icon

Správna výživa pre 6 ročné dieťa

marrya
24. mar 2017

ahojte,moja dcera ma 6 rokov a ma 33 kg :( som z toho celkom smutna lebo na jednej strane je z nej velika baba no na druhej ma kilov strasne vela. :(
Ako jej spravne upravit stravu,resp.co by mala,nemala papat ??? Ma rada velmi zeleninu,ovocie no aj pecivo.... nie je najvhodnejsie aby papala na ranajky pecivo??? neviem....ale cim ho nahradit,dajte mi nejake tipy
Bola by som rada ak by som jej upravila stravu tak ze by mi trosku schudla,lebo na svoj vek je velmi velika.Snazim sa jej aj sladkosti dost vyrazne obmedzovat,ako dam jej sladke no ma pridel na den len trochu sladkého.....

poprosim nejake tipy,resp.ak mate osobne skusenosti rada sa priucim 🙂

Strana
z3
lauricka
24. mar 2017

@marrya pozrite si na fcb skupinu Čo jedia zdravé deti a pýtajte sa zakladateliek, ktoré sa tým seriózne zaoberajú. Bude to lepšie, ako tu jpp rady.

sardinka336
24. mar 2017

@bmuller nechcem krivdit, ale taka čo sa ,,nastajluje,, ako na titulku časopisu..nema asi velmi zaujem varit a stát kazdu chvilu v kuchyni a riešiť jedalniček - mnohé su samé na tvrdej diete, priapadne cigaretách a postavu si udrzuju hlavne ,,nejedením,, resp. dietou. Ak dieta nemá normalnu stravu doma tak potom vyjedá kraviny...pride domov zo školy, nema nič nachystané tak čo si dá? Niečo z chladničky alebo si pokupia v bufetoch, cestou do školy tý starší ...Je to otrava, ale ja napr. varím. Pridu zo školy domov a maju nachystane jedlo, zvyčajne varené, ziadne vyjedanie chladničky a sladkostí bez rozmyslu. Urobia si ulohy a idu von. Dalšie jedlo je potom ,,druha večera,, a to je uz niečo lahšie pred spanim.

bmuller
24. mar 2017

@lauricka Rozhodne nehadzem vsetkych do jednej skatule, a samozrejme kazdy/kazde dieta ma aj iny metabolizmus... Ale akosi sa neda nevsimnut, ze baculatejsich deti v skolskom veku je v dnesnej dobe viac ako pred takymi 20r. - takze to bude najskor stravou s kopou sladkosti od vymyslu, viac sedenim pred telkou a vozenim sa v rodicovskom aute... Vyssie uvedeny priklad som videla v potravinach a ta dcerka v ruke s kinder pingui....

bmuller
24. mar 2017

@sardinka336 No na to prave narazam - tie zeny chcu byt pekne a vedia, ze mat dobru kostru stoji castokrat odriekanie... tak namiesto, aby toho neskor usetrili svoje dcery tym, ze im pripavia zdravu stravu, ich nechaju kysnut a "dopraju" im potom v puberte a neskor take odriekanie, ked budu chciet schudnut? Alebo dalsia moznost, ze to su prirodzene stihle zeny, ktore nechapu, ze ich gulatejsie deti asi nezdedili tento dobry metabolizmus po nich a mali by zacat dozerat, kolko sladkosti pojedia 😉
A varit detom doma rozumnu stravu je sice otrava, ale pre ich zdravie velmi dobry zaklad 😉

katarinamarkova
24. mar 2017

@marrya napíš jej presný jedálniček: raňajky, desiata, obed, olovrant, večera, čo medzitým, aké nápoje, aké a presne koľko sladkostí atd.......
lebo info, čo ľúbi a že sladkostí len trochu je riadne široký pojem 🙂
aké aktivity má počas dňa?

meluela
24. mar 2017

@marrya a netreba nejake vysetrenie u endokrinologa? .. lebo 33kg hoci aj na tu vysku je dost ... to je uplne na hranici rastovych grafov (97 percentil) ... http://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/ra...

lorela
24. mar 2017

@marrya Nechcela by si napisat priklad jedalnicka tvojej dcerky? Napr. co jedla a pila vcera + priblizne mnozstvo?

sisaka
25. mar 2017

Podla toho, co sledujem tak u deti je problem casto v porciach a neschopnosti prestat jest po nasyteni, kedze rodicia uz do malych babatiek tlacia jedlo aj ked tie ocividne uz nechcu, este jednu lyzicku, este jednu...., ked Je starsie tak zase treba vsetko na tanieri zjest, to nevadi, ze dieta Nie Je hladne, dojest treba a potom po par rokoch ani samotne dieta uz nevie kedy ma dost. K tomu, ked vidim, ake porcie su niektore deti schopne zjest... Moje deti boli a su stihle, pojedia kadeco a teda aj sladke a nezdrave kadejake maskrty, ale to mnozstvo co zjedia, Je oproti porciam, co zjedia ine deti castokrat polovicne. Podla mna sa teda treba pozriet nielen na to co, ale aj kolko.

Strana
z3