Zdravé sladkosti
Ahojte dievčatá, povedzte mi prosím aké sladkosti dávate svojim detičkám? Myslím tým robievate maškrty aj samé a tak sa snažíte deťom dať niečo kvalitnejšie? Jedia vaše ratolesti skladkosti každý deň? Pýtam sa preto lebo chcela by som začať so zmenou týchto návykov k lepšiemu, tak ma prosím inšpirujte 😉
sušené ovocie je sladké a zdravé
@222petulik My sme doma vseobecne zacali viac pozerat zlozenie sladkosti a kupovat hlavne tie, ktore maju prevazne prirodne suroviny, cize bez nejakych konzervantov a podobne. Mamka zacala vo velkom susit ovocie, robila kandizovane ceresne, vyborne to bolo. Aj z ovocia sa daju spravit vselijake dezerty alebo samozrejme napiect doma kolace. Cloveku spociatku chybaju klasicke sladkosti, ale ked sme si po istom case chceli kupit nieco, ze zhresime, ani nam to nechutilo. Ovela viac nam chutili tie s prirodnym zlozenim, resp. ovocie, oriesky, kvalitna cokolada a podobne. Odkedy som sa vydala a odstahovala sa, nemam priestor na taketo veci, takze som si opat zvykla na klasicke sladkosti, co ma velmi mrzi. Zaujimave je, ze ked sme si dali doma nieco sladke stacilo nam to. Ked si dam nejaku taku prilis sladku sladkost s roznymi chemickymi prichucovadlami a podobne, ziada sa mi stale viac a viac. Da sa, len treba najprv popracovat a nesklznut spat
Ja nechapem ako niektorý dokazu zakazovat detom nejake sladkosti a oni sami ich jedia.
Ja by som to svojim detom nikdy neurobila. Ja im davam sladkosti bud po veceri aby si to zaslužili alebo na desiatu
@dobramama11 po večeri sladkosti???? Na desiatu pochopím, ale po večeri nepochopím a nechcem ani pochopiť.
@simonka77 Mala by si ak deti nechcu jest tak im slubim ze dostanu sladkost, alebo ked som im to slubila cez den
@cervenaruza123 co zvyknes kupovat? Ja sa snazim vyhybat eckam, ake aj glukozovofruktozovemu sirupu a palmojadrovemu tuku... A vacsinou skoncim pri dvoch troch druhoch raw tyciniek... Vyber sladkosti, ktore maju naozaj optimalne zlozenie je minimalny.
@sirinka Ja tak podobne, aj roznym chemickym nazvom. Celkom nam chutili Horicke trubicky, ale malokedy ich viem zohnat, oni mali celkom fajn zlozenie a este niektore keksy z Lidlu, ale momentalne netusim ktore. Vacsinou ako som spominala sme si robili dezerty doma alebo sme si dali horku cokoladu a tak. Clovek si zvykne, je to chutnejsie, len samozrejme aj pracnejsie. Daju sa aj na nete najst rozne recepty na keksy, je to lepsie ako kupovane a mnohe suche keksiky pomerne dlho vydrzia
@cervenaruza123 jasne, tiež čím ďalej tým častejšie si doma napecieme...
@222petulik ja pečiem už len zo špaldovej múky 🙂 postupne k nej pridávam pohánkovú, kokosovú, ryžovú a ďalšie...ale zo špaldou mám len super skúsenosti, dá sa z nej napiecť kopec koláčikov, po ktorých sa len tak zapráši 🙂 chcela som inšpirovať aj svoje okolie, tak som začala koláčiky, ktoré robím, pridávať na blog sem: http://www.lenivakucharka.sk/recepty/kolace/ Kukni ak ťa niečo osloví a vyskúšaš, budem veľmi rada 🙂
@veronikaeco to je super, že si to sem hodila. Budem to sledovať 🙂 a učiť sa.. Tiež by som chcela začať takto zdravo maškrtiť.
@landsmanka ďakujem 🙂 snažím sa postupne vylepšovať svoj jedálníček, ale sladkého sa neviem vzdať 🙂 koláčiky sú môj antistresový koníček a keď vidím, ako všetkým chutí, úplne sa mi rozhupoce srdiečko 🙂 dnes sa dá nájsť kopec receptov, ktoré stoja za vyskúšanie a sú zdravé aj 🙂 len treba všetko s mierou 🙂 ak niečo vyskúšaš a bude ti chutiť, určite mi daj vedieť 🙂 spätná väzba je na nezaplatenie 🙂
@veronikaeco ja som.minule robila.piskotu - taku piskotovu tortu z kokosovej a psenovej muky. Po upeceni tvaroh so smotanovym jogurtom vyslahany,na to ribezle a zelatinu.
Cukor pouzivam trstinovy (kedze brezovy je dost drahy,takze ten len obcas). A len sa zaprasilo,chutil aj svokre.
@siska53 to znie super! ak máš recept, budem rada, ak sa podelíš 🙂 ja používam väčšinou trstinový cukor tiež - taký čo má čo najviac podielu melasy, lebo melasa sama o sebe mi nechutí, ale keď je ponechaná v cukre, tak je chutná chutná 🙂 a zdravšia 🙂 brezový cukor je skôr pre diabetikov, myslím si, že trstinový cukor je kvalitné sladidlo, len treba sladiť s mierou 🙂 a kde sa dá použiť med 😉
@veronikaeco moj osvedceny recept na piskotove cesto. Akurat,ze dam cukor trstinovy a muku inu - spaldovu,psenovu,kokosovu atd.
@siska53 paráda dakujem! 🙂
@erika9512 toto je co? Musim ti pravdu povedat vobec neviem o co ide 🙂
pre mna su zdrave sladkosti susienky od sunaru, tie ma syn fakt rad, vzd ked niekam ideme mam aspon jeden balicek so sebou
snazila som sa robit doma zdrave sladkosti ale to sa nedalo jest

@grankosko Nielen odhadnúť čo je veľa čo je málo, ale si aj vyberať z tej nadmieru bohatej ponuky sladkostí tie zdravšie - z kvalitnejších surovín, ten menší humus (lacných nekvalitných sladkostí je neúrekom, čo je dieťa, odpadkový kôš???).