icon

Vianočné pečenie - podeľte sa o recepty

sisinka29
1. dec 2012

Už chystáte vianočné koláče, zákusky, dobroty? Podeľte sa o vaše naj recepty medovníkov a podobne. Na internete je veľa receptov, ale nie každý je dobrý.

sisinka29
autor
8. dec 2012

@oriesocek tie zázvorové vyskúšam, mám akurat cerstvý zázvor doma, mali v jednote tak si strúham aj do čaju, výýýborná vec a v koláčok bude tiež super 😉 🙂

vieruna
8. dec 2012

@sisinka29 chcem sa spytat na tie dva plechy 🙂 raz som to skusala, ale s kysnutym cestom. Bola som na to nastvana, takze som to viac neskusala. Ale asi kysnute na to nie je dobre. Ked robis linecke, alebo labky, chce to nastavit vyssiu teplotu, alebo tak, ako som zvyknuta? Dakujem

cencula
8. dec 2012

sisinka29 a na akých stupnoch pečieš?

frlka
9. dec 2012

@linka dakujem 🙂

tinuska44
9. dec 2012

@linka na akú hrúbku zhruba rozvaľkať?

sisinka29
autor
9. dec 2012

@vieruna ja som skusala len linecke, medovniky a pagace, ale nebolo cesto kysnute. ja som davala len normalnu teplotu, netreba zvysovat, upecu sa rovnako

zlatovlaska123
9. dec 2012

Baby máte nejaký super výborný osvedčený recept na úliky? Ešte som nerobila a na vianoce by som chcela skúsiť...pekne to vyzerá...už som kúpila aj formičku... 😉

linka
9. dec 2012

@tinuska44 tak na 0,5 cm 😉

linka
9. dec 2012

@zlatovlaska123 ja som robila minuly rok podla tohto receptu,velmi dobre boli http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2045
ak by si ho robila,tak tie piskoty si pomel,nie ako pisu v recepte,lebo potom to vyzera zle..

mimi21mimi
9. dec 2012

@traktor Ked robis kosicky, nevymastis ich nicim? Dakujem.

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
linka
9. dec 2012

@michaelamaranesi to vajicko je len na potretie 😉

tinuska44
9. dec 2012

@linka ďakujem 🙂

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
sisinka29
autor
10. dec 2012

viem, že to nepatrí do tejto témy, ale napíšte ak máte dobrý recept na zemiakový šalát s majonézou, ďakujem 😉

digysa
11. dec 2012

Baby hadzte sem OBRAZKY........mnam, ja si to rada pozeram.....a podla obrazkov si vyberiem, co budem piect...

Vdaka

sisinka29
autor
11. dec 2012

tak nikto nerobieva šalát ???

simca06022011
11. dec 2012

@sisinka29 ja robim: zemiaky uvarim v supke, vajicka a supnem na balkon vychladit. Urobim si majonezu: majoneza, (niekedy aj jogurt do toho), nastruhana uhorka, cierne korenie, na drobno nasekana cibulka. Uvarim si mrazenu mrkva+hrach, alebo z konzervy bonduele (ked mame chut tak aj kukuricu)... potom supnem do misy nakrajane zemiaky, pomiesam so zeleninou, vajickami a osolim.. potom vmiesam majonezu. To je vsetko 🙂))

simca06022011
11. dec 2012

Inak u nas sa robia suhajdy, burizonove kosicky, halda chlebickov :P, a samozrejem dosteneme este balik mix. sladkosti (medovniky, labky, linecke..) to ja nepeciem, lebo sa to u nas nezje 🙂 zvykneme si robit medzi vianocami a silvestrom smotanovu piskotovu tortu s ovocim, to mame radi a nie je to take "tazke" 🙂 Ja by som potrebovala recept na nieco.. vyzerat to ako chlebik, robi sa to v tej hranolovej forme, ide do toho kopec suseneho ovocia a cokolada.. ked sa to upecie a nakraja, je to take... suche... nevie niekto co to je?

beti1
11. dec 2012

@sisinka29 t tomu šalátu, ja ho robím podobne ako simca06022011, len tam dám ešte horčicu a nálev z uhoriek

sisinka29
autor
11. dec 2012

@simca06022011 to je ta vianocna stóla

digysa
11. dec 2012

@sisinka29 uvarene zemiaky v supke
najskor ich krajacom nasekam na male kocky, potom dam cibulu a toto vsetko posolim/pokorenim a premiesam.
Az potom pridam podla chuti- uvarene posekane vajicka, zavaranu uhorku, uvareny hrach+ mrkvu
Vsetko znova premiesam a opat pridam trochu soli/korenia (ak treba)
Na zaver pridam majonezu s horcicou

Tip- aby som nemusela pridavat vela majonezy a aby sa salat nelepil, tak si do hrnceka dam vodu-ocot-cukor (asi 1-2dcl podla chuti...) a vylejem to do salatu pred tym, ako dam majonezu (to moze byt aj ten uhorkovy nalev, ale pre mna je prilis kysely)

baculiatko40
11. dec 2012

@simca06022011 myslim, ze to je biskupsky chlebik... vianocna stola sa myslim nedava do formy...

sisinka29
autor
11. dec 2012

@digysa a kolko asi zemiakov?? a vajicok??

digysa
11. dec 2012

@sisinka29 Ja robim vsetko odoka (niekedy mi zvysi uvareny zemiak, niekedy vajicko)

neviem presne, lebo zalezi podla toho, ake zemiaky mas, ci stredne, malicke, alebo velke. Ja vacsinou robim asi 1.5kg zemiakov a do toho dam 5-6 vajec.
Stredne zemiaky- moze ich byt tak +/- 10???

Ale to je vsetko podla chuti...napr. Ja mam rada farebnost, tak si davam dost hrasku a mrkvy....nikdy nedavam z kozervy, lebo ten mi tam nechuti.... radsej vareny.... Obcas prihodim aj cibiky (nie iba obycajnu cibulu)

simca06022011
11. dec 2012

@sisinka29 no ja robim salat za velku misu, cize hrniec zemiakov a asi 6 vajec... ale treba to robit odoka, neda sa to presne povedat :🙂 ked ti ostane zemiak urobite si s maslom, ked ostane vajce, das na chlebicky 🙂))

simca06022011
11. dec 2012

@baculiatko40
@sisinka29
no pozriem recepty nejake... dakujem zatial 🙂)

simca06022011
11. dec 2012

biskupsky chlebik je na fotkach velmi bledy, ale toto vyzera tak nejak: http://varenie.markiza.sk/clanok-487239-pecieme...

domique
13. dec 2012

@linka Neviem ci som to spravne pochopila: po 200 g eidam, maslo a poloh.muka zmiesam a urobim cesto. Potom povykrajujem, potriem vajcom, posypem cim chcem a peciem????????. A este mi povedz prosim na kolkych stupnoch a ako dlho to treba piect.

linka
13. dec 2012

@domique ano presne ako pises,pecies pri 200 stup. do zlata...