icon

Zdobenie torty na oslavu

11. feb 2025

Ahojte, idem synovi upiecť tortu na dva roky. Piecť viem veľmi dobre, veľmi chutne, to sa nebojím, no z čoho mám mierny stres je zdobenie torty. Táto je celkom jednoduchá, ale nechám si poradiť od skúsenejších. Mam par otázok.
1. Ako obmaz chcem použiť ganache z bielej čokolády, do nich idú iba olejové farby - čiže nie tie klasické od Dr. Oetker?
2. Je ganache dobrý nápad na obmaz? Pekne to zakryje piskotu? Maslovy krém robiť nechcem - nechuti nám a swiss krém som robila raz a no.. Nič moc 😁
3. Autíčka idem robiť z marcipánu, mam vykrajovatka. Tie sa dajú ako sa to akoby prilepi? Bude to držať keď dám pod to krém?
Ďakujem za rady 🙂

Zdobenie torty na oslavu
anavixy
11. feb 2025

Ganache, ak ju urobis spravne, je viac nez dobra na obmaz. Olejove farby kupis v cukrarskych potrebach, maju krasne odtiene, od dr oetker farby urcite nie. S ganazou treba pracovat rychlo, alebo pri uhladzani nedokonalosti nahriat. Tak isto prilepis aj auticka, bud cokoladou, ganazou alebo len nahrejes ganaz (napr fenom..) a pritlacia jemne auticko. Neviem ci myslis marcipan ozajstny mandlovy, alebo cukrovu hmotu z cukrarskych potrieb, ale odporucam taku, co uplne vytvrdne (smartflex flower napr).

rachel36a
11. feb 2025

Ak budes robit ganaz tak nepotrwbujes olejove farby, lebo v ganazi mas tekutinu ( slahacku) stacia ti obycajnd rozpustne v kvapaline...kupis aj v potravinach, naprillad kovandovy..alebo akakplvek potravinarska farba

autor
11. feb 2025

@anavixy ďakujem za rady. Myslím tento.. Myslíš ze bude dobrý?
@rachel36a ďakujem, no u nás v obyč potravinách majú len dr. Oetker a tie som pár krát skúšala a boli hrozne. Chcem ísť pozrieť niekam do cukrarenskeho obchodu

petulda333
11. feb 2025

Skus mozno radsej praskovu farbu nez dr.oetker. a tento marcipan chuti hrozne,aspon pre nas.

petulda333
11. feb 2025

Ja pouzivam gelovky wilton a fondan podla potreby,ak ides do obchodu s cukrarenskym tovarom,kup rovno tam a rovno farebny
Auticko mozes napichnut na spajlu

autor
11. feb 2025

@petulda333 uff no ďakujem tak ho nekúpim 😁 spýtam sa teda v cukrarenskom obchode.

rachel36a
11. feb 2025

Ak pojdws do cukrarskych, tak kupis kvalitne farby na krem aj fondan tam, a aj fondan

maca77
12. feb 2025