icon

Vianočné pečenie 2014

karina517
3. nov 2014

Ahojte 🙂 neviem, či už rozmýšľate, čo budete na Vianoce piecť... ale ja už sa tak teším, že dávam do kopy recepty a pred Vianocami vyberiem z nich nejaké. Čo pečiete vy?poradíte nejaké tradičné recepty?

zuzka38
9. dec 2014

@mimika123 je ta marlenka velmi narocna?

emka13
10. dec 2014

zienky poradte mi, nikdy som nepiekla medovnicky a v sobotu by som chcela s dcerkou skusit. date mi nejaky jefnoduchy receptik? a presny potup🙂 dakujeeeem krasne a prajem pekny dnik🙂

olivia6
10. dec 2014

@lululka555 predvcerom som videla tento box v Kauflande, skus pozriet. Myslim, ze ten dvojposchodovy to bol.
Ja ho mam uz asi tri roky z Lidla.

sylvia225
15. dec 2014

@zuzana612 dávam tak od oka, nie veľa 🙂

pemasinika
16. dec 2014

@emka13 ahoj, nič sa neboj, nie je to zložiré. Pozri si dobre aké suroviny potrebuješ, v podstate všetko zmiešaj, sprav z toho guľu a zabaľ ju do poravinárskej fólie. Nechaj postať do druhého dňa v chladničke. Potom rozvaľkaj, môžeš si to rozdeliť na dve menšie časti, možno aj viac, aby sa ti dobre váľkalo. Cesto neváľkaj úplne na tenko, potom povykrajaj rôzne tvary, potri rozšľahaným vajíčkom a šup s tým do trúby.
Presnejší recept pozri napr. tu:http://atigram.blogspot.sk/2011/12/medovniky-hned-makke.html

pemasinika
16. dec 2014

@zuzka38 ak sa ti zdá klasická Marlenka náročná, skús podľa tohto receptu, ten nie je zložitý http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=140313

peta268
16. dec 2014

@vilki ja mam odskusany tento recept, vyborna je http://recepty.tonaj.sk/recepty/detail/marlenka... ...toto bol moj prvy pokus:

trudka4
16. dec 2014

Sice to není pečené, ale likérek se k vánocům hodí.

Likér z ledových kaštanů

Suroviny :
smetana 33% - 250 ml
Salko /nevařené/ - 1 plechovka
čokoláda Ledové kaštany - 3 ks /150g/
hořká čokoláda - 6 kostiček
rum - 100 - 500 ml /podle chuti, my jsme dali jen 100 ml a úplně nám to stačí/

Postup :
Smetanu vylejeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané Ledové kaštany. Za stálého míchání na mírném ohni necháme chviličku provařit. Sejmeme ze sporáku a necháme vychladit. Přidáme Salko, pořádně promícháme a přidáme rum.
Přecedíme do lahví a necháme pár dní odpočinout.

ivushqa
16. dec 2014

@peta268 aj Ty varíš to Salko v tlakovom hrnci? lebo ja ho nemám, tak neviem ako dlho by som ho mala variť

nitrancanka
17. dec 2014

http://www.nejrecept.cz/recept/krehke-kukuricky... Ja robievam tieto koláčiky, su výborné.. odporučam vyskusat...

nitrancanka
17. dec 2014

http://www.nejrecept.cz/recept/sladke-zampiony-... vyskušajte aj šampinony,, vynikajuce suché pečivo..

monika11m
17. dec 2014

Ja som leniva a popravde mi to ani neide velmy tak robim iba linecke kolaciky, BB gulicky, a neakz kosicky asi kokosove este uvidim

nitrancanka
17. dec 2014
milica313
17. dec 2014
Používateľ milica313 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od milica313.

tento rok vypekam v podstate prvýkrát a baví ma to a hlavne chutí 😀

nitrancanka
17. dec 2014

monika11m , aj ked sa ti nedari tie kolačiky spravit, ale tie hríbiky su naozaj jednoduché, len zamiesiš cesto a robiš malé pinpongové goličky, a potom už len vrchnáčikom vtláčaš do guličiek, aby sa ti vytvorili hríbiky-šampinonky, ale doporučujem najskor vrchnáčik namočit do vody a potom do kakaa alebo škorice, aby sa nalepilo na vrchnáčik, a potom stláčat do guličiek... je to jednoduchý recept, a su výborne, aj na pohlad su zaujímavé..

nitrancanka
17. dec 2014

http://varecha.pravda.sk/recepty/stedrak-najuza... Ja robím aj tento štedrák, ja mám tri deti a veeelmi radi papkaju, tak že ja musi vela napiect aj navarit, hlavne synovia lubia jest, a tento štedrák robievam aj cez rok, lebo moje deti ho zbožnuju..

