Umývate kuracie mäso pred varením?
Ja nikdy mäso neumývať žiadne
Nie
Však nikto nikoho nenúti umývať či neumývať, aspoň teda čo sa týka vašej vlastnej domácnosti. Ale je dobré mať čo najviac informácií a potom sa rozhodovať.
Neumyvam. Vodou aj tak nic neumyjem, vsetko sa zabije varom.
Všetko mäso umývam.
Je jedno či kúpim u mäsiara, v Kauflande, domáce.
Umývam.
Neumyvam
@stanulienkat Neviem,kde si videla,že mäso sa váľa po zemi.Ja som robila v obchode,a videla som,ako chodí mäso od dodávateľa,je zabalené v igelite a obal je zatavený.Nechápem,kde nakupuješ....na druhú stranu som videla bedničky,v ktorých sa z pekárne dovážali rožky..,ver tomu,že už nikdy v živote by si rožok nejedla....
Neumyvam. Nevidím dôvod.
Neumyvam
Prehanalo ma grcala som no nenormalne…uplne hroza som skoncila na infekcnom
@lonely66 normalne ako mi kazali na infekcnom ked som tam vtedy skoncila. Neumyvat lebo to prska ta voda. Vtedy som sa ja jedina nakazila z celej rodiny. Ze je mozne ze bud mi prsklo na usta, alebo do pohara ak som mala na linke polozeny. Ze to ide na metre vzduchom. Odvtedy otvorim obal a dam rovno do hrnca.
Neumyvam vobec
Neumyvam. Vsak keď ho tepelne upravujem tak predsa všetky baktérie by sa mali eliminovať. A myslím, že umývaním spravím väčšie zlo .. keď sa mi baktérie zo suroveho mäsa dostanú po kuchyni
Umyvam. Neviem si predstaviť také neumyte dať variť a zjesť to
Nie
No až som sa hanbila priznať, ako citam zaciatok diskusie, ale nie, neumyvam, mäso varím a pečiem tak dlho, že baktérie tam potom nemôžu prežiť.. 🤷🏻♀️ ja mám z mäsa skoro fóbiu, nemám ho rada a nemám v neho dôveru preto keď ho varím/pečiem tak to robím 2x tak dlho.. studená voda mi nič nepomôže, akurát tak všetko zašpini..
@jana_eyre_2 to som myslela že som jediná tiez som sa nechcela priznať 😂 ale po pravde ja mám z mäsa asi nejakú chorobnú fobiu, keby nevaríme pre deti tak som asi vegetarián. Tiež nič neumyvam lebo veď baktérie frkaju 🤦 ešte aj keď to dám do hrnca a zalejem vodou napr na polievku sa pre istotu prezleciem a vydrhnem všetko kde to mäso ani nebolo 😂 a na návštevách keď vidím napr ako sa varí guláš a jednou rukou chytia maso, tou istou misku do ktorej dajú napr rajčiny čo už nejdú variť mám chuť odísť a len rozmýšľam kde kto čo pochytal bez umývania, či použili jednu špongiu na krvavú misu od mäsa a potom na naše šálky a také 😂..priznavam že asi by sa mi na toto zišla liečba ale každý sme nejaký nedokážem si pomôcť 🤦
Ja umyvam, po precitani par clankov na FB som skusala neumyvat, ale je mi to proti srsti dat to len tak do hrnca ako to vyberiem z obalu. Okrem toho umyvam aj obal kym ho vyhodim do kosa aby tam nesmrdel a maso vacsinou krajam, ci uz na platky alebo kocky, tak umyvam aj dosku a noz, takze ak by tam bola nejaka bakretia, tak ci tak sa zrejme roznesie kvapockami.
@jana_eyre_2
@1mina pridavam sa do klubu co maju fobiu z masa...😂 Ja ho chytam len v rukavicach a ak krajam maso tak potom vsetko prelejem (dosku, noz) vriacou vodou a az tak dam do myčky ...😎
A klepanie masa? to je ina procedura 😂
Nuž, maturita z mikrobiologie ma prenasleduje doteraz 🙂
Ale aby som odpovedala na otazku: Maso od masiara umyvam /tu proceduru ale okolo radsej nepisem 😂 /dezinfekcia, umytie umyvadla, a okolia../ , kurca z farmy co si sama porcujem - t.j. stiahnem z koze atd to uz neumyvam, maso balene v ocrhannej atmosfere neumyvam
@pink_lady presne aj ja mám zdravotnícke školy a všetci mi doma hovoria že mi to asi dobre kvapkou na mozog 😂 a v rukaviciach som už aj ja robila 🤦 muž len krútil hlavou keď doma varím to je akoby biohazard 🤦 proste strašne trpím pri varení mäsa, kým to není v hrnci, pekáči a nemám všetko umyté na 1000% tak som v krci, aj som myslela že ma to prejde keď už mám deti a musím furt varit, kým sme boli bezdetný som varila skoro len vegetariánske jedlá, teraz varím mäso často pre deti ale bohužiaľ fóbie sa ma drzia 😂 ...a to keby to mäso ešte umyjem v dreze a zospliecham baktérie mini kvapkami vody naokolo by som to asi pol dňa pucovala ešte 😂
@1mina presne ja som taká istá 😄 ja som mäso začala variť tiež len kvôli deťom, dlho som aj vegetarián naozaj bola.. teraz občas nieco zjem, ale keby bolo po mojom vôbec mi nechýba..
Ja som hakliva tiež na to keď vidim ako niekto chytí do rúk maso a potom čosi iné, alebo na rovnakej doske kraja cibuľu.. ja mám na mäso všetko zvlášť, brrr.. 😄
@pink_lady a klepaanie masa 🤣 presne aj dva sáčky - nie mikro ale také tie pevné, na to utierka, najlepšie keby som to ani vidieť nemusela 😅
@jana_eyre_2 som rada že nie som jediná ktorá takto Varí 😂ja sa zato aj hanbím ale nemôžem si pomôcť... Mňa reálne niekedy pritom striasa keď s tím musím moc manipulovať 😂
Umývanie mäsa malo a má zmysel vtedy, ak si ľudia spracovávajú mäso z domáceho chovu. Vtedy neviete ozaj, kde sa "válalo".
V súčasnosti sa mäso umýva pri jeho spracovaní a následne balí. Takže ak si kúpite kvalitné zabalené mäso, umývať sa už nemá. Skôr je dôležitá hygiena vašich rúk a pracovnej dosky. Ja osobne mäso neumývam, používam rukavice, pracovnu dosku dezinfikujem a všetko dávam do umývačky riadu
@jana_eyre_2 tak pri klepani si rozprestriem na linku velky pytel na odpad, na to doska na to potravinova folia v 2 vrstvach na to maso a na to zas folia v 2 vrstvach 😂
A pomaly pritom nedycham 😂 Suseda pri klepani si z masa odkrajuje a je ho 👽
@pink_lady 🤯🤯🤯 brutál suseda..
Ja som raz niekde zapocula, že niekto sa pytal pri robení fašírky ci už ochutnal zmes či je dobré ochutena, neverila som vlastným usiam že niekto dá do úst surové mäso.. fakt mám fóbiu 🤣

neumývam.