Skvelý recept na pečené bravčové mäso vcelku so šťavou
Ahojte, poradíte mi skvelý recept na pečené bravčové mäso v celku?
Uvažujem nad krkovičkou a k tomu pečené zemiaky, takže mala by tam byť nejaká šťava/výpek na poliatie.
Na návštevu prídu svokrovci! Potrebujem sa blisnúť 🙂
Ďakujem veľmi pekne za rady
Odporúčam najprv osmahnúť vcelku na panvici zo všetkých strán, preložiť do pekáča, dochutiť a piecť dlhšie na nie moc vysokej teplote a nakrájať až upečené.
Tiež pečiem v celku, a krajam už hotové. Je stavnatejsie. Len osolím, potriem celé mäso rozotretym cesnakom, podlejeme trochou vody, a potiem mäso olejom alebo ešte lepšie masťou. Hodím okolo mäsa aj 2 cibule len tak rozpolene na polky. Zakryjem a pečiem na 170 st. cca 1,5 hodiny.
Vcelku zvyknem piect br. stehno a po upeceni nakrajat na platky. Krkovicku zasa radsej nakrajanu a tak peciem, kedze byva prerastena. Dusim na cibuli, cesnak, korenie, potriem franc.horcicou, pouzivam bravc.mast. Ale ak mas peknu krkovicku, tak nic nepokazis ani pecenim vcelku, najskor ju treba prudko upiect na panvici, ale to asi vies 🙂
Ja peciem krkovicku v liatinovom pekaci, je makucka. Posolim, okorenim, navrch dam nakrajany cesnak a cibulu, bobkovy list, nove korenie. Podlejem trochou vody, peciem najprv odokryte, kym cibulka chyti farbu a vonu a potom cely cas prikryte. Podla potreby podlievam vodou.a otacam.
a musí to byť bravčové? Mne napríklad pečené vcelku vôbec nechutí... Iba panenka.
Ale zato taká hovädzia kvetová špička na roastbeef s kašou je top👍
Skus nakrajat na platky,posyp korenim od Vitany "Krkovicka s cesnakom" zalej olivovym olejom,nechaj do druheho dna marinovat a na druhy den vysmaž na panvici.Garantujem 100% uspech😉

Krkovicka je fajn, ale my ju radsej mame na vypecky, Potom mas kopu fajne opecenych kuskov. Nakrajam maso na asi 5 cm velke kocky, opeciem na panvici aby sa zatiahli, potom ho prelozim do pekaca kde je vela nakrajanej cibule a aspon 1 hlavicka ociseneho cesnaku, okorenim rascou, ciernym korenim, sladkou paprikou, osolim, podlejem pivom (alebo vinom), odvarenym vypekom z panvice, srcim zakryte do rury a peciem kym maso nie je makke. potom premiesam, opeciem este vrch pri odkrytom pekaci. Na kilo masa asi pol kila cibule, 1 pivo aby bolo dost stavy a nebolo ju treba zahustovat