icon

Vianočné pečenie - podeľte sa o recepty

sisinka29
1. dec 2012

Už chystáte vianočné koláče, zákusky, dobroty? Podeľte sa o vaše naj recepty medovníkov a podobne. Na internete je veľa receptov, ale nie každý je dobrý.

traktor
3. dec 2012

@cawes neskusala som v papierovych kosickoch..neviem ci to bude ok, skôr myslim, ze nie,ale fakt neviem..ja mam take plechove formicky na kosicky kupila som v balicku bolo 25 ks a nieco okolo 3 eur stoja/..a ked sa upecu vydrzia dlhoooo..ja peciem skôr a vela a potom uz len plnim

traktor
3. dec 2012

dnes som skusala kokosove oči..su perfektne, odporucam..je to rychle a dobre..strcila som ich do chladnicky , nech stuhnu.. o chvilku bolo po nich 🙂 recept tu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=120265

cawes
3. dec 2012

@traktor a kde sa daju kupit

traktor
3. dec 2012

@cawes aj v tescu ich maju.. myslim, ze vsade , kde sa predavaju pomôcky do kuchyne a aj na nete si ich vies objednat

cawes
3. dec 2012

@traktor uz som nasla na nete a velkost priemer 6.5 ci vacsie

mecenga
5. dec 2012

@dasiacik Ahoj tak robila som tvoje medovníčky sú užasné a za dva dni je po nich. Ďakujem za dobrý recept 🙂

mecenga
5. dec 2012

@traktor no vyskúšam...🙂)))

stastnevydatam
5. dec 2012

@traktor ahoj, mozem sa spytat na tie kosicky? predminuly rok som urobila cesto, natlacila do formiciek a ked som ich vybrala z rury, boli take nepekne, velmi "stlstli", skoro som nemala ani do coho plnit... tak som si povedala, ze budem davat len minimum cesta do formicky, ale aj tak, neboli pekne.. nevies poradit, kde robim chybu? zly recept, alebo to tak ma byt? dakujem

dasiacik
6. dec 2012

@mecenga
Juuuj,tak to sa tesim! 😀 A ako si robila?Vsetko dokopy
zmiesat?A kolko si piekla? 🙂

sisinka29
autor
6. dec 2012

ja som kúpila včera zázvor, len neviem čo sním 🙂 máte nejaký recept?

mecenga
6. dec 2012

@dasiacik presne tak ako si písala. Zamiešala a piekla 10 min. Ozaj sú super. Deti papali len taký lupot. 😀

dasiacik
6. dec 2012

@mecenga
Super,velmi sa tesim! 🙂

traktor
6. dec 2012

@stastnevydatam robim podla receptu hore a vzdy mi vysli pekne..formicka nesmie byt plna..lebo potom mas po upeceni malo miesta na plnenenie, ale zas ani celkom malo..lebo to potom nie je ono..taky stred, netreba sa toho bat.... cez vikend budem robit..pridam ti potom foto 😉

stastnevydatam
6. dec 2012

oki, mozno sa opat nahovorim a upeciem 😕

stastnevydatam
6. dec 2012

baby a vy uz vypekate? neni to skoro? ja chcem skusit pardubicke pernicky, tie vydrzia do Vianoc ( ak sa nezjedia🙂)

traktor
6. dec 2012

ja nepeciem este na Vianoce..beciem len tak, ako bezne..Vianocne pecenie este len pride...ja peciem az tesne..nech je vsetko fajne , cerstve..

adka7755
8. dec 2012

@domique rýchle ceto bez piplania sa🙂 proste všetko zmiešať a , vyvaľkať a vykrajovať🙂) medovníčky ihneď mäkké a veeeľmi chutné🙂
500 g hladká múka špeciál 180 g práškový cukor 125 g maslo ja dávam Heru 125 g včelí med 2 ks vajce 2 ČL perníkové korenie 2 ČL škorica mletá 1 ČL sóda bikarbóna
Všetko zmiešame, cesto rozvaľkáme.
Vykrajujeme medovníčky - rôzne tvary, dáme na plech, pečieme 3 - 5 min vo vyhriatej rúre.
Ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom, je to veľmi dôležité, aby medovníčky nestvrdli.

domique
8. dec 2012

@adka7755 A na kolko stupnov mam vyhriat ruru? Teraz prave mam plynovu, v prenajatom byte. Este som v nej nic okrem masa nepiekla...

linka
8. dec 2012

@frlka ja mam super recept na slane,ale ja ho nerobim strojcekovo,ale vykrajujem...

frlka
8. dec 2012

@linka ak mozes, daj recept.
Inak...prave sa mi pokazila ta pistol, takze aj tak musim vykrajovat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 vdaka.

adka7755
8. dec 2012

@domique ja pečiem klasicky na cca 180 stupňov🙂
mimochodom-teraz som ich robila u sestriných detí, ktorá má tiež plynovú trúbu..a dívala som sa ako vyoraná, že ako ju mám nastaviť:D:D:D ale po rozohriatí ju stiahni kúsok nad minimum a sleduj, kým sa pekne upečú do zlatista ( cca 7 minút- od oka ) 🙂
a keď ich zvládli 9 a 12 ročné deti, tak to hádam nie je taký ťažký recept 🙂)

sisinka29
autor
8. dec 2012

@linka napíšte ten recept na slané, ja chcem robiť ale neviem si vybrať, že ktoré 🙂

sisinka29
autor
8. dec 2012

ja som pridala do medovníkového cesta aj 1 malú lyžičku kakaa, dcera tak viac lubi medovníky 🙂

linka
8. dec 2012

@frlka
@sisinka29 baby takze:

200g struhaneho eidamu-najemno
200g Palmarinu
200g polohr.muky
vajce,sol,sezam,mak,rasca

Vsetko spolu zmiesame,rozvalkame a vykrajujeme tvary,na plechu potriet vajcom a posypat cim chcete...
su velmi dobre,kazdy sa ide nimi zadusit 😀

sisinka29
autor
8. dec 2012

@linka ďakujem, všetko mám doma len nie Palmarín, iba Heru

linka
8. dec 2012

@sisinka29 mozes dat aj heru,ja si myslim,ze to je jedno,aj obycajne maslo...

cencula
8. dec 2012

baby a pečiete niektorá v teplovzdušnej rúre na 2 plechy? akú teplotu treba, ked dám napr.medovníky, medvedie laby, línecké atd. na 2 plechy naraz?

sisinka29
autor
8. dec 2012

@linka skusim s Herou teda.
@cencula ja som uz piekla velakrat 2 plechy naraz a nebol problem 🙂