Ste spokojné s ryžovarom?
Dobrý večer. Prosím Vás Vy čo máte ryžovar, spokojní ste? Oplatí sa? Dobrá je ryža? Prípadne tipy, ktorý je naj. Ďakujem
@belllinka chyba a velmi
Za mňa super vecička. Jednoduchá obsluha, rýchlo uvarené. Aj deti si v ňom uvaria ryžu. A som veľmi lenivá na to aby som ju varila inak. Predtým som varila len ryžu vo varných vreckách. Mám úplne obyčajný Sencor ten najmenší a stačí nám.
Ja som nebola spokojná.. akykoľvek druh ryže sa mi lepila na dno,experimentovala som,raz viac vody,raz menej som davala,nikdy sa mi nepodarila v ryžovari..v keramickom hrnci 100x lepsia sa mi urobí
My sme ryžovar nejakú dobu mali v podnájme a nikdy som nepochopila, akú výhodu má oproti hrncu, okrem zaberania miesta. Tiež som nikdy nepochopila, ako môže byť problém uvariť ryžu - premyjem alebo nepremyjem podľa druhu a účelu, zalejem vodou/vývarom/pridám koreniny, nechám variť bez akéhokoľvek miešania alebo dozoru, odstavím, premiešam, perfektná ryža je hotová. Popritom dokončím mäso/zeleninu/omáčku. Hrniec následne vložím do umývačky. Načo mať kvôli tejto procedúre ďalší spotrebič?
@hermanoval ja mám novučičký Sencor, zatiaľ som robila ryžu len 3x. Je to super vec. Prvý krát sa mi nepodarila, rozvarila sa. Potom som si upravila množstvo vody podľa seba a ďalšie razy už bola výborná.
Mam. Dostala som ho pred dvoma rokmi a chytala som sa za hlavu, ze načo taka blbosť. No, teraz si ho pochvaľujem. Ani, ryžu v hrnci urobím rovnako rýchlo, o tom to nie je, ale nepripali sa (keď zazvoní telefón a ja zabudnem na hrniec ako na smrt), zostane tepla aj par hodín (kým dorazí domov aj chlap) a väčšinou v ryzovare hned aj sparím zeleninu, takže je aj dva v jednom. Nie ze by som bez ryzovaru nevedela zit, ale je fajn.
@cvikla969 prvý raz som si myslela že som ju slabo premyla, druhý raz som premývala a premývala a aj tak trošku vykypelo. Soľ aj vegetu dávam hneď na začiatku ale tak píšu aj v návode 🤷. To robíš úplne bez soli? Tie koreniny sa už podľa mňa tak dobre v hotovej ryži nerozmiešajú ako keď sa každé zrnko vari v ochutenej vode 🤔.
@hermanoval mam tefal a robim tam nie len ryžu ale aj strukoviny. Za man super vec.

Je to super vec. My mame tiez Sencor a ryzu varime iba v nom.
Je to super najma pri malom dietati, ze neyreba tam stat, nic miesat, netreba sa bat ci nieco nevykypi a neprihori.