icon

Zdravé stravovanie celej rodiny. Kde a ako začať?

bambulka248
25. okt 2012

Ahojte baby. Kedze uz mame maleho drobceka, ktory zacne coskoro papkat, tak som sa rozhodla zmenit nase stravovanie a zivotny styl. No ani neviem kde zacat. Ja a mm sme zvyknuty na uplne nezdravu kuchynu uz z domu - vysmazane atd.... Neviem ci mam zacat pomaly a postupne, alebo zmenit jedalnicek radikalne. Ked budem drobca dokrmovat urcite sa inspirujem par albumami kt. som tu videla, ale co s nami? 🙂

mimi21mimi
7. jan 2013

@depi Ja som vcera robila sampinony... vykrojila som stred a nozicky, to som osmahla na cibulke, pridala som k tomu na drobno nakrajanu papriku, drveny cesnak, sol a kukuricu, chvilku dusila v trosicke vody 15 minut a dala som aj kecup nakoniec - nemusi byt. A tym som plnila sampinony a zapekala asi 20 minut. 🙂

depi
7. jan 2013

@mimi21mimi nieco podobne som raz robila len moj muz je kyselina on by zjedol vsetky na posedenie...musim nieco ine vymyslet.....rozmyslam ze rizoto urobim asi sampioniky a hrasok a neviem co 🙂 alebo by som aj na stave daco urobila ..skusim u nas v takych barakovych potavinach pozret ci maju ten solamyl a urobim asi kurace prsa so sampionmi a s ryzou na stave

mimi21mimi
7. jan 2013

@depi Ja som robila chlapom take podobne, ale som tam dala trochu horcie a kecupu a nastruhala udeny syr. Jedli to s ryzou. ja maso nejem, ale hovorili, ze je to velmi dobre... teda neviem, ci jedavas syry, alebo mliecne vyrobky len niektore nie...

leishmania
7. jan 2013

@mimi21mimi vy mate v trnave frou frou , keby byvam vtrnave nevaham 🙂

depi
7. jan 2013

@mimi21mimi no tazko sa mi bude zbavovat mliecnych vyrobkov kedze ich vsetky milujem..jogurtov sa asi nevzdam ...hlaven sa chcem zbavit mlieka a smotany ...taktiee ostanem asi pri klasickom masle a cottage milujem 🙂
vsade hladam o tom solamyle ci je zdravy ale nic som nenasla...ale je to zemiakovy skrob tak si myslim ze to je urcite lepsie ako biela muka

mimi21mimi
7. jan 2013

@leishmania Uz som na to pozerala, ale zatial som sa nejako nerozkyvala, musime sa financne pozviechat, lebo vsetko kupovat odtial vyjde dost draho.

mimi21mimi
7. jan 2013

@depi Zaujimavy clanok, ale nezahustovat omacky? :-/

mobilka
7. jan 2013

žienky, máte nejaký dobrý recept na zemiaky na kyslo? bez múky?

lussy23
7. jan 2013

@depi prečo cchete vysadiť mliečne výrobky? čo vám pomáha vzdať sa mlieka a mliečných výrobkov? a múky?

vroni
7. jan 2013

@mimi21mimi, mozes zahustovat, ale nie mukou. Staci malicky postruhany zemiak a omacka je husta. Napriklad. My sme bezmukovi (vlastne bezobilninovi) uz od leta a je nam fajn 😉

depi
7. jan 2013

Dnes som objavila nove zahustovadli v bio obchodiku

depi
7. jan 2013

@lussy23 ako som slubila dam sem nejake videa a clanky len ani dnes vecer som sa k tomu nedostala...uz sme to trocha opila niekde tu v komentoch ...ale ak si nieco pogooglis a najdes videa o zdravej strave a dokumenty na youtube uvidis..sama sa oho budes chciet vzdat 🙂

levandullka
7. jan 2013

@mimi21mimi Ja neviem nikde zohnat BIO zeleninu a ovocie ☹. Katastrofa, tu na vychode nic take nie je ☹.
Ja si z mlieka velku hlavu nerobim, nakolko ho naozaj vela nekonzumujeme... Venujem sa radsej inym potravinam, ktorych obmena je u nas doma lahsie zrealizovatelna 🙂. Ale nevylucujem, ze ked budem mat aj ja dieta, mlieko nevyradim 😉

depi
7. jan 2013

@mimi21mimi no vidis odporuca lekar....ale skus toto nove co som nasla....ja ho skusim pri najblizsej prilezitosti a pani v obchode mi nieco hovorila ze napomaha aj traveniu a je to cisto prirodna latka...je to nejaky japonsky koren ...vyzera to dobre len mi povedala ze sama si musim prist na to co mi bude vyhovovat ....a kupila som si tam hned aj sojove mlieko ale asi to je zvyk prislo mi to dost vodove 🙂

depi
7. jan 2013

Tak dievcata dufam ze mi teln link nezmazu ....
https://www.facebook.com/pages/Rakovina-alterna...
ja mam vsetky info oftialto....treba si prestudovat vela vela prispevkov na nastenke a hlavne od pociatku stranky....je tam aj vela videi a odkazov...aspon vam ich tu nemusim davat po jednom......

depi
7. jan 2013

Alebo Vam este odporucim da sa aj niekde na nete stiahnut kni DOBA JEDOVA...tam je plno a plno vsetkych dobrych info a zlych potravinach a vsetkeho co doma pouzivame

mimi21mimi
8. jan 2013

@depi Je redsie ako normalne mlieko urcite 🙂 Ja si ho zvyknem robit doma, ale teraz sa mi uz vyse mesiaca nechce. Stale mam skuskove, robotu a tak, tak ho chodim do DMky kupovat. 🙂 Ja pouzivam na travenie kurkumu do jedal.

