Zdravé stravovanie celej rodiny. Kde a ako začať?
Ahojte baby. Kedze uz mame maleho drobceka, ktory zacne coskoro papkat, tak som sa rozhodla zmenit nase stravovanie a zivotny styl. No ani neviem kde zacat. Ja a mm sme zvyknuty na uplne nezdravu kuchynu uz z domu - vysmazane atd.... Neviem ci mam zacat pomaly a postupne, alebo zmenit jedalnicek radikalne. Ked budem drobca dokrmovat urcite sa inspirujem par albumami kt. som tu videla, ale co s nami? 🙂
@mimi21mimi No, to ani ja neviem, aku polievku ☹. U nas je najoblubenejsi vyvar ci uz hovadzi alebo kuraci a zeleninova. Zvyknem robievat aj porovu kremovu, alebo brokolicovu. Na take nieco nemas chut? 🙂
@levandullka Sice som zrovna vcera kupila brokolicu, ale sojove mlieko mam len zmrazene. Vcera som minula vsetko, co som mala, na ten nakyp... cize volaco bez mlieka musim vymysliet.
@mimi21mimi Ja ju robim bez mlieka, bez smotany, bez zahustovadiel... Dam iba varit brokolicu k nej par nakrajanych zemiakov, jedna-dve nakrajane mrkvy a ked sa to uvari, iba to rozmixujem... Nie je sice az taka husta, no chutovo ovela lepsia a hlavne zdravsia a dietnejsia 🙂. Takto sto robim aj porovu 🙂
@levandullka Jaaaj ja som myslela, ze ked si napisala kremova, tak to s mliekom. 🙂))
No ved sojove mlieko mas zdrave, podla mojho nazoru.... Moja mala strasne lubi polievky. Ona na obed zje 2-3 misky polievky a druhe jedlo ma preto az po spanku. A na veceru niekedy tu polievku dorazi. 😀 Tak tu na dva dni neuvarim ani keby chcem.
@mimi21mimi Jasne, sojove mlieko je zdrave. Ja som to myslela tak, ako som niekedy zvykla ja robit kremove polievky, s obycajnym mliekom a smotanou, to preto 🙂. Ja uz ani neviem co je to smotana v polievke 😀. Pre nas su kremove polievky tie, ktore su rozmixovane a zahustene zemiakom 😀.
No u nas je to podobne... A hlavne v takomto pocasi, ked je vonku zima, polievky idu 🙂
@levandullka Tento tyzden som robila same rychle varianty polievok - rascova s vajickom, zemiakova s hraskom, rajcinova s ryzou.... uz mi dochadzaju napady 😀 ale musim sa ucit, takze nemam na ine ani cas.
Ja dnes asi urobim rascovu s vajickom, mam na nu chut uz niekolko dni 🙂. Mam ale cas s ,,obedom" az do pol piatej, pretoze polovicku mam v skole. Ale mam co robit veru... Upratovat, prat, zehlit.... Mozno piect 🙂
@mimi21mimi
@levandullka Ty dnes nemas skolu? 🙂
Ja by som spravila asi zeleninovu polievku, ale nechce sa mi supat zeleninu 😀
@mimi21mimi Nie, dnes nemam veru 🙂. Stredy mam vyhradene na domace prace 😀
To je rychlovka, za 5 minut to mas osupane 😀
@levandullka Ved mozno sa donutim 😀 Ale pravdupovediac, velmi sa mi nechce..... nemohla som v noci zaspat, rano skoro hore, tak som K.O.
@mimi21mimi To poznam... Ja byvam na tom rovnako... Pridem unavena vecer zo skoly, rychlo este uvarim veceru, spracem, na chvilu si sadnem, potom sa doplazim do postele, v noci sa tak 5-6 krat zobudim a rano o tristvrte na 6 uz zvoni budik... 😖
@levandullka Ja sa s vecerou nezatazujem, navarim na obed... kto chce veceru, da si od obeda, alebo studenu. Lebo domov chodim trikrat-styrikrat do tyzdna az o pol siedmej z treningu, takze to sa mi nechce.
@mimi21mimi Ja kazde rano vstavam o siestej - pol siedmej, ci uz idem do skoly alebo nejdem... Ked nejdem, ide polovicka, takze mu vzdy idem urobit ranajky, odprevadit ho a potom vacsinou upratovat... Obed varim kazdy den iny, cerstvy, nerada nechavam na druhy den nieco (mozno ked budem mat v zivote viac povinnosti, budem robit inak 🙂 ) a veceru varim tiez kazdy den inu, popripade studenu.
@levandullka Ja som tiez varila cerstvy kazdy den, ale teraz ked mi zacali skusky + k tomu treningy a par clankov do regionalnych novin, tak nestiham ... este ist s malou von a hotovo.....
