Tiramisu a vajcia
Baby idem robit prvy krat tiramisu len ma zarazilo ze tam idu surové vajcia bez tepelnej úpravy iba sa vyslahaju do peny
Robievate to doma takto nebojíme sa salmonely ? Alebo ze bude zle niekomu z toho ?
@jabadabadu prirodzenie je ehm dievčatá😃😃
Prirodzene
@klarissa25 úplne normálne si robím majonézu aj tiramisu robím tak ako sa ma. V pohode
Všade idú surové vajcia
@sono2 však aj ja 😉😅 ja s tým nemám problém 😉
Ja nemám problém so surovými vajíčkami, ale do tiramisu ich nedávam. A je mi úplne jedno, čo si o tom myslia Taliani. 😉 Mne to viac chutí bez nich. Dávam len mascarpone, šľahačku a smotanový likér (Irish cream). Ten likér dávam aj do kávy, do ktorej namáčam piškóty. Je to super, chutí to každému, kto to u nás jedol.
robim bez vajec a je super 🙂 nemam rada surovu vajcovu chut 🙂
@nevenka v Lidli je ale zima. Aj u nás začali na regáli predávať... Nerieši asi nikto. Však to tam nestojí týždeň
.. mne osobne je fakt jedno ci by sa nejaky talian chytal za hlavu ...nebudeme u nas doma jest nic surove a tepelne neupravene! ... ziadne surove vajcia v tiramisu ani tatarak a podobne... tiramisu sa da urobit bez vajec a chuti skvele!
Ja vajcia slaham nad parou a tým pádom nie sú surové
@elizabet173 nasi tiez maju vajcia v chladnej komore, len ked je velky hic v lete, tak ich davaju do chladnicky, ked teplota fakt ide vysoko. Chovaju sliepky, tak daco o tom viem. Ale kolko v tej predajni, ako dlho tam stoja, to nevie nikto. Raz muz kupil, mali tenku skrupinu a boli este v zaruke, no 6 z 10 bolo pokazenych. Tak toto som zazila, no...🙄
Ja si o skladovani a trvanlivosti potravin uz nerobim ziadne iluzie...hnacky a zvracanie nebudem riskovat vedome, ked nemusim. Aj tak sa mi stane, ze zjem daco pokazene, tak nebudem pokusat osud.

Ja slaham cca 10 minút nad parou žĺtka