@levandullka Ja mlieko tiez velmi neriesim, nakolko ja si dam iba do kavy. A do toho varenia kvoli malej sojove, takze to mam vybavene. Ale mliecne vyrobky ako take - myslim syry tvrde a bryndzu, tych sa neviem vzdat, jogurty a tvaroh nelubim, to nebol problem.

mimi21mimi
8. jan 2013

@depi Dobu jedovu mam stiahnutu, ale nechce sa mi ju v PC citat, inak ja sa snazim doma tie jedy minimalizovat aspon trochu. Periem v slize, avivaz si sama robim... skratka vsetko, co sa da a na co mam cas.

depi
8. jan 2013

@mimi21mimi pocuj ty ai aka sikulka 🙂 ja planujem zasa kozmetiku preriedit a ist na tie kozie mydielka ..o prani som zatial nerozmyslala a ani neviem o nejakych receptoch ....pocuj a v akej cene maju sojove mlieko v dm-ku? ja som ci vcera v biostyle kupila a tusim stalo 1,30 ..viem ze volakedy som si kupovala sojove kakao v bille a stalo vyse 2eur ....
a inak zahustovala som s tym korenom len asi som dala malo ale nevadi vecera sa podarila a dokonca som nepouzila ani bujon ale za to sa mi to podarilo presolit...lebo ma neposlucha morksa sol ..raz mi soli a raz nie
ani ja som tu knihu este necitala ..ja radsej knihu v normalnej forme ako cumiet do monitoru to ma unavuje

mimi21mimi
8. jan 2013

@depi Ja som robila z kozieho mlieka, teda takej hmoty z kozieho mlieka, take mydlo na Vianoce.... inak mi to mlieko smrdi.
V Dm stoji obycajne 1,25 a sojove s calciom 1,40, ale tiez som kedysi drahsie kupovala.... jaaj tym korenom sa zahustuje? Ja som pochopila zle, ze jje to len na travenie. A to mas z ktoreho obchodu?

depi
8. jan 2013

@mimi21mimi bioštyl co je za mestskou vezou ...sa mi tam vcera zapacilo zajtra pojdem asi zasa 🙂 chcela som aj smotanu sojovu ci nemaju ale uz maly vybrakovany chladiaci box...a urcite dokupim este ten koren vcera som o nom vygooglila vselijake zaujimave veci je to aj dost dobre liecivo...daj do googlu KUZU a citaj ...najviac sa zhrozil moj muz ze s tym mu varit uz nebudem lebo ze tento koren pouzivaju aj v protialkoholickych liecebniach a ze po par tyzdnoch ci dnoch nebude mat clovek an pohar vina ani pomyslenie 🙂 sme sa nasmiali

levandullka
8. jan 2013

@mimi21mimi Ved práve preto, ze mlieka vela nepijeme, alebo teda nepouzivam ho casto... A ako si napisala, bryndze, syrov a ja ani jogurtov a tvarohu sa vzdat neviem 🙂

mimi21mimi
8. jan 2013

@depi Tak to si ani ja ten koren nedam 😀 Ja mam radsej tie potraviny Lubka, co su na Srobarovej. Tam je super vyber, aj kozmetiku tam kupujem niekedy. Bio styl sa mi zdal drahy a vyber nic moc, ale ja som tam bola naposledy pred pol rokom, aj viac mozno. 🙂

@levandullka Ja sa chystam robit akurat bryndzove halusky, ale asi az zajtra.... dnes ma musela mamina masirovat, co ja inak masaz neznasam, aj ked mam maminu maserku 😀 ale uz ma posielali na ortopediu, co som mala zaseknuty nerv pri lopatke a nemohla som ani trenovat... tak musim oddychovat.

levandullka
8. jan 2013

@mimi21mimi Jeeejda, no to urcite oddychuj. Objednaj vege pizzu a mas navarene 😀. Prajem skore uzdravenie, nech uz coskoro mozes zase skackat na treningoch 😉

mimi21mimi
8. jan 2013

@levandullka Ja idem na trening dnes 😀 ale mame tri tyzdne do premiery, tak aspon kecat im do toho musim, aj ked cvicit nebudem.
Ale teraz oddychujem, najedla som sa u maminy polievky a pre malu na poobedie vymyslim nieco, kasu alebo tak. 🙂
Aj ked pizzu neodmietnem nikdy... no porozmyslam 😀

depi
8. jan 2013

@mimi21mimi to neviem kde je ten obchod ani ta ulica 🙂

levandullka
8. jan 2013

@mimi21mimi Ty si ale zena 😀. Mna ked nieco boli, tak väcsinou so mnou nikto a nic ani nepohne 😀. Aj ked za posledny rok a pol som presla takou zmenou osobnosti, az sa sama tomu divim 😀. Napriklad poslednu chorobu som kvoli urcitym okolnostiam nevylezala a tak ma drzi uz treti tyzden ☹. Ale za dalsie tri tyzdne to snad prejde 😀

mimi21mimi
8. jan 2013

@depi Kusok od bio stylu.... to je vlastne ako mas Zeleny Kricok, len ta druha jednosmerka pri cukrovare.