icon

Top jedlá, ktoré oživia vašu rutinu

any_soj
12. júl 2024

Ahojte 🙂 Ja už točím len pár vecí dokola... Aké je vaše úplne najobľúbenejšie jedlo? Ale konkrétne, nie že cestoviny, ale s čím a podobne...
Ďakujem ❤️

Strana
z2
soulmaya
12. júl 2024

Kel s bulgurom a slaninou napr. Kuracia polievka, sisky. Leco... 🙂

maca1984
12. júl 2024

Pridaj sa tu do nejakej skupiny o jedle/varení a budeš mať inšpiráciu na roky 😀

viestta
12. júl 2024

Sosovica na kazdy sposob, vratane salatu

mimi3008
12. júl 2024

Sushi, spagetove hniezda s hermelinom, Penne cestoviny s tuniakom, kukuricou, smotanou na cibulke, palacinky na slano, plnene sunkou/masom, syrom, sampinonmi, kukuricou, pizza, langose...

marcellka32
12. júl 2024

Každý deň môžem jesť francúzske zemiaky, granadír

zojazoja
12. júl 2024

zemiakove gule s dusenou kyslou kapustou, plnene udenym masom. posypane s opraženou cibulkou.

banalu
12. júl 2024

Lasagne (Lidl recept na prave talianske lasagne), robim dvojitu davku a mame cely tyden vystarane aj na veceru 😂😂😂
Sheperds pie (Pastiersky kolac?) tiez na niekolko dni
Kurca pecene, ryza + dusena zelenina (brokolica, mrkva, fazulky)
Vyvar s domacou cestovinou ten varim aj 2-3x za tyzden
Zeleninova polievka s knedlickami
Tekvicova polievka
Ryba
Hovadzie na prirodno
Cestoviny s omackami
To sa u nas toci asi najcastejsie a potom podla nalady, co koho napadne

btus
12. júl 2024

špagety s omáčkou z kyslej smotany a br. mäsa. Chceš recept?

dskjhfdlkdjhl
12. júl 2024

Sushi, poke, spagety carbonara a tych slovenskych bryndzove halusky.

marcellka32
12. júl 2024

@banalu Sheperds pie (Pastiersky kolac...
Máš nejaký dobrý recept? Počula som že to je dobre, ešte som nerobila dik

simsalabim
12. júl 2024

@marcellka32 moje deti zboznuju tento vegetariansky https://www.hintofhealthy.com/cottage-pie-with-... Robim dvojnasobnu davku.

marcellka32
12. júl 2024

@simsalabim skôr s mäsom, my sme masozravci 🙂

banalu
12. júl 2024

@marcellka32 nemam overeny, ja som sa ho naucila od jednej britky a robim ho uz "od oka", ale tento recept mi pride asi najblizsie k tomu co robim ja. Vo vela receptoch chyba napr. Worcesterova omacka, a ta je gro v masovrej casti, aby chutil ako ma. A briti davaju na vrch cedar nie parmezan, ja som davala uz aj eidam 😂
https://www.cookhomey.com/sk/recept/tradicny-pa...

janai1
12. júl 2024

Top jedlo je Carbonara.
Casto robím kuracie, nivova omáčka, ryža. Kuracie na šampiňónoch s ryžou. Ružičkový kel s bryndzou.

michellemary
12. júl 2024

Zemiakové placky, do cesta strúham syr.

janinque
12. júl 2024

@mimi3008 čo sú to tie špagetové hniezda?

akinomel
12. júl 2024

@any_soj pečená zelenina so strúhaným syrom, rybky dusené na masle, akýkoľvek prívarok a moja topka je pečené zemiaky - ľúbim najviac.

pukina
12. júl 2024

dnes sme mali spagety s masovymi gulkami a paradajkovou.
mam rada netradicne salaty, nie take ze ladovy salat rajcina uhorka..konkretne ma teraz nenapadne, ale google ti pomoze
bowls na sposob poke, ale tiez s obmenami - namiesto ryze quinoa, krupy,.. s pecenym cicerom, kuracim masom, hummusom..

janinque
12. júl 2024

Jedno z najobľúbenejších jedál u nás: https://kuchynalidla.sk/recepty/peceny-losos-v-...

