icon

Tiramisu a vajcia

12. okt 2022

Baby idem robit prvy krat tiramisu len ma zarazilo ze tam idu surové vajcia bez tepelnej úpravy iba sa vyslahaju do peny
Robievate to doma takto nebojíme sa salmonely ? Alebo ze bude zle niekomu z toho ?

Strana
z2
hrabovo
12. okt 2022

Ja slaham cca 10 minút nad parou žĺtka

sono2
12. okt 2022

@jabadabadu prirodzenie je ehm dievčatá😃😃
Prirodzene

@klarissa25 úplne normálne si robím majonézu aj tiramisu robím tak ako sa ma. V pohode
Všade idú surové vajcia

klarissa25
12. okt 2022

@sono2 však aj ja 😉😅 ja s tým nemám problém 😉

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
h2
12. okt 2022

Ja nemám problém so surovými vajíčkami, ale do tiramisu ich nedávam. A je mi úplne jedno, čo si o tom myslia Taliani. 😉 Mne to viac chutí bez nich. Dávam len mascarpone, šľahačku a smotanový likér (Irish cream). Ten likér dávam aj do kávy, do ktorej namáčam piškóty. Je to super, chutí to každému, kto to u nás jedol.

maciatko79
Odpoveď bola odstránená
maryskas
12. okt 2022

robim bez vajec a je super 🙂 nemam rada surovu vajcovu chut 🙂

gertrudaosem
13. okt 2022

@nevenka v Lidli je ale zima. Aj u nás začali na regáli predávať... Nerieši asi nikto. Však to tam nestojí týždeň

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evelyn246246
13. okt 2022

.. mne osobne je fakt jedno ci by sa nejaky talian chytal za hlavu ...nebudeme u nas doma jest nic surove a tepelne neupravene! ... ziadne surove vajcia v tiramisu ani tatarak a podobne... tiramisu sa da urobit bez vajec a chuti skvele!

nelka93
13. okt 2022

Ja vajcia slaham nad parou a tým pádom nie sú surové

nevenka
13. okt 2022

@elizabet173 nasi tiez maju vajcia v chladnej komore, len ked je velky hic v lete, tak ich davaju do chladnicky, ked teplota fakt ide vysoko. Chovaju sliepky, tak daco o tom viem. Ale kolko v tej predajni, ako dlho tam stoja, to nevie nikto. Raz muz kupil, mali tenku skrupinu a boli este v zaruke, no 6 z 10 bolo pokazenych. Tak toto som zazila, no...🙄

nevenka
13. okt 2022

Ja si o skladovani a trvanlivosti potravin uz nerobim ziadne iluzie...hnacky a zvracanie nebudem riskovat vedome, ked nemusim. Aj tak sa mi stane, ze zjem daco pokazene, tak nebudem pokusat osud.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2