Vianočné pečenie - podeľte sa o recepty
Už chystáte vianočné koláče, zákusky, dobroty? Podeľte sa o vaše naj recepty medovníkov a podobne. Na internete je veľa receptov, ale nie každý je dobrý.
@linka ja robievam tie burizonové gulky, a možeš mi napísat ten receptík síce košíčky nemám ale kúpim v tescu, a dakujem ti, no tieto vianoce ale budem mat napečené super
@lucinocka ja som také cesto mala minulý rok tak išlo von oknom vtáčikom tí si pošmákli ale dnes mi dala linka receptík a bolo fakt super vyskúšaj
@lucinocka tie nepečené meloniky si ako robila, je to lahké, lebo ja som taký antitalent, ak možem dáš mi receptík dakujem velmi pekne by som vyskúšala
@jessica2225 uz nepeciem nic, ale mozes mi ho hodit do IP, porovnam so svojim , kde som urobila chybu..
Meloniky som robila podla tohto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35743
Su fakt fajne, musim davat pozor zeby som ich nezozrala do vianoc:D
@jessica2225 su lahucke, len robis gule a obalujes a obalujes a rozrezes..pohoda:D
@jessica2225 páči sa:
Orechove kosicky
Cesto: 280g polohr.muky,100g prask.cukru,180g Palmarinu,120g ml.orechov,vajce
Plnka: 1 Salco-varit 2,5 hod. den pred plnenim,1 maslo
Suroviny zmiesame a urobime cesto,ktore plnime do formiciek na kosicky,nie do plna,ale vtlacat tak viac do krajov,ze vznikne v strede jamka,dame upiect na 200 stup. do ruzova,po vychladnuti plnime plnkou,vymiesame si salco a maslo,pokvapkame cokoladou.
@linka tie košíčky mám kúpit také antikorové alebo aké?, vyzerá to celkom jednoduché tak dúfam že to nepokazím dakujem 🙂
@jessica2225 take nieco,neboj nepokazis a zabudla som,formicky ani nevymastuj proste nic,rovno do cistych plň 😉
@linka dakujem ti velmi pekne, si zlatá, a ešte som sa chcela spýtat či nemáš náhodou receptík neviem presný názov ale ešte moja nebohá babka ich robila a ja ho neviem nikde nájst, asi plnené orechy tam bol taký dobrý krém to sa zlepovalo do kopy 🙂
@jessica2225 vsetko mame 😀 nemas vobec zaco 😉
Plnene oriesky:
Cesto: 300g hlad.muky,300g hrubej muky,250g Palmarinu,200g prask.cukru,250g ml.orechov,1 vajce,1 van.cukor,1PL kakaa
Krem: 4 vajcia,200g prask.cukru,200g masla
Vypracujeme cesto,naplnime formicky (tiez nevymazane) a upecieme do ruzova pri 200°C.
Plnka: vajcia vyslahame nad parou,potom do nich postupne pridavame cukor,slahame do zhustnutia a dame vychladnut,potom spojime s vymiesanym maslom,kremom spajame oriesky a obalime v cukre.
odporucam aj tieto:
Vinove kolaciky
300g hlad.muky,250g obycajneho masla,7PL bieleho vina
Muku,maslo a vino zmiesame,vyvalkame plat a vykrajujeme 3mm tvary a ukladame na plech,pecieme pri 170-180°C asi 10-15 minut,po upeceni obalujeme v cukre.
foto kolko davam cesta na košicky...a jagerske gombiky - CESTO: 30 dkg hladkej múky, 14 dkg Hery, 5 dkg masla, 6 dkg práškového cukru, 3 žĺtky, Na potretie marhuľový al. ríbezľový džem, Na vrch: ušľahaný sneh z 3 bielkov, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg mletých orechov... Cesto vypracujeme, vyváľkame a vykrajujeme kolieska. Kolieska potrieme džemom. Sneh vyšľaháme, pridáme cukor a zľahka vmiešame orechy. Na džem dáme kopcom lyžičku snehu a trošku rozotrieme, naozaj len trošku, aby moc nestiekol. Na vrch položíme kúsok orechu. Pečieme pri teplote 150 st. cca 20 min. pekne do ružova.
ahoje,
prosim este o nejake rychle, ale dobre nepecene kolociky.
Idem robit kokosove oci....
nemáte niektora recept na pernicky?
@perlaoceanu preniky:400g hlad. muky,140g pras.cukru,50g masla,2 vajicka,2pl tekuteho medu,1lyz jedlej sody,1 lyz per. korenia,1 zltok na potretie...postup: vsetky suche suroviny zmiesame,pridame ostatne suroviny a rucne spracujeme na makke poddajne cesto..na noc dame do chladnicky potom rozvalkame vykrojime ..pec si predhrejeme na 160stupnov pecieme asi 8az 10min a po vybrati hned potrieme rozslahanym vajickom..su hned makke
,
jednoduche šuhajdy- cokoladu rozpustime s cerou, do kosicka dame cokoladu , plnku /pomlete orechy zmiesame s praskovym cukrom a pridame trosku mliecka/ a zas cokoladu a dozdobime..
škoricove klbka - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3117
Babulky, pomóóc... mne sa vždy nepodarí čokoláda... nech som kúpila akúkoľvek čokoládu na varenie, nikdy sa mi to nepodarí, raz to nestuhne, potom sa to sekne, potom sa s tým nedá nič poliať, keď tam dám tuk, pri tuhnutí vyskočí... potrebujem dajakú dobrú radu... mám recept na domácu, ale akosi to neviem odhadnúť, či to bude dobré... 😠 😠 😠
@perlaoceanu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2940 tieto som robila z 3 dávok a aj pláty som si z toho urobila... 😉

linecke su tam len par kuskov, niekde sa mi stala chyba pri vyrobe cesta rozpadavali sa mi, tak som ich smarila do kosa a zvysok zozral pes :-/