icon

Rýchle a chutné recepty pri chorobe

24. feb 2025

Bola som chora 3t dozadu a opat na mna nieco skocilo, som uplne KO. Ale deti, muz... poznate to. Poradte prosim nejake rychle a chutne jedla, ktore vyvarate, ked fakt ledva zijete? Dakujem

Strana
z2
nynia
24. feb 2025

99% donasky - denne menu alebo cestoviny s nejakou omackou. A muz nevie si sam nieco navarit alebo objednat, kupit nejaku bagetu, pecivo? 🤔 Ja teda takeho muza by som nechcela, ktory odomna vyzaduje full servis aj ked som K.O.

januska12323
24. feb 2025

Keď som KO nevarím nič.

gelifil
24. feb 2025

Ked fakt ledva zjem, lezim v posteli. To je naozaj muy taky neschopny, ze nevie nic uvarit? A ked je, tak nech zaplati donasku. Nerob z neho krala...

heni79
24. feb 2025

Keď som úplne k.o. - nevarím ! Varí muž. V nutnom prípade donáška. 🤷

autor
24. feb 2025

@gelifil Nie je cely den doma, pride len na 15-20min na obed a deti musia cosi jest. Dnes som to poriesila donaskou, premyslam co zajtra 😏

liusa82
24. feb 2025

nech varí aj chlap čo je trotl alebo čo? ak ak nie,tak nech sú hladní.Bože ja toto nechápem.Keby žena umre tak sú niektorí totálne v riti.Ja by som taký kúsok veru nechcela.Nechápem že to niektorá môže mať aj doma a toto toleruje

milanemila
24. feb 2025

Ked ledva zijem, tak samozrejme nic nevarim 🤷🏼‍♀️ navari mamzel alebo si nieco objedname. Vsak nech muz navari vecer na dalsi den a potom to detom iba zohrejes. Ja som mala teraz s detmi brutalnu chripku, tak kym bolo najhorsie, tak muz si vzal volno a staral sa o nas.
Navaril silny vyvar, jeden den piekol kura+zemiaky+salat, rizoto, cestoviny s paradajkovou omackou, zapekanu zeleninu, rano detom kasu alebo jogurt s musli, ovocie a vecer nejake oblozene chlebiky alebo chlebiky vo vajicku.

heni79
24. feb 2025

Tak podľa toho, čo deti zjedia. Cestoviny sú rýchla možnosť. Ryža s mäsom na šťave tiež nezaberie veľa času. No ak by som bola úplne zle, tak donáška aj pár dní po sebe. Deti si ešte budú chváliť a ty si oddýchneš.

niky1234
24. feb 2025

Rychlovky ako spagety, cestoviny s omackou syrovou napr, kuracie prsia len na rychlo na panvici, alebo do rury kura upiect,rybu upiect. Polievky ako vyvar co sa sice robi dlhsie ale na viac dni a v podstate sa vari sam, paradajkovu, spenatovu polievku alebo prpste aj daky polotovar. Rybie prsty a hranolky napr do rury hodit. Pecivo len s dakou natierkou.

gelifil
24. feb 2025

no ved nech vari vecer...a zostane aj na dalsi den

kavasmliekom
24. feb 2025

Nechcem byť divná, ale nikdy som nebola taká chorá, aby som nevládala navariť. Aj rezne som už klepala a vyprážala, aj Vianoce chystala atď. Pri terajších chorobách, čo človek je aj týždeň v teplotách a 5 členov v domácnosti, každému donášku, asi by ma to zrujnovalo každé 3 týždne 🤣
Takže rýchle jedlá, vývar sa varí sám, cestovinu odvaris za 10 minút aj so zovretím vody.
Ryža 15 minút, stehná do rúry.
Spagety
Rôzne cestoviny
Rizoto
Rôzne mäso na šťave, cestovinu, knedlik k tomu.
Veď sa to vari samo, stačí popražiť na začiatku, dochutiť, podliať a variť domäkka. 🙂