peta268
17. dec 2014

@ivushqa nie nevarim, ani nemám tlakový hrniec, kupujem karamelove salko, raz som varila v normálnom hrnci cca 2 hodiny, ale to kupované karamelove mi chuti viac

sticker
17. dec 2014

@peta268 Prosím ťa, do tej marlenky do cesta si dala tú heru? Nemôžem nahradiť maslom? Nevieš náhodou? 🙂 Moc ďakujem. Inak ja som čítala podobný recept na marlenku a tam salko nevarili a že aj tak to chutí dobre 🙂

peta268
17. dec 2014

@sticker maslo som neskúšala, aj ked som chcela, ale bála som sa 😄 ...ja si kúpim karamelove salko a vybavené, neviem aké by to bolo s klasickým neskaremelizoanym, lebo to je redšie.

sticker
17. dec 2014

@peta268 Ja ju chcem robiť až bud. týždeň, tak ak nezabudnem, napíšem, či sa podarila 🙂

petrowna
17. dec 2014

@mimika123 nehodis recept na marlenku ? 😎

rendicka
17. dec 2014

tak ja už mám asi napečené skoro týždeň :D to viete materská tak sa nudím bez práce a nočných služieb.. mám medovníky zdobené aj jednoduché s orieškom, koka keksíky, rafaelo guľky, marlenkové guľky, medvedie tlapky, vanilkové rožky, úliky s vaječnou plnkou, šuhajdy, kavové zrná z bebe pudingu
a bez čoho by neboli vianoce? bez obrovského plech štedráku, ale ten upečiem 23.12..
takže maminky pečeniu zdar ale hlavne požehnaný advent

siska53
17. dec 2014

@rendicka posli stedrak 🙂) uf,ze nuda..moj starsi druhy tyzden nechodi do skolky,lebo je chory a to som si myslela,ze tento rok to bude ine..mala bude poobede spinkat,maly v skolke (on totiz nespava poobede),ja si upracem a v pokoji napeciem. Namiesto toho stale smrkam,stale daco podavam,jasne hrame sa,no ked prisla horucka,amentma,do toho malej ide stolicka.. No nastasiey to mame tak,ze kazdy nieco a vymenime si.
Ja robim moju klasiku - ischelske torticky,kokosove pusinky a teraz sprav aj zopar kokosovych opilcov. Uz nedojcim,tak mozem.🙂 mozno zapojim aj syna,uz celkom vie pomahat,rad sa hra s cestom..
Svokra robila medovnicka a vanilkove rozky(tie bude aj moja mama plus linecke zlepovane keksy),sestra zas kokosove a skoricove hviezdicky bude robit asi a mozno este daco,ved uvidime,takze nakoniec to bude pestre.🙂

rendicka
17. dec 2014

@siska53 rezy tento rok chce robiť svokra so švagrinkou tak sa preto bláznim pri "suchých koláčikoch" :D môj drobček je poslušné vymodlené dieťatko ale pokojné je iba v kresielku položený na kuchynskej linke, tak preto sa musím pohybovať v kuchyni čo najviac :D zaujímavé ako štvormesačné babo všetko sleduje a fascinuje ho mixér... recept na štedrák je nabližšie tomu môjmu tento až na to že plnky dávam viacej a všetko tak "od oka"

maminecka2
17. dec 2014

@mimika123 ahoj, ja sa poslednú dobu inšpirujem tu:
https://www.facebook.com/receptyprezdravie/time..., resp. Na stránke fitnessguru.sk
Nielen s pečením, ale celkovo so zdravším varením a je to super

siska53
17. dec 2014

@rendicka jaaj,tak on je este malicky! To sa aj mne vtedy lahsie robilo (o trosku,mal vtedy 9m.,temeramentny od narodenia a v tom case uz skumal svet a prehnane spavy nikdy nebol).
Na stedrak sa moja mama uz dlho odhodlava,no zatial len reci a radsej kupi.🙂 ale doma i musi byt 100x genialnejsi nez kupovany.
No my nemozeme vela piect,zatial to nema velmi kto jest. Deti ked,tak maju narazove obdobie,ze v jeden den aj 3-6ks alebo ak je to v celku,tak 2-3kusky a v ostatne dni na to kaslu,muz tiez dakedy si da,potom to stoji..takze u nas vyjedame kolace pomaly do konca januara. Ale ischelske zmiznu ako prve.🙂 tento rok ich chcem spravit z cisto spaldovej muky (ak budem.mat prislusne mnozstvo),vlani som robila pol na pol.
No idem spat. Aby som zajtra mohla cesto zarobit a deti (maleho aspon) zapojit.

mimika123
18. dec 2014

@zuzka38 ani nie, stoji urcite za vyskusanie. myslim, ze ju kazdy zvladne

mimika123
18. dec 2014

@petrowna kukni na tretiu stranu, je tam link a aj popis ako som si recept upravila a aj foto

mimika123
18. dec 2014

@havedka dakujem pekne

rendicka
18. dec 2014

@siska53 no hej vlastné mám len jedno ale k tomu strážim počas dňa sestrine dve dcérky 4 a 2,5ročné a tie tiež musím vedieť zabaviť a teda tak rýchlo ozdobené medovníčky som ešte nemala, čo už detská kreativita.. a po dnešku viem čo na štedrovečernom stole nebude chýbať- domáci chlieb tentokrát to bude škvarkový bez miesenia hneď polovica padla 😀