icon

Umývate kuracie mäso pred varením?

24. mar 2024
ckocka
24. mar 2024

@jana_eyre_2 Si ešte nepočula o tataráku?

jana_eyre_2
24. mar 2024

@ckocka počula a nikdy by som ho nejedla 😉

nelca84
24. mar 2024

@jana_eyre_2 nielen fasirky, ale aj kazdy masiar ochutnava napr. pri robeni klobas, ci je dobre ochutena zmes.
A tatarak je bozskyyy, ja by som to jedla kazdy tyzden. Ale tak krotim sa na 1x mesacne. A medzitym si dam sushi 🙈

lakebabe
24. mar 2024

@nelca84 akurát som sa išla opýtať ci tu nikto neje tatarak , sushi alebo krvavý steak 😁 my sme masová rodina mohli by sme to hocikedy 🙈

nelca84
24. mar 2024

@lakebabe no moj muz surove neda do ust, to len ja, aspon mi viac ostane 🤣🤣🤣 ale syn zboznuje sushi, tak aspon v tom sme spolu.

lakebabe
24. mar 2024

@nelca84 ja som muža naučila už na všetko keď ma prvý krát videl robiť tatarak sa skoro zbláznil že to hádam nejdem jest 😄 donútila som ho ochutnať a odvtedy ho pýta stále naučil na to aj svokrovcov co boli odporcovia surového masa😄

kamatopo
24. mar 2024

Umývam všetko. Mne to príde dosť nehygienické vytiahnuť a krájať. Neviem kto to chytal,alebo kde bol obal pred zabalenim

saska.j
24. mar 2024

@lakebabe vôbec to nejem a keď robím fašírky tak mäso ochutnava muž 😁

lakebabe
24. mar 2024

@saska.j inak mäso na fašírky neochutnavam, vždy urobím prvú a tu ochutname co treba dodať 😄

rozculena
24. mar 2024

@jana_eyre_2 normálne ochutnám,robila to aj moja mama....v živote nám nič nebolo

bora0123
24. mar 2024

Maso by sa nemalo umyvat aj preto preco vajicka...vsetky bakterie a kontaminacie sa len dostanu hlbsie dnu a kedze najviac tepelne spracovane bude to maso vzdy na povrchu, je lepsie aby to tam zostalo na povrchu/skrupinke....inak sa tiez pridavam do timu s fobiou 😆😂

rozculena
24. mar 2024

ja keď to tu tak čítam,aké orácie robíte pri mäse,ako všetko nie div zo savom oblievate,dokonca sa idete ešte aj prezliecť.......tak si pripadám ako neandrtálec,ktorý ulovil mamuta a zožral ho polosurového 😀😀😀
V živote mi nikdy nič nebolo😀

jana_eyre_2
24. mar 2024

@rozculena
@nelca84 veď ja vám vaše surové mäso neberiem 😉 snáď vám nevadí že mne sa z toho dvíha žalúdok, vám sa môže zase z niečoho čo mne chutí a nebudem vás presviedčať o opaku..

pink_lady
25. mar 2024

@ewellina tak ak nepustis myčku hned tak ...za každých 20 min sa pocet bakterii zdvojnásobí...a ta umyvacka nemusí vyvinut az taku teplotu aby vsetko znicila...a si vezmi ked clovek cisti umývačku kolko sajrajtu je tam nachytaneho, nechcem tam mat maso 🤣 ale ja uznávám že z tej mikrobiologie mi v tomto trochu šiši 🙈

dorothee
25. mar 2024

mam kamarata kuchara ktory mi tiez tvrdi ze kuracie sa nema umyvat 🤷🏻‍♀️ tak neviem,ja umyvam..

alexandra383
25. mar 2024

Ja sa tiez pridavam do spolku fobie zo suroveho masa.. a aj preto ho neumyvam. Velmi opatrne otvorim a prelozim kam treba. Pracujem len s rukavicami. Deti maju prisny zakaz do kuchyne kym vsetko vydenzifikujem ( teda ak aj krajam alebo klepem). Dezinfikujem aj noz aj dosku vhodnym dezinfekcnym sprejom, prelejem vriacou vodou a az potom do mycky. Ak by som maso umyvala v umyvadle, tak by som snad do vecera dezinfikovala celu kuchynu komplet skrinky az po stropy 🙄

simca06022011
25. mar 2024

inak k tym bachorkam o chorobach z umyvania masa ... maso umyvala moja babka, aj moja mama, aj ja.. a v zivote sme doma choroby nemali z masa, salmonelu ani nic. DOKONCA prekvapujuco sa u nas aj zabijacky robia, napr. pred par rokmi mi doniesli domov 20 zajacov, vsetko som musela oplachnut, rozdelit do obalov, zamrazit.. a nik nezomrel. NIekedy mi uz pride ta snaha o hygienu prehnana. V dnesej dobe humusu a spiny vsade... ved ked zmyvam maso, alebo cokolvek ine, necviacham po celej kuchyni, nehadzem to maso kadetade.. ja ho ani len na dres nepolozim :D a dres sa u nas tak ci tak dezinfikuje.
Neumyvam to "lebo to niekto chytal", ale proste sa mi to hnusi neumyt to... vela krat su na masa zbytky koze,a lebo kosti, krvi...

