Varíte každý deň dva chody?
myslim polievka+druhe.. (hlavne maminy s detmi)?
Nemame ešte deti. Ale napriklad polievky nerobíme lebo mi nechutia. A druhe varim tak každy druhy den alebo podla toho kym sa nezje
Ked syn bol este maly a nechodil do skolky navarila som polievku vydrzala tak 2-3dni a druhe ako kedy. Raz na den raz na dva dni. Tiez peciem aj chleba a ine veci kazdy druhy-treti den. Ale ja s tym nemam problem stiham vsetko😊no teraz varim len druhe jedlo kedze od dnes je drobec zase v skolke. Nam s muzom polievky netreba.
Vzdy varime len jeden chod, dva chody nevarime vlastne nikdy, ak teda nemyslis obed a za tym kolac v nedelu ;)
Ahoj,neverím každý deň, ale vždy máme polievku + hlavné jedlo.
Varime vacsinou na 2-3dni. My s muzom kludne jeme aj dlhsie ale malemu uz viac ako 3 dnove nedam. Polievka je vzdy odkedy mame dieta, druhe sa semtam stane ze nemame navarene. Vtedy si dame nieco rychle..
My sme polievko maniaci. Musí byť každý deň, ale kľudne ju jeme aj tri dni, čiže ju varím do veľkého "kotla". Hlavné jedlo podľa času a chuti...deti zatiaľ nemáme, uvidíme potom ako sa budeme stravovať. V sobotu musí byť koláč 🙂
Ja takmer ano. Obcas polievka nam vydrzi 2 dni, ale takmer kazdy den maju polievku a hlavne jedlo.
ja len "druhý obed" 🙂 čiže polievky nie. a vystačí na 2-3 dni
áno, máme každý deň 2 jedlá - hlavné jedlo + polievka. Len nevarím každý deň obe jedla. Napr. polievku jeme aj 2-3 dni. Hlavné jedlo tiež niekedy jeme 2 dni. Takže varím väčšinou len jedno jedlo denne. to druhé jedlo sa prihrieva - väčšinou je to polievka....
My mame tak na 99% aj polievku aj druhe, obcas sa stane, ze polievka je len pre najmensich. Ale je to tak, ze spravim vyvar a cast z neho zamrazim v poharoch od vyzivy a ked idem robit deckam polievku, obmienam zeleninu a prilejem ten vyvar z mraznicky. "druhe" jedlo pozostava z vzdy cerstvej prilohy (zo zasady neprihrievam ryzu, zemiaky, cestoviny) a potom k tomu ak nahodou nam zostane nejake jedlo, ze cicer s omackou, alebo maso z predchadzajuceho dna, inak sa snazim nanovo vzdy mat cerstve.
Nikdy som toľko nevarila ako teraz ako začala korona, všetci doma (2 deti na druhom stupni, muž HO, ja som prišla o prácu), niekedy ma to baví a uvarím aj 2 chody, väčšinou keď beží rúra tak tam šupneme aj koláč, niekedy (ako napríklad dnes) ma varenie nebaví (budeme mať donášku jedla, aj ich treba podporiť v tejto dobe)
nie, malokedy mame aj polievku - polievky neviem velmi varit a syn ich vobec nechce, tak nie su priorita 😉 vacinou uvarim len hlavne jedlo a skoro vzdy mame aj nejaky kolacik ako dezert.
Polievku varím na dva dni, hlavné jedlo každý deň.
ano kazdy den ked kym som nemala dieta v skolke, alebo ked bolo doma chore alebo cez prazdniny. Az teraz ako je v skole tak polievky moc nerobim. Ale hlavne jedlo mame ine kazdy den.
Varim denne, niekedy aj dva krat (teply obed, tepla vecera), ale len jedno jedlo. Ale sme histaminici, takze varenie na 2-3 dni neprichadza do uvahy.
vobec nevarim kazdy den. vacsinou ked navarim, tak to mame tak na dva dni a niekedy aj na tri.
Nie. Keď mám chuť je aj polievka možno raz za týždeň 🤣 inak iba druhé . Varím každý deň cerstve
Polievka u nas musi byt, tu varim na 2 dni, uz viem uhadnut mnozstvo. Druhy chod ak je masity tak byva tiez na 2 dni, sladke jedlo iba cerstve.
