icon

Vianočné pečenie

avatar
miushka13
22. nov 2013

Milé mamičky, čo zvyknete piecť na Vianoce? prijala by som nejaké jednoduché recepty - najlepšie bez orechov xixi 🙂))

avatar
zahradka76
23. nov 2013

http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=7&id=... ja peciem s detmi tieto medovnicky, je to overeny recept. 🙂

avatar
miushka13
autor
26. nov 2013

receptik vyzera jednoducho tak ho urcite vyskusam dakujem krasneee

avatar
titkovamiriam
26. nov 2013

@miushka13 kuk moj vianočný album su tam aj recepty 🙂 🙂

avatar
luciferkax
26. nov 2013

@zahradka76 ahoj a ostanú makké? resp. zmäknu za ako dlho?

avatar
dominka11
26. nov 2013

@zahradka76 aj ja ich piekavam 🙂

avatar
katren
26. nov 2013

@miushka13 kazdy rok su Vianoce a kazdy rok ta ista diskusia 🙄 .......treba pozriet predosle roky, je tam rad a receptov habadej 😉 🙂

avatar
zahradka76
26. nov 2013

@luciferkax pokial viem, tak su mäkke stale, davam ich do kovovej dozy. Chutovo su vyborne.

avatar
luciferkax
27. nov 2013

@zahradka76 vieš, každý rok pečiem zaručene mäkké medovníky a zakaždým sú tvrdé ako kamen.. potom nadávam celý rok, že tento rok už určite nepečiem emdovníky, ale každý rok zatúžim upiecť krásne mäkké... tak nájdem iný recept 🙂 upečiem... strvrdú.. nadávam, že viac nepečiem a nasledujúci rok zasa pečiem hha

avatar
muuuska
27. nov 2013

@katren No tak preco kazdy rok citate stale tu istu diskusiu xixi.

avatar
snehovavlocka
27. nov 2013

@luciferkax ja mam recept na ozaj zarucene makke, robim ich kazdy rok par dni pred vianocami (aby nejake do vianoc ostali 😀 ) ked budes chciet, hodim ho aj sem,len ho teraz nemam pri sebe

avatar
snehovavlocka
27. nov 2013

uz ho mam: http://medovniky.artmama.sme.sk/medovnikove-ces...
v komentaroch je odporucana aj trocha kakaa kvoli farbe. su super, makucke hned, ked vychladnu a pri spravnom skladovani ostali makucke aj cele tyzdne

avatar
luciferkax
28. nov 2013

@snehovavlocka aha a kvôli tomu kakau potom nestvrdnú? :D ja dávam skôr škoricu, ale skúsim :D možno ostanu mäkké, ja pečiem od začiatku decembra, grilážky aj na dva razy, šuhajd,y rafaelo, niekedy tiež.. nereišim, celý december a začiatok januára prežerieme .) potom apríl, máj dietujem ahha

avatar
m_ij_ka
28. nov 2013

@miushka13 ja pečiem linecké koláčiky, rolády, a zo slaného pagáče, syrové krekry, syrové paličky 😉

avatar
miushka13
autor
28. nov 2013

dakujem velmi pekne, nieco si z toho vyberiem urcite, som v peceni novacik tak hadam sa mi nieco aj podari

avatar
snehovavlocka
28. nov 2013

@luciferkax ved to len trochu kakaa....ja som este ine medovnicky nepiekla, len tieto. a moja mama skusala X receptov na zarucene makke a vzdy sa len rozculila 😅 ale tieto su naozaj makke. ved vyskusaj.

avatar
yidaky
2. dec 2013

@zahradka76 Aj my tieto medovniky robime....a zatial boli makke stale 😉

avatar
bambi29
2. dec 2013

@miushka13 ahoj 🙂 tieto vanilkove rozteky peciem kazde vianoce uz od patnastich a vacsinou 2-3x, kedze su hned fuc :D 1 zltok vymiesaj s 1 zlatym klasom, postupne pridaj 400g hladkej muky a 100g cukru (mozes aj menej, kedze sa obaluju v cukre) a 1 maslo (alebo palmarin). vymiesaj rukami na hladke cesto, vytvaruj male rozteky (cca 7cm dlhe), pecu sa cca 12 minut a horuce sa obaluju vo vanilkovom cukre

avatar
sono2
2. dec 2013

Včera upečený prvý druh. Dnes mám žehlenie, ale zajtra dám perníky. Nemá niekto dobrý recept na kakaové vytláčané? Alebo čokoládové? Ďakujem

avatar
digysa
5. dec 2013

@bambi29 Kolko ma jedno maslo gramov?

avatar
povuma
5. dec 2013

@digysa 250g 😉 😉

avatar
katka183
5. dec 2013

Ahojte.
neviete niektorá recept na nejaké suché pečivo,ktoré je hned mäkké?

avatar
digysa
5. dec 2013

@povuma Vdaka, my mame ine balenia masla. Ja nie som na SK 😅

avatar
bambi29
5. dec 2013

@digysa ano, davam 250g rajo

avatar
miushka13
autor
15. dec 2013

este nejaka torticka by sa zisla nenarocna , kedze pri malom mam cas na pecenie tak hodinku 🙂 mate niekto dobry receptik?

avatar
namornicka
15. dec 2013

@bambi29 cukor do cesta sa dáva aký? Vaníkovy?

avatar
povuma
15. dec 2013

@namornicka do cesta normalka - práškový- len obaluješ vo vanilkovom 😉

avatar
janka3165
15. dec 2013

Babenky nejaky dobry recept na domace opekance dakujem 🙂

avatar
bambi29
15. dec 2013

@namornicka do cesta normalny aky mas - krystalovy alebo praskovy (ja som dala tento raz steviu) a po upeceni obalujes vo vanilkovom

avatar
hyta
16. dec 2013

@miushka13 Urob trasenú tortu, je to rýchle a mňamkové.

avatar
luba28
16. dec 2013

http://www.tradicnirecepty.cz/moucniky/strouhan... toto je tiez dobre a rychle,......my mame velmi radi kolace s tvarohom,---