icon

Zavárané jedlo

avatar
khuliniova
12. apr 2022

Ahojte baby. Robievate niektoré tak, že hotové jedlo ešte horúce dáte do zavaraninovych pohárov a ešte horúce zavriete, pripadne na chvíľu vysterilizujete? Ako dlho vám to vydrži?ake jedlo tak pripravujete? Priateľ robí v zahraničí a keď mu niečo chystám na par dni dopredu mu to takto balím, no bojím sa na dlhšie akú to ma trvanlivosť 🙃ďakujem

avatar
ukulela
12. apr 2022

No maso je yakto haklive. Lebo to neprejde takym procesom a teplotou, ako vo vyrobe. Ale teta takto robila aj na mesiac... ja by som asi radsej zamrazila a preniesla v prenosnej chladnicke, ak to stihne a ma mraznicku na private.

avatar
janinah
12. apr 2022

To sa sterilizuje nie chvíľu,ale cca hodinu.To mäso teda dávať do fliaš tak na 3/4 uvarene,udusené,nie celkom domakkka./ priateľ má chuťové bunky aj nos,ak by sa to skazilo,tak to hádam spozná.Ale nie je to tak,že trebárs tri týždne to bude držať v kamione bez chladničky,takto to nevydrží s istotou.To už radšej kupované konzervy..Ale niet nad čerstvú stravu,neviem,či treba takto šetriť.

avatar
marcellka32
12. apr 2022

Babka robievala varené mäso a to zavarila, po otvorení vieš zjesť tak ako je, alebo upiecť ešte..

avatar
tramtada31
12. apr 2022

Na sterilizáciu masa doma nemas podmienky. Ja neviem, kvôli par usetrenym euram by som neriskovala, že si zabijem priateľa. Je to veľmi nebezpečne.

avatar
simca06022011
12. apr 2022

ja sa zavaraneho masa strasne bojim, nikdy v zivote by som to nejedla :D Botulizmus ma vzdy napadne... ked tak zamrazit preniest... alebo proste sa naje tam kde bude. Zavarane klasika zelenina, ovocie - ok. Maso je pre mna nie.. radsej nakupit konzervy nejake v obchode. Ja ani ryzu a cestoviny ohrievane ani nahodou, maso par dnove by som nezjedla (a som z toho smutna, vidim v skupinach na chudnutie ako si chystaju jedalnicky na TYZDEN dopredu a ja ked vidim tie grilovane mäsá a salaty a prilohy, omáčky ako ukladaju na TYZDEN do chladnicky, tak mam zaludok v krku... ale pomohlo by mi to :DD)

avatar
simca06022011
12. apr 2022

inak suseda napr. gulas takto mava zavareny... kapustnicu. U nas kedze mame masiara v rodine sa klobasy a maso s kapustou zavarali ale do plechoviek... a to boli ine procesy :D

avatar
sima1415
12. apr 2022

Áno , guláš , segedín a omáčku na špagety , potom aj čisté mäso vo vlastnej šťave 🙂 ani po roku tomu nič nie je a čuduj sa svete všetci žijeme :D

avatar
0silvia0
12. apr 2022

preco vsetci spominate maso? Ja som tak minule sosovicovu zeleninovu polievku dala horucu do pohara, zatvorila, nechala vychladnut ale dala do chladnicky. Manzel si to potom po 3 tyzdnoch bral do prace.

avatar
ckocka
12. apr 2022

Polievky a maso na šťave - musí tam byť nejaká tekutina - horúce prelejem do zaváracej flaše, zatvorím, dám do mikrovlnky na 2 - 3 min a nechám vychladnúť. Skladujem v chladničke max. týždeň.

avatar
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
avatar
simca06022011
12. apr 2022

@elizabet173 varia, vazia, krabicuju. Dokonca USA zeny aj detom.. Tam som videla ze jedna teda "iba na 3 dni" pre dievcata obedy do skoly... Tiez som enchapala a najhorsie, ze tie pre seba mali takmer rovnaké na kazdy den, cize v podstate jedli tyzden to iste s malou obmenou( hej mrkva miesto paradajky). Predpokladam ze proste malo casu a schudnúť treba

avatar
roja01
12. apr 2022

Maso sa zavara (sterilizuje) nie hodinu ale niekolko hodin. Na youtube je viacero navodov. Davaju do sklenic ciste maso len so solou a koreninami. Zavieckuju a varia komplet ponorene vo vode na miernom plameni 2h a na druhy den opat 2h.

avatar
elizabet173
Autor odpoveď zmazal