icon

Rýchle a chutné recepty pri chorobe

24. feb 2025

Bola som chora 3t dozadu a opat na mna nieco skocilo, som uplne KO. Ale deti, muz... poznate to. Poradte prosim nejake rychle a chutne jedla, ktore vyvarate, ked fakt ledva zijete? Dakujem

Strana
z2
kavasmliekom
24. feb 2025

@tenerifka co tam mi treba? Nechápem. Ty vylihujes 3 týždne a padajú ti holuby do úst? Ci chodí ti variť mama, suseda, muž? Mne nemá kto. Ja mam manžela aj 2-3 mesiace preč. Čiže a keď som chorá, musím fungovať, tak ako fungovala moja mama a neubudlo z nej, ani ja nie som nejaká padavka, čo nedokáže 20 minút stáť na nohách, aby som ochutila jedlo na sporáku a nabrala deťom jest. Dám si paralen, prejde na chvíľu a za ten čas porobím co treba. Spim v noci

deti95060810
24. feb 2025

len niečo jednoduché...
mm niečo navarí - síce mu to trvá, a dokoonca s pomocou kuchárskej knihy, ale čosi navarí...
kuracie stehná pečené v rúre, polievka zo sáčku, špagety s kečupom, vyprážaný syr so zemiakmi, pečené zemiaky, ryžová kaša s kakaom a maslom, cestoviny s tvarohom, tekvicový prívarok so zemiakmi, rezne z mletého mäsa - mäso si dáš zomlieť u mäsiara, rizoto so zeleninou, kuracie rizoto.....

mameha7
24. feb 2025

@kavasmliekom To nie je o tom, či je niekto padavka. Nevyležaná chrípka môže ohroziť napríklad srdce.

kavasmliekom
24. feb 2025

@mameha7 ale preboha, to ani na wc nejdeš, ani sa osprchovať? To koľko poniektorí stojíte v kuchyni pri sporáku? Aj keby som mala piecť kačku 4 hodiny, to neznamená ze musím stať pri rúre a pozerať ako sa pripeká.

katkaseiner
24. feb 2025

velmi neporadim.... ale
v novembri ma seklo a odvtedy takmer 2 mesiace som nedokazala nic... pokaslala sa mi aj platnicka, nevladala som sediet, stat ani chodit
vyse 2 mesiacov robil on sam vsetko ... ano, potreboval navigovat, ale robila som to z gauca, kedze jedine co som zvladala bolo lezat...
Ak muz nie je po ruke, objednaj jedlo, kratkodobo sa do zvladnut da. Ak je nablizku, naviguj ho nech navari...

gelifil
24. feb 2025

@pininka1 ked umieram, tak si snad muz vie zobrat volno a nenecha zenu ,,umriet"

mameha7
24. feb 2025

@kavasmliekom No keď ma chytí ozajstná chrípka, veru ledva z postele vstanem. Nemyslím obyčajné prechladnutie so soplíkom. Teraz nedávno som tehotná chytila takú pliagu, že som bola rada že môj muž večer navaril a nemusela som nič.

oriesocek
24. feb 2025

@kavasmliekom no sú situácie, keď proste domácnosť musí ísť bokom. Manžel by mal byt schopný normálne s deťmi fungovať… môj varil väčšinou cestoviny, polotovary, ale sú schopní fungovať. Napr ja som bola pred a po operácii chrbtice, kde som proste nechodila…

kavasmliekom
24. feb 2025

@mameha7 mňa len raz v živote tak zmohla choroba, covid, že ma vyplo na dva dni, ale to som vedela, že bude o deti postarané, lebo sme boli v karanténe, tak bol manžel doma, ale dva dni som spala bez prestávky.

kavasmliekom
24. feb 2025

@oriesocek keď máš manžela doma, ja som na deti sama, iné je ze manžel si vezme na teba OČR, lebo nie si schopná, po operácii a iné je, keď je preč na turnus niekde v prdeli a tebe sa zachce dostať chrípku 😬 proste sa nedá spať 24 hodín denne. Tých 20 minút obetujem deťom

tamitamitami
24. feb 2025

Keď som naozaj veľmi chorá objednám donášku. Keď sa cítim lepšie varím rýchlovky. Napríklad pečené kura, pečená krkovička, kapustnica, hovädzí vývar....

gelifil
24. feb 2025

@kavasmliekom ako vravim, ty si este poriadne chora nebola...lebo vtedy sa naozaj clovek nesprchuje, bolia ho aj otvorene oči

kavasmliekom
24. feb 2025

@gelifil 😄 prepáč, ale v tom prípade som asi vážne nebola chorá, lebo sprchujem sa stále. 😬

gelifil
24. feb 2025

@kavasmliekom ved vravim😝

danica2711
24. feb 2025

keď som chorá, varí 1. manžel 2. deti 3. donáška 4. moja mama 5. svokra 6. kamarátky

lonely66
Odpoveď bola odstránená
angeli121212
24. feb 2025

No ja nič tie prvé dni keď som fakt KO a potom keď mi je už lepšie tj bez teploty a tak tak to varím na čo mám chuť ale vývar som zvykla

ankare
24. feb 2025

Donaska

bosorkabb
24. feb 2025

Vari muž vtedy.
Ale keď veľmi musím tak postavím vývar. Hlavné jedlo kuracie stehná v rúre a buď chlieb alebo kaša, špagety, cestoviny, soté ( mám multifunkčny hrniec čiže hotové raz dva) a podobné veci. V mrazničke mám vždy pizzu, halušky, nugetky, syr.

mimi3008
24. feb 2025

Chlap nech navari dnes vecer na zajtra alebonech si ide na obed na menucko zajtra a nie domov

titla
24. feb 2025

Som chora uz 4-ty tyzden a za cely cas som uvarila rezance do polievky. Vari moj muz a jedlo mi nosi do postele. A to chodi do prace a stara sa o dieta. Ano, domacnost nie je tip-top, ale to je suma fuk (keby on je takto chory a vsetko je na mne, tiez by to tu tak vyzeralo). Navari jednoduche jedlo na viac dni a vybavene.

sisska96
24. feb 2025

Nič. Nech muž vyrieši ako chce, alebo tam je chlieb, sálam, šunka

minenkaa
24. feb 2025

Nič,sim chorá ležím a oddychujem,napíšem mužovi čo makupiť a uvariť ,ženy vám už drbe

lavender94
24. feb 2025

Keď som chorá tak nevarim nič. Bud navarí muž, alebo si objednáme, alebo mame v mrazaku pre každý prípad tortelliny ku ktorým sa hodí nejaká kupovaná omáčka, alebo take tie sladké tvarohové guličky plnené jahodami slivkami. Tie keď robím tak ich urobím aspoň 50 a vytahujeme z mrazaku tiež. A keď nič nemáme, tak sme na suchej strave. Neubudne z nikoho, keď si dá dva tri dni miesto teplého obeda toasty alebo tortilly len tak so šunkou a vajíčkom. Dokonca sa to dá urobiť aj zdravo.

haraburdova
24. feb 2025

Donáška/niečo čo som kúpila do mrazáka/zavarila do špajze presne pre tieto prípady.

taktotedanie
25. feb 2025

Nevarim
O teple domace jedlo sa postara niekto iny z rodiny

mantilka
25. feb 2025

Hrášková polievka, rizoto s mrazenou zeleninou a syrom, kuraciu polievku, mäsko vyberieš a urobíš zemiakovú kašu, špagety s kečupom a syrom, cesnacka, vajíčková zaprazena polievka, omeleta (slaná alebo sladká)

Strana
z2