maltinta100
22. nov 2013

My robievame svieckovu zo zajaca mnam 🙂

avatar
dadajojo4
autor
22. nov 2013

@irriss uz aj bezi 🙂

avatar
henikav
22. nov 2013

@dadajojo4 jeden tradicny francuzsky recept, ak mas rada miesane chute sladke- slane masko:
Na cibulke oprazis kusky zajacieho maska potom k nemu dohodis do hrnca na kruzky nakrajanu mrkvu a podlejes cervenym vinom, pridas sol korenie, tymian, bobkovy list a nechas bublat kym masko nie je uplne makkucke, az sa rozpadava. Potom pridas susene slivky, nechas trosku povarit aby tiez zmakli a nakoniec omacku zahustis pernikom. Na dochutenie davam lyzicku horcice, pripadne par kvapiek octu, alebo lyzicu cerveneho dzemu, najlepsie ribezlovy
Vino mozes nahradit aj tmavym pivom. Mozes ale ratat 1/2 az 3/4l, ak by bolo malo, mozes podliat aj troskou vody, dusi sa to pomalicky a dost dlho, aj vyse hodiny - 1h30

Podavam so zemiakovym pyre. Je to ozaj mnamka 😵 😉
Obrazok je z netu, nie je moj

avatar
zahradka76
22. nov 2013

ja robim polievku, maso oberiem a urobim z neho rizoto

avatar
dadajojo4
autor
22. nov 2013

@henikav hmmmmmmmm mnam dakujem 🙂

avatar
dadajojo4
autor
22. nov 2013

@zahradka76 aj to je dobry napad , ryzu sme tento týžden este nemali , dakujem 😉