icon

Vianočné pečenie - podeľte sa o recepty

sisinka29
1. dec 2012

Už chystáte vianočné koláče, zákusky, dobroty? Podeľte sa o vaše naj recepty medovníkov a podobne. Na internete je veľa receptov, ale nie každý je dobrý.

lucinocka
16. dec 2012

linecke su tam len par kuskov, niekde sa mi stala chyba pri vyrobe cesta rozpadavali sa mi, tak som ich smarila do kosa a zvysok zozral pes :-/

jessica2225
16. dec 2012

@linka ja robievam tie burizonové gulky, a možeš mi napísat ten receptík síce košíčky nemám ale kúpim v tescu, a dakujem ti, no tieto vianoce ale budem mat napečené super

jessica2225
16. dec 2012

@lucinocka ja som také cesto mala minulý rok tak išlo von oknom vtáčikom tí si pošmákli ale dnes mi dala linka receptík a bolo fakt super vyskúšaj

jessica2225
16. dec 2012

@lucinocka tie nepečené meloniky si ako robila, je to lahké, lebo ja som taký antitalent, ak možem dáš mi receptík dakujem velmi pekne by som vyskúšala

lucinocka
16. dec 2012

@jessica2225 uz nepeciem nic, ale mozes mi ho hodit do IP, porovnam so svojim , kde som urobila chybu..
Meloniky som robila podla tohto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35743
Su fakt fajne, musim davat pozor zeby som ich nezozrala do vianoc:D

lucinocka
16. dec 2012

@jessica2225 su lahucke, len robis gule a obalujes a obalujes a rozrezes..pohoda:D

linka
16. dec 2012

@jessica2225 páči sa:

Orechove kosicky

Cesto: 280g polohr.muky,100g prask.cukru,180g Palmarinu,120g ml.orechov,vajce
Plnka: 1 Salco-varit 2,5 hod. den pred plnenim,1 maslo

Suroviny zmiesame a urobime cesto,ktore plnime do formiciek na kosicky,nie do plna,ale vtlacat tak viac do krajov,ze vznikne v strede jamka,dame upiect na 200 stup. do ruzova,po vychladnuti plnime plnkou,vymiesame si salco a maslo,pokvapkame cokoladou.

jessica2225
16. dec 2012

@linka tie košíčky mám kúpit také antikorové alebo aké?, vyzerá to celkom jednoduché tak dúfam že to nepokazím dakujem 🙂

linka
16. dec 2012

@jessica2225 take nieco,neboj nepokazis a zabudla som,formicky ani nevymastuj proste nic,rovno do cistych plň 😉

jessica2225
16. dec 2012

@linka dakujem ti velmi pekne, si zlatá, a ešte som sa chcela spýtat či nemáš náhodou receptík neviem presný názov ale ešte moja nebohá babka ich robila a ja ho neviem nikde nájst, asi plnené orechy tam bol taký dobrý krém to sa zlepovalo do kopy 🙂

soniatko
16. dec 2012

@lucinocka a nemala si to cesto prilis makke? ja som robia tento rok z 2 davok - prvu som dala do chladnicky, tie sa mi robili super a druhe som nedala a cesto sa mi drobilo a strasne lepilo na valcek...

bonaquaba
16. dec 2012

zenicky no ste teda sikovnice,jasom zatial piekla linecke,medovnicky a strojove pecivo, a poprosila by som vas ak mate nejkae dobre recepty na slane kolaciky alebo pochutky,tak pridajte,lebo moj mm milujeslane dakujem

lucinocka
16. dec 2012

@soniatko no no twn problem som mala, minuly rok som davala do chladnicky a boli super, twnto rok som sa ponahlala, ze vyuzijem kym mala spi a hned som robila a bolo makke a lepilo sa.. taze v tom to bude ze?

linka
16. dec 2012

@jessica2225 vsetko mame 😀 nemas vobec zaco 😉

Plnene oriesky:

Cesto: 300g hlad.muky,300g hrubej muky,250g Palmarinu,200g prask.cukru,250g ml.orechov,1 vajce,1 van.cukor,1PL kakaa
Krem: 4 vajcia,200g prask.cukru,200g masla

Vypracujeme cesto,naplnime formicky (tiez nevymazane) a upecieme do ruzova pri 200°C.
Plnka: vajcia vyslahame nad parou,potom do nich postupne pridavame cukor,slahame do zhustnutia a dame vychladnut,potom spojime s vymiesanym maslom,kremom spajame oriesky a obalime v cukre.

