Vyprážané mäso ako alternatíva k tradičnej rybe?
dievčatá, môj muž si toto vymyslel na Vianoce , ze na štedrý večer chce vyprážaný rezeň. Vzdy sme mali rybu ale proste to je s hnusom a to je jedno aká ryba a ze tento rok by sa chcel napráskať a mam mu spraviť karé. Robievate aj vy nieco iné ako rybu a kapustnicu na stedry vecer?
Ja na stedry den maso nejem, manzel ano, vari si kapustnicu s udenym masom. Sme aj odlisnej viery, kazdy nech si da co chce. Neboj kontrola nepride.
@ina2405 A pritom v skutočnosti v Katolíckej cirkvi nie je na Štedrý deň predpísaný pôst (ak nepadne na piatok, ale i tam sa jednak dá pôst od mäsa nahradiť iným skutkom pokánia, alebo dokonca prehlásiť večer za vigíliu sviatku, keď už pôst neplatí), to je dnes len taký ľudový zvyk.
Kludne si navarte na co mate chut. Nikto nepride kontrolovat co ste jedli 😉😉 zatial toto este nasa vláda neriesi 🤣🤣
@saxana000 my robíme presne to co tvoj tatko 😊😊
My na štedrý deň mäso nejdeme. Máme kapustnicu, obyčajnú len s hubami, zemiakový šalát, manžel kapra, my aljašskú tresku. Na druhý deň, ak ryba neostane, urobíme si údené alebo rezne. Ako sme začali bývať sami, vzali sme si zvyky a tradície z rodín a urobili svoje, ako nám vyhovovalo. Ide o vaše vianoce, urobte si ich tak, aby vám vyhovovali..
Môj muž má rád rezeň na štedrý večer mame rybu aj rezeň a dokonca aj guláš z čistého mäsa lebo dieta nezje nič vyprážané ja vyprážame rezne 1x ročne a to na vianoce .
Prečo nie? Ved nech so dá každý co chce co mu chuti .Pripravte si co chcete nech si manžel pochutna 🙂

My teda rybu mavame ale ju aj lubime.ak by mi nechutila uz davno by som tam mala bars aj pecenu kacicu.. ja som toto nechapala ked moj tato cely den nic nic lebo bude ryba a salat klasika a potom po pol noci utekal do chladnicky na udene.