Už vypekáte?
Ahojte ,co okrem pernickov sa uz da piect ,co by mi nezjedli,haha😆🤭
Akurat dnes som s dcerou chcela robit vanilkove rozky. Rozky jej velmi nesli, ma 2, tak sme vytlacali. Predpokladam, ze do tyzdna su zjedene, s cim som ratala. Napecieme a podostavame dalsie.
Nie, neviem prečo sa dnes musi všetko tak strašne preháňať. Ale podaktoré zrejme už nemajú nič lepšie na práci tak nech si pečú.
Off topic - nenávidím slovo vypekať a tomu kto to prvý vymyslel by som pomocou rozšírenej sady krajčírskych špendlíkov vysvetlila, čo tým spôsobil.
22.12 mi prinesú objednané koláče na Vianoce, pečenie milujem ale popri robote domácnosti a synovi na to nie je čas 😊 medovníky ale máme už doma
ale kdeze. akoze, ked si chcem s dcerkou uzit pekny cas, tak si nieco spolu upecieme, ale je to na okamzite zjedenie. zaciatkom decembra zvykneme urobit malu davku medovnickov, na Vianoce ich uz nepecieme, vtedy su hocijake ine druhy, medovnicky nikto neje. na Vianoce pecieme az okolo 20teho decembra, aby bolo vsetko cerstve. nejak sa mi nepozdava jest na sviatky mesiac stare pecivo, i ked je samozejme trvanlive.
@maminkajanka84 Budem robit iba linecke ale az v polke decembra.
@maminkajanka84 zajtra urobime medovnicky,v tyzdni podla casu a nalady aspon vanilkove rozky a oriesky..a potom este kakaove kosicky a ovalky,rezy budeme mat od cukrarky
@maminkajanka84 ja až 2 týždne pred vianocami linecké týždeň pred ich naplním a týždeň pred rožky...na Vianoce deň pred ešte nejaký asi zlrkovevrezy to je všetko ..a syn má narodeniny 18steho tak vtedy ešte jemu spravím aký si vyberie no najskôr oblíž prst alebo sumienkovy tie má najradsej
@maminkajanka84 Na čo? Mesiac to má stáť v špajzi a ešte to aj chutiť? Mesiac staré koláče, pečivo? Medovníčky pečiem 23. decembra, hneď sú mäkké. Linecké tiež deň pred Štedrým dňom a ešte francúzsky krémeš, na Štedrý deň. Pečiem to, čo viem, že sa zje.
Pečiem ako skoro každý víkend, ale nie na Vianoce, len tak, aby sme si pochutili 🙂 Babka vždy piekla už od 1. adventnej a potom to bolo ako ten klasický vtip - do 24. decembra "neopovážte sa tej misy s koláčmi dotknúť" a po 24. decembri "prečo to nikto neje, okamžite si choď dať koláč" 😂
nie, ved je este prilis skoro
V novembri nepeciem vianocne... nechcem jest mesacne zakusky 😐
@maminkajanka84 na akékoľvek vianočné pečenie je ešte veľmi skoro. Tiež sledujem tú histériu ako už mnohé pečú a nechápem, k čomu je to dobré. Ja netúžim jesť staré pečivo na sviatky. Veď do vianoc je ešte mesiac a to si zoberte, že sa to neje len na Štedrý deň, ale cca do Nového roku. Takže za mňa je ešte strašne skoro a skôr ako týždeň pred Vianocami pečenie neriešim. Teraz tak jedine medovníky by sa mohli.
Baby a to naozaj mate kolace cisto iba na vianoce? Ze napeciete a do vianoc sa ich nikto nesmie ani dotknut? Mne toto vzdy kazilo akukolvek vianocnu naladu, ked som bola mala. Zakaz doknut sa cohokolvek pripraveneho ba vianoce, hystericke zachvaty, ak niekto zjedol medovnik pred 24., nieto este nahodou salonku zo stromceka. A potom zdute ksichty, ked po 27. uz nikto nechce z tych 30 druhov zakuskov pecenych "na vianoce'". Neverim, ze niwkto si dnes napecie a bude skreckovat do 24. vecer, lebo vianocne kolace.
@maminkajanka84 ešte nie máme čas
Začiatkom decembra pecieme tortu synovi na narodeniny. Niekedy uprostred si spravíme medovníčky nech mame pekný čas spolu. A pred Vianocami upeciem nejaký 1 dobrý zákusok.