ndrag
12. júl 2024

Moj vymysleny strukovinovy privarok z hrstkovej zmesi zahusteny cervenou sosovicou. Ide tam hrstkova zmes + cervena sosovica navyse, par. pretlak, cili papricka, cesnak, cibula, okoreni sa to udenou paprikou, kurkumou, ciernym korenim, solou. Uvarim to do husta a nakoniec posypem velkou kopou cerstveho koriandra a petrzlenu a pokvapkam citronom a podavam s ryzou a opecenym bielym tofu na cesnaku.😍

tykat
12. júl 2024

U nas sa uchytil "kuraci dhal". Namočím si obyč.šošovicu cca 1 šálku (na 2h). Nakrajam na kocky kuracie prsia na 4 porcie cca 2-3 kusy (môžu byť aj stehná, naši radšej čisté prsia), sprudka opečiem na oleji, odlozim. Do oleja dam poprazit veľkú nakrájanú cibulu, k tomu pridám namočenú obyč.šošovicu, podlejem, prikryjem, varím kým sa neuvarí, pridám opečené maso, 1 konzervu praradajok (alebo aj nakrájané paradajky), okorením garam masala, rímsky kmín, trochu soli a pomaly dusím cca hodku. Potom pridám pol šálky červenej šošovice na zahustenie a dovarím cca polhodku.
Podávam s jazmínovou ryžou (uvarená podľa návodu, pridám klinčeky). A úplne super je k tomu aj naan (ale ten len keď kúpim).
Ano, je to taky "akožedhal" a len to zavana indiou, ale decka to miluju a je to zmena.

vivuska666
12. júl 2024

@tykat mnam…zo skusim ked budem sama. Moji by to nezjedli

tykat
12. júl 2024

A ešte mame radi cestoviny. Na jednom fore boli pod "Carbonara" aj ked to s tym nema nic spolocne.
2PL masla, 2PL oleja
Oravska slanina, alebo aj udene moravske maso
Šampiňony najlepšie čerstve
Šľahačková smotana 1-2krabičky
Syr - s vysokým obsahom tuku, aj tie plátkove balene vo folii sa daju na to spracovať, aj tavene, určite nie take s zniženym podielom tuku, lebo tie sa nerozpustia
Soľ a čierne korenie
Cestoviny podľa chuti, špagety alebo penne
Na panvicu dáme maslo a olej, na tom popražíme slaninu/mor.maso, k tomu prihodíme nakrájané šampiňóny, osolíme (jemne), pridáme mleté čierne korenie (najlepšie z mlynčeka), trosku podlejeme, prikryjeme a dusíme cca polhodku. Potom pridáme šľahačkovú smotanu 2 krabičky, a necháme prebublať a zredukovať (trochu odpariť). Prídáme syr (nastrúhaný alebo plátky...) a necháme ho roztopiť (už nevaríme len nech sa pekne rozleje). Omáčka má byť hladká, ak sú v nej drsné kúsky tak je to zlým výberom syra.
Podávame s cestovinami.

tykat
12. júl 2024

@vivuska666 skús, ja som to začala variť keď som bola s deťmi párkrát vo foodcourte a tam to ochutnali, veľmi im to chutilo tak som si to prisposobila a už to vyslovene pýtajú.

tykat
12. júl 2024

No a potom zachrana je vždy panenka a losos, k tomu pečené zemiaky. To idem na istotu. Len striedam omáčky (napr. dubáková, citrónová) a k tomu šaláty z čerstvej zeleniny.

majlo1234
12. júl 2024

Ja som teraz objavila kremovu kukuricovu polievku s opecenou slaninkou, pripadne husty demikat, mnaam

majlo1234
12. júl 2024

@tykat my milujeme doma este aj akoze butter chiken, je to skoro ako tvoj recept, len bez sosovice a so smotanou.
Inak k dhalu zvykneme robit aj placky s hoadkej muky a jogurtu, opekane nasucho.
Mnam uplne si mi spravila chute😂

tykat
12. júl 2024

@majlo1234 ano aj presne tie placky zvyknem robit, ale len ku chilli con carne, to nam s ryzou nechuti. Ja mam rada aj butter chicken, mozno tento vikend vyskusam, mnam.

A este som u indov jedla take podobne jedlo s kuratom ale citila som tam kokosove mlieko a bola v tom aj zelenina (napr. brokolica, mrkva, tusim aj zemiak alebo nejaka tekvica). Musim pohladat co to bolo.

veronika150999
13. júl 2024

@any_soj rostenka na horcici s ryzou

Strana
z2