Tehotenská cukrovka - recepty

salonka89
2. dec 2020

Mám diagnózu gestacny diabetes. Poraďte nejaké dobré recepty čo máte vyskúšané vhodné pre taký typ diabetu či už na raňajky, obed, prípadne aj nejaké koláčiky napr zo špaldovej múky a podobne. Nejaké zaujímavé receptiky prípadne vaše tipy na stravovanie. Ja mám pocit že stále jem to isté.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkaseiner
2. dec 2020

tak ako kocka nado mnou pise... skus hladat, je to tu spominane casto... ja som mala v oboch pripadoch tehu cukrovku a len v druhom pripade som fakt davala mega pozor... a ano, bolo to vsetko na jedno kopyto... v tom case som jedla jedno celozrnne pecivo denne, vacsina jedal boli kuracie maso a zelenina... polievky len vyvar, ziadne sladke ovocie a to bola jar a zaciatok leta... len kysle ovocie, zelenina, maso a polievky... kolacom ma nikto neprovokoval ale nejedla som absolutne nic sladke... teda... ked ma to fakt chytilo tak som si dala 1 kocku horkej cokolady... tot vsjo..

hailey1
3. dec 2020

@salonka89 ja som mala rovnaky pocit, spekulovala som, ale dopadlo to tak, ze som vkuse bola v kuchyni - ked som nepripravovala ranajky, tak desiatu, ked nie desiatu, tak obed, potom som hodinu upratovala po obede a tak dokola... nakoniec som jedla to, co zvysok rodiny, ibaze som si prilohy vazila, pridala zeleninu alebo zamenila uplne prilohu za zeleninu.
Kolaciky si vyhod z hlavy, vela sacharidov, ktore nezasytia. Nemas si ich ani cim ocukrit. Kup si radsej hrusky/jablka a daj si na desiatu ovocie. Popripade este s bielym jogurtom, jemne si posyp orieskami...