oblecenie99
25. mar 2024

Vždy som bola presvedčená, že v tomto som extrém, ale podľa všetkého buď sú odo mňa extrémnejší ľudia, alebo som stále málo pozorná a opatrná :D

simca06022011
25. mar 2024

@rozculena presne.. a to som este pred par mesiacmi sliepky sklbala :DDD ludia si rposte pestuju fobie a odpory, inak si to neviem vysvetlit. Strasenie je na to super vec... keby taka fobia mohla byt aj z cokolady, to by sa mi hodilo :D

simca06022011
25. mar 2024

@bora0123 ako sa vo vajci pri umyti dostanu kontamintny hlbsie dnu? cize ked vyberies z kurina okakane vajce tak si ho pekne odlozis, neumyjes a potom rovno z chladnicky s nim na linku? pochytas fajne ale vnutro je ciste :D super

vevesh
25. mar 2024

@simca06022011 asi si este nezazila campylobaktera a ine podobne "chutovky"- predtym som nerobila ziadne ovacie a ani dezinfekcie, jednoducho som maso umyla a nakrajala a potom normalne ruky poriadne mydlom umyla, dosky klasicky ocistila a do umyvacky. Od kedy sme sa nakazili, maso davam rovno z obalu do pekaca a ked krajam, potom poriadne cistim vriacou vodou vsetko, kde mohlo (od) kvapnut.

laurita285
25. mar 2024

Umývam ale veľmi veľmi veeľmi opatrne

simca06022011
25. mar 2024

@vevesh ale to cistenie ja robim bezne... a podla mna nie je vobec v poriadku robit dramy ohladom umyvania masa (teraz nepisem o tebe, ale niektore reakcie su naoazj aj v tejto diskusii prehnane). Ale samozrejme, nech si robit kazdy podla seba🙂 ja si nepestujem fobie, inak by som nerobila nic a musela zit sterilne niekde v "akvariu". Dokonca mam nevlastneho otca masiara a on sa tolko s masom narobi a v zivote mu nic nebolo :D takze asi az take to nebude, ze kvoli tomu treba mat hysaky...

heln
25. mar 2024

oplachujem, od zvyskov krvi, kosti, neviem coho, nedotyka sa to umyvadla, ani neprskam na celu kuchynu.

tanyag
25. mar 2024

Ináč ženy, dnes som ostala zhrozená v Kauflande. To už aby sme aj šunku umývali 🤣🤣🤣 pani pri mäse rukavicami naberala kuracie prsia zákazníkovi a potom tými istými rukavicami brala salámu, šunku, syr...pre ďalšieho zákazníka...🤔🤔🤔 takže asi tak...

jana_eyre_2
25. mar 2024

@tanyag tak isto rožky, ktoré ľudia chytaju, koľkým padnú na zem a vrátia to, niekto iný to kúpi a ani o Tom nevie.. a ja som tu tá divná že neumyvam.maso, dávam pozor na to kam ho položím a neochutnavam ho surove 😏..

veď keby som mala myslieť na to čo sa stalo s potravinami kým sa dostali kumne, zbláznila by som sa a umyla mydlom aj chlieb 🤷🏻‍♀️

thoughtfulweirdo
25. mar 2024

Neumyvam, vodou z toho predsa nič aj tak neumyjem 😅

tanyag
25. mar 2024

@jana_eyre_2 Veď áno áno...ale už keď sa tu omiela tá salmonela a neviem čo...tak toto je úplný šok pre mňa...že tie baktérie z rukavíc preniesla na šunku a salámu...😃 noo ja tiež nejem surové mäso a divná sa necítim 😃 ja si pamätám ako som zvykla chodiť do čínskej reštaurácii v Londýne, úplne super chutné jedlo..a o týždeň na to v telke, že zatvorili reštauráciu, lebo zistili, že podávajú mäso z potkanov 🫣🫣🫣 takže ja som už asi aj potkana jedla 🤣🤣🤣 kto vie...

jana_eyre_2
25. mar 2024

@tanyag 🤣 aspoň máš skúsenosti.. ešte že sa nič nestalo..

rozculena
26. mar 2024

@tanyag pre kristove rany......na všetko musí byť nová rukavica....by som sa tam asi pogrcala a oznámila to nejakému vedúcemu,,,