autor
24. feb 2025

@milanemila Aj u nas sa asi toci nejaka chripka, mozno som to minule nedoliecila a prislo to zas. Hrozne obdobie 😭

prasiatko30
24. feb 2025

Nech navari muz vecer na dalsi den

gelifil
24. feb 2025

@kavasmliekom tak ty si potom nikdy nebola riadne chora

milanemila
Autor odpoveď zmazal
rivini
24. feb 2025

Vari muz. Navari vecer predtym. To iste predsa robim ja, ked je chory on

kavasmliekom
24. feb 2025

@gelifil teploty, bolesť tela, hlava, triaška...ale asi nie...musela som fungovať

januska12323
24. feb 2025

@kavasmliekom nemusela, prežili by ste doma aj bez varenia.
Neviem ja muža nemám ale takého čo nevie ani polievku navariť, nejaké mäso a zemiaky na dva dni by som ani nechcela.

nikpa
24. feb 2025

Ved nech navarí muž. Netreba z chlapov robiť úplne neschopných. Môj variť nevie ale keď som ležala doma chorá, kura upiekol aj cestoviny vyvaril a deti sa tešili, že mali s grankom 😃

stanzi
24. feb 2025

“ Ale deti, muz... poznate to”

Nie, nepoznam to. Ked som KO, robim v domacnosti absolutne minimum, zvysok taha muz 🤷‍♀️ (plati to samozrejme potom aj opacne). Preco tvoj muz nemoze navarit den vopred?

tenerifka
24. feb 2025

@kavasmliekom nechcem byt divna, ale tak ti treba

cafelatte
24. feb 2025

Ked som chorá, varí manžel, ak nedokáže tvoj manžel uvariť, tak 2-3 dni jedlo objednaj..

madeincssr
24. feb 2025

@januska12323 vajicka na nejaky sposob, cestoviny na nejaky sposob (niektore kupene omacky k cestovinam su fajn), zapekanky s niecim, co sa doma najde, aj niektore chladene hotove jedla uz maju ake-take zlozenie a chut, pre partnera dobra varena ci na panvici opecena klobasa (horcica, chren, uhorky), toasty...

zuzanita1609
24. feb 2025

Keď som už ozaj KO, tak som vďačná za donáškové služby 😁. Ale je dobré,keď sa vie aj druhá polovička postarať o domácnosť pri výpadku prvej polovičky 😁.

henka123123
24. feb 2025

Donaska..alebo spagety s mortadelou..file na masle do truby supnut..zemiaky do truby s tym co je doma(zelenina.slanina.klobaska.syr....)a zapiect..kura spolu so zemiakmi do truby...vacsinou take pri kt.netreba stat ani miesat.ze sa same upecie

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pininka1
24. feb 2025

No píšete tu ideálne scenáre. Ja muza mam, ale robil mimo bydliska, väčšinu týždňa nebol doma, takže nemal kedy navariť, a keď boli deti malé, aj keď som mala 39 tak som varila. A ak donáška nemusí byť všade, niekedy neboli na každom kroku bolty. Aj keď som mala neviem akú chrípku, vschopila som sa, lebo deti nemali s kým byť, nie je to len o varení. Keď máš doma 3mesacne dieťa a nemá to kto pomôcť, lezis v posteli celý deň? Asi sotva

oriesocek
24. feb 2025

U nás dnes bolo - vývar zo včera a cestoviny s kupovanou omáčkou a parmezánom. Deti spokojne, najedene…takže varenie 10 minút, keďže zase nejaká viróza. Na raňajky si samé robili takú kasu, ktorú zamiešali do mlieka.

kavasmliekom
24. feb 2025

@januska12323 ja mam manžela na turnus och a nemôže kvôli mne byť doma. To by sme ani ze čínske polievky nejedli 😄

mamina7070
24. feb 2025

bud navari muz a ja ho dirigujem
alebo spagety kecup syr
alebo pecene kura chlieb zavarana uhorka
a pod

Strana
z2