Tipy na dokonalý a hlavne krehký jablkový koláč
Ahojte nemáte nejaký tip ako na krehký jablkový kolac (pite) aby sa dalo cesto dobre na plech? Mne to praská celá som z toho nervózna ďakujem
Odporúčam vaľkať medzi dvoma mastnými papiermi
Natocim ho na valcek a tak prenesiem na plech.
cesto rozdelím na dve menšie časti ktoré vyvaľkám a po menších častiach dávam na vymastený plech... ak sa roztrhne - to nič. poťapkám ako keby to bola plastelina.... po upečení nie je nič vidno ....nezabudni popichať vidličkou..
A najlepsiu radu mas uz od @hyta
Ja zvyknem valkat aj na potravinovej folii a potm s foliou presuvat a postupne odlepovat
Ha, ja nastrúham niekedy vrchne cesto.. nemam na to nervy 🙈
A este kebyze chces zmenu, tak jablkove crumble je vyborne
https://karolinafour.cz/recepty/jablecny-droben...
Ja ho nastrúham na plech....aj na spodok aj na vrch.

Prečo sa s tým trápiš? Je to tukové cesto, stačí ho po kúskoch natlapkať na plech, ktorý vyložíš papierom na pečenie. Ak máš malý valček, prebehni ním po plechu a cesto sa pekne pri pečení spojí a upečie. Na spodné cesto ochutené jablká a na to druhú časť cesta dať do mrazničky na pol hodinky až hodinu a následne nastrúhať. Koláčik je pekný a ušetríš si nervy.