odporucam aj tieto:
Vinove kolaciky

300g hlad.muky,250g obycajneho masla,7PL bieleho vina

Muku,maslo a vino zmiesame,vyvalkame plat a vykrajujeme 3mm tvary a ukladame na plech,pecieme pri 170-180°C asi 10-15 minut,po upeceni obalujeme v cukre.

linka
16. dec 2012

@bonaquaba par stran dozadu som pridala recept na syrove pecivo 😉

linka
16. dec 2012

@bonaquaba

Syrove pecivo:

200g struhaneho eidamu-najemno
200g Palmarinu
200g polohr.muky
vajce,sol,sezam,mak,rasca

Vsetko spolu zmiesame,rozvalkame a vykrajujeme tvary,na plechu potriet vajcom a posypat cim chcete...

traktor
17. dec 2012

foto kolko davam cesta na košicky...a jagerske gombiky - CESTO: 30 dkg hladkej múky, 14 dkg Hery, 5 dkg masla, 6 dkg práškového cukru, 3 žĺtky, Na potretie marhuľový al. ríbezľový džem, Na vrch: ušľahaný sneh z 3 bielkov, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg mletých orechov... Cesto vypracujeme, vyváľkame a vykrajujeme kolieska. Kolieska potrieme džemom. Sneh vyšľaháme, pridáme cukor a zľahka vmiešame orechy. Na džem dáme kopcom lyžičku snehu a trošku rozotrieme, naozaj len trošku, aby moc nestiekol. Na vrch položíme kúsok orechu. Pečieme pri teplote 150 st. cca 20 min. pekne do ružova.

isabellaa
17. dec 2012

ahoje,
prosim este o nejake rychle, ale dobre nepecene kolociky.
Idem robit kokosove oci....

bonaquaba
17. dec 2012

@linka ten Eden receipt some simuz odpisala,budem robit,ale dam to domlistkoveho cesta, a ten to tiez vyskusam,vdaka moc

lara30
17. dec 2012

@traktor mnam sikulka si 🙂 😅

traktor
17. dec 2012

burizonove gulky - 2 balíky burizonov,300g kryštalový cukor,90g maslo(hera, palmarin..),1 salko -
Cukor miešame a nechame skaramelizovať, potom pridáme salko ,ked sa rozpustí odstavíme z ohňa,pridame maslo a burizony.Lyžicu namáčame v studenej vode a tvarujeme guľky

perlaoceanu
17. dec 2012

nemáte niektora recept na pernicky?

natalii6
17. dec 2012

@linka prosim ta este jednu otazocku ktym slanym to vajicko sa dava aj do cesta ci len na potretie? dakujem

natalii6
17. dec 2012

@perlaoceanu preniky:400g hlad. muky,140g pras.cukru,50g masla,2 vajicka,2pl tekuteho medu,1lyz jedlej sody,1 lyz per. korenia,1 zltok na potretie...postup: vsetky suche suroviny zmiesame,pridame ostatne suroviny a rucne spracujeme na makke poddajne cesto..na noc dame do chladnicky potom rozvalkame vykrojime ..pec si predhrejeme na 160stupnov pecieme asi 8az 10min a po vybrati hned potrieme rozslahanym vajickom..su hned makke
,

maminuska
17. dec 2012

@natalii6 už som si myslela že to nebudem piest, že mám už málo času

traktor
17. dec 2012

jednoduche šuhajdy- cokoladu rozpustime s cerou, do kosicka dame cokoladu , plnku /pomlete orechy zmiesame s praskovym cukrom a pridame trosku mliecka/ a zas cokoladu a dozdobime..
škoricove klbka - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3117

linka
17. dec 2012

@natalii6 na potretie..

cicimotinka
17. dec 2012

Babulky, pomóóc... mne sa vždy nepodarí čokoláda... nech som kúpila akúkoľvek čokoládu na varenie, nikdy sa mi to nepodarí, raz to nestuhne, potom sa to sekne, potom sa s tým nedá nič poliať, keď tam dám tuk, pri tuhnutí vyskočí... potrebujem dajakú dobrú radu... mám recept na domácu, ale akosi to neviem odhadnúť, či to bude dobré... 😠 😠 😠

cicimotinka
17. dec 2012

@perlaoceanu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2940 tieto som robila z 3 dávok a aj pláty som si z toho urobila... 😉

soniatko
17. dec 2012

@traktor jeeej, ja som robila citronove klbka...je to trosku pracne, ale vysledok, myslim, stoji za to... 😉