Vydrží torta čerstvá do oslavy, ktorá bude v sobotu?
Baby v sobotu máme oslavu. Včera som robila korpusy, dneska chcem tortu naplniť a zajtra obmazat a ozdobiť. Myslíte že v sobotu bude ešte dobra. Môj manžel sa so mnou hada že v sobotu už bude pokazena. Úplne nervy mám z neho
Jasné, že bude dobrá
Torta potrebuješ min. 24 hodín "odstáť", aby sa chute spojili
Dnes naplniť - obtrieť - zajtra potiahnuť a ozdobiť
Ak dávaš jedlé kvety alebo ovocie, tie by som dala na tortu tesne pred oslavou
Ano bude dobra.
Nooo záleží akú ideš robiť ak napr maslovu úplne v pohode vydrží. Ale ak dáš dnu čerstvé ovocie, tam môže byt už také eeeehm. Nie je torta ako torta
V chlade vydrží úplne v pohode. Keby si ju brala z cukrárne, možno by ju plnili už včera - aby postíhali všetky objednávky. Torta je najlepšia, keď trošku postojí, korpus zľahka navlhne. Bude fajn, neboj 😉 Ak budeš dávať ovocie na vrch, daj ho až v sobotu, aby neobschlo.
Baby krém sa mi momentálne chladí , plniť chcem až večer. Krém je ganache( či ako sa to píše) ovocie nejde čerstvé ale mrazené.
Veď presne že máme ešte jednu tortu objednanu a tá je už dnes hotová, zajtra ráno si pre ňu ideme a to už mužovi nevadí 🤦🏻♀️
Nejdem dávať živé kvety keďže štýl torty je pre moju dvojročnu dcérku. Zajtra ju chcem obmazat (maslo+cukor) a fondanove ozdoby dať
bude v pohode, neboj, moja stala o den menej.... teda v pondelok peceny korpus, v utorok som chcela plnit a zdobit a v stredu oslavovat, len to nejak v utorok nevyslo, tak som vsetko robila v stredu rano... dnes je stvrtok a torta je top top top
Jasne, že áno. Myslím, že aj cukrarky, ktoré robia torty na svadby a oslavy nerobia 15 tort v piatok. 🙂 Myslím, že je to normálny postup. Streda korpusy, štvrtok plnenie, piatok zdobenie. Nech vám chuti.
Akoze vydrzi ak nedas cerstve ovocie ale zjete ju celu v sobotu? Skor by som v piatok vecer naplnila a rano v sobotu obtrela. Aby bola aj v nedelu ci pripadne pondelok este jedla
Korpusy vydržia diho, plnila by som zajtra.
Jasnee. Ja robievam korpusy par dni dopredu, su potom lepsie odlezane. Ak je na sobotu. Tiez by som ju plnila dnes vecer. Zajtra potiahla, ozdobila.
Jasné že bude dobrá , ak bude v chladničke ... Ale torta sa plní a zdobí deň predtým. Každopádne bude fajna odležaná a prepoja sa chute. Určite sa nepokazí.
Jasné že bude dobrá , ak bude v chladničke ... Ale torta sa plní a zdobí deň predtým. Každopádne bude fajna odležaná a prepoja sa chute. Určite sa nepokazí.
@trisha_r ahoj,možno ju plniť aj čerstvým ovocím 2 dní dopredu, keď bude stta v chladničke?

radšej by som naplnila v piatok a aj všetko okolo toho.
popr. v sobotu doobeda ozdobiť ak stíhaš - napr. že je oslava poobede.