No ja ked som bola doma s malou, tak som varila vacsinou jedlo tak, ze kazdy den som varila jedno /polievku alebo druhe/, ale jedlo sa to dva dni, cize kombinacia bola vzdy ina :D Ale zase ked urobim v nedelu vyvar za hrncisko, tak to mame aj do stredy, vacsinou uz streda/stvrtok z toho urobim inu polievku... alebo ak mam v plane nieco ine, zamrazim ho. Zalezi aj od jedla, ale tam napr. ak robim rezne, alebo nieco, tak to je na jeden den, ale uz ked porcujem maso, tak na druhy den si bud hned varim aj druhe (napr. sote, ...) alebo nachystam naporcovane/namarinovane alebo nejake meso, aby som to len supla do hrnca. Pocas tyzdna nemozem travit hodiny v kuchyni a nerada to robim aj cez vikend :D napr. velke varenie sa u nas robi v sobotu :D v nedelu mame veget, alebo len hodim nieco do rury...
A co sa tyka uplneho drobca, ktory zacina papat... tak to som vobec neriesila, naporcovane male kusky masa/zeleniny ak nebola sezona/ som mala v mrazaku, hodila som na parak/do hrnca/ raz dva uvarila samostatne a bolo... cize to som robila kazdy den a polievku som mala vzdy aspon dva dni, kedze to sme jedli rovnaku, len som nesolila/nekorenila.
Ano, každý deň a niekedy aj tri chody..😋
Teraz varim malo, ale ked som mala male dieta, tak polievka bola na obed kazdy den. Niekedy som ju mala na dva dni, niekedy na jeden. Druhe jedlo sme mali vacsinou kazdy den cerstve, z nedele ostsvalo na pondelok. Kolac raz tyzdenne, vacsinou cez vikend, nie sme velmi na sladke, aj mucnym jedlam sa dost vyhybame, ale to je podla zvykov v rodine.
Varim cerstve kazdy den.Niekedy polievku aj "druhe", nieledy len hlavny chod a niekedy polievka na 2 dni alebo aj bez polievky.mam velke deti
Pisem chaoticky🙈hlavny chod kazdy den cerstvy.polievka aj na 2 dni.alebo bez polievky uplne niekedy
Radšej dajte nejaké nápady na rýchle jedlá sýte jedlá, ja som už varila snáď všetko 🙂 zjeme aj prívarky a jednoduché jedlá
@marcellka32 luskovy privarok, sunkafleky, francúzske zemiaky, koprova omacka, karfiol v rure peceny, zapekana brokolica, perkelt, kulajda... 🙂
@makova333 všetko čo si písala som varila 🙂 ja už idem radom prívarky všetky
Ahoj nevarim každý deň ale vždy máme polievku aj hlavné jedlo.
@marcellka32 ja idem zajtra robit fazulovu polievku so slizami a strudel 😀
@marcellka32 ja rpbim zapekane zemiaky a cestoviny na rozne varianty, takisto sote rozne, rizota,omacky, menim prilohy... ryby..varim vacsinou pre seba a deti, takze aj rozne sladke jedla, polotovary nepouzivam, nakupujem odjakziva tak raz tyzdenne takze otvorim chladnicku komoru mraznicku a nakombinujem co je doma. Za posledne dva tyzdne napr. Zel.polievka s krupicovymi haluskami, paradajkova s cestovinou, brokolicova s krutonmi, hokaidova kremova, hov.vyvar, kapustnica, karfiolova pol.. plnena paprika v par.omacke a varene zemiaky,franc.zemiaky, kuracie kari s ryzou, hovadzi stroganoff s ryzou, vyprazany syr s opekanymi zemiakmi, segedin s knedlou, bravcove sote v smotanovo horcicovej omacke s opekanymi zemiakmi, palacinky, ryzovy nakyp, losos v trube na masle s koprom a varene zemiaky...
Nie, nevarim každý deň polievku aj druhé, keď navarím tak na 2 dni, keď hustejšiu polievku, druhé nie, keď je malá v škôlke, tak varím minimálne!

nie, na dva dni niekedy vyda aj na tri dni
ano najviac to chuti čerstve ,, ked bude čas bude sa varit na jeden den
ale u nás sa pečie každy treti den chleba + každy druhy den kolač takže ako varit ešte každy den to nedám