Cely rok si žijeme v prebytku, nepoznáme slovo pôst a už vôbec sa nám nespája s adventom. Jasne že ľuďom lezu koláče hore krkom už druhý sviatok vianočný keď sa napchávame a hodujeme cely december. Ale to myslim tak všeobecne. Kto chce nech už vypeka ak sa nechce potom plašiť. Ale tiež by ma nebavilo to potom schovávať a zakazovať ako to bolo kedysi u nás doma, len preto aby sa tých 20 druhov ktoré nájdeme na každej návšteve stihlo.
Nevypekám. Nie som zastancom plnych stolov, prebytku jedla. Deti si pre radost spravia par medovnickov a ozdobia. Nemam rada ked mi pri povianocnych navstevach ponukaju 3-4 tyzdnove kolaciky. Po novom roku toboz....este ked mi to svokra nanucuje vyse mesiaca stare lebo to nikto nepojedol a vsak pojeme... nepojeme, vyhadzujem. ja robim len cerstve kolace, rychle hrncekove...
Ja sa chystám kúpiť nejaké zákusky za max 15 eur a babka mi sľúbila že mi dá orechy tak urobím vanilkové rožky a medovníčky pre atmosku jednu z najbližších sobôt alebo nedieľ .
Cely rok peciem. Pre nas to nie je vianocny wau efekt,ze potrebujeme piect vianocne kolace mesiac dopredu. Jeme ich do januara,tak take 2 mesacne by uz nikto nechcel. Chodim do prace,som rada,ze po prichode navarim na dalsi den,nie aby som sa zatazovala uz s vianocnym pecenim. Radsej urobim kremove a cerstve,nez suchare.
u nás to suché nikto neje, upečiem čerstvé (2 druhy našich tradičných viannočných guliek a tortu, väčšinou šľahačkovú, ovocnú) tesne pred Vianocami, večer na 2. sviatok je všetko dojedené a hotovo
Ešte nepečiem, v podstate chcem spraviť iba medovníkové cesto a spraviť z neho ozdobný svietnik/ stromček, lebo my medovníčky nejeme. No a pár dní pred Vianocami spravím plnené orechové rožteky, ktoré milujem (mám recept ešte od svojej starkej a aby zmäkli, musia pár dní odstáť). Na čo sa ale chystám je vaječný likér, ten spravím už 1.12 a budem si ho užívať celý mesiac. Min. rok som bola v takomto období tehotná, ale teraz si ho naplno užijem. 😂
My suché druhy nejeme,takže kôli krémom začínam piecť len týždeň pred Vianocami. Najprv korpusy a tie potom postupne spájam do konečnej podoby.
Vždy pečiem a varím, aby sa zjedlo. A tak i vianočné koláčiky. Zjedia sa? Upečieme druhé.
@maminkajanka84 uz?ved do vianoc to bude predsa stare,my sme napriklad vzdy piekli tyzden pred Vianocami a uplne stacilo,medovniky sme ale v o lube nemali piect.
@maminkajanka84 prepáč a z akého dôvodu už s drahým chcete teraz piecť?
My radi pecieme, ale aj jeme, takze pecieme az 22ho, aby sme to nepo.rali. Inak dnes som piekla, ale len tak narychlo ceresnovy kolac.
@maminkajanka84 nas este cakaju 2x narodeniny, takze nie, na Vianoce sa este nepecie, zacinam az cca po 15.12., jedine v roku 2020 som piekla skor, kedze som termin porodu mala 24.12., drobec sa narosil 16.12. 🙂
Ja ešte o vianociach ani nechyrijem,ešte to je strašné ďaleko. Ale aj tak nevypekam,nerobím veľké upratovanie, nenakupujem darčeky a ani jedlo do zásoby. Len s.detmi vyrobíme.nejky ten darcekp,výzdobu a upečieme jeden koláč (medovníčky alebo niečo na vykrajovanie), a je hotovo. Mne tie viqnocn kolac nechutia, stále to iste a svokra celý december nestíha,lebo pecie, upratuje ,vari a ani nemá čas sa zastaviť (reálne sa nezastaví ani na svaitky, lebo na Vianoce treba variť,q mať tip top, potom chodia návštevy,to zas im treba dačo narobiť,chlebicky a tak ,q potom zas do roboty už ).
Jediné čo mi pripomína že idú Vianoce,je vianočná výzdoba v meste, chodíme sa prechádzať,a to že s deťmi si čítame príbehy o vianociach,zvyky a tradiciw

My si ideme pre zákusky 22. 12. 😁 Ja piecť neviem 🙉... Ale babka robila vanilkové rožky a grilazky