A to nevravim, aky tu mame bordel..... ale to sa urovna 😀 raz....
@mimi21mimi No, ja tiež určite skĺznem k môjmu predošlému systému (nič nestíhať...). To iba tento semester je mi ,,hej" 😀. Ale teraz sa snažím si tento systém zaužívať, plus pripojiť k tomu nejakú prácu, hobby, šport... No, mám ešte čo robiť aby to bolo také, ako chcem, ale možno raz.. 😀
No o tom bordeli mi hovor... Každý deň to tu vyupratujem, všetko čoho sa chytím, dám späť na svoje miesto.. A o pár hodín (niekedy aj minút) je tu znovu bordel ☹. Neznášam to ☹. Ale nechcem tu stále hučať, že každá vec má svoje miesto a pod...
@levandullka Nooo len ja ani prach nestiham teraz utriet kazdy den, ako by bolo treba..... mozno sa to zmeni, ked pojde mala do skolky... momentalne su vsade hracky, manzelove oblecenie a plastelina... waaaaaaaaa
Polievocka uz sa vari. Robim nakoniec zeleninovy vyvar.
@mimi21mimi U nas su vsade nejake papiere, obaly, oblecenie, knihy, casopisy... 😀 Proste studentsky byt 😀. Ale stale si hovorim, ze ked sa o par rokov prestahujeme uz do takeho naozaj naseho byvania, nie iba docasneho na 4 roky, bude to ine.. 🙂
U nas sa este nevari 😀. Ale tiez chystam zeleninovu 🙂
@levandullka Inak moj stol tiez vyzera ako zo studetskeho bytu... papiere, cokolada a salky od kavy, flasa od kofoly.. pomocnici na ucenie 😀
@mimi21mimi u nas vyzera najlepsie ten stol 😀 Na ten si dava Adam pozor, lebo ma novy pocitac, tak chce ab to tam vyzeralo pekne 😀. A krasne sa mu dari... Len teraz su tie veci, co byvali na stole, vsade inde 😀
@levandullka Teraz neviem, ktora z tychto variant bordelu je horsia 😀
@mimi21mimi Uz som to ale zacala brat s nadhladom... Ja to vsetko vzdy s kludom upracem (oddychnem si pritom) a chvilku sa z toho tesim 😀. my sa vzdy niekam ponahlame, alebo tu mavame navstevy... To sa potom neporiadku neda vyhnut... Ale musim pochvalit moju polovicku... Ked potrebujem pomoct, povysava, utrie prach, dokonca mi raz uz aj okna umyval, pretoze ja nedociahnem a on ma takmer 2 metre 🙂
@levandullka moj manzel moc neupratuje.... fakt vynimocne. ale v hranicnych situaciach da cosi varit alebo robit chlieb do pekarne ked mu diktujem ako 🙂 ( to su situacie ked som chora raz za cas) 😀
@mimi21mimi To ja ked som chora moja polovicka trpi viac ako ja... Najskor mi ide kupit do lekarne lieky, ktore si myslim ze by mi mohli pomoct. Ked sa vrati, poslem ho po dalsie lieky, lebo som telefonovala s nejakym lekarom a ten mi odporucil uplne ine ako tie, ktore som si ja sama naodrinovala 😀. A nakoniec (vacsinou vecer) ho poslem este raz do mesta bud po sackovu polievku alebo po nieco z McDonaldu 😀 (to je ta zdrava strava!!!!) 😀 Ale to iba ked som chora mavam taketo chute 😅
@levandullka chaaapem. ja som mala minuly tyzden silnu hnisavu anginu. dr mi kazala kasovite veci jest a ja som s chutou tlacila hranolky a chipsy. ale schudla som aj tak 😀
@mimi21mimi Ja to nechapem.. Vzdy ked som chora mam chut na take veci, z ktorych mi za inych okolnosti byva zle 😀. Inak, zistila som, že odkedy sme prešli na zdravšiu stravu, neznesiem ziadne mastne a tazke jedla.. zostane mi z nich zle... Chvalabohu 😀
@levandullka pri tej chorobe to mame rovnake.... aj vyhovorka to je super 😀
prave sme dojedli obed... na zajtra neviem co spravit :-/
Ja pripravim Adamkovi na zajtra nejake sote, aby si to uz iba hodil na panvicu a bude mat hotovo. Ja som zajtra od rana do vecera v skole, takze nemam na vyber.. Alebo mozno este dnes vecer urobim granatir? So salatom..to je fajn, ci? 😀
@levandullka Ja robim sampinonovy perkelt so sojovym mliekom a k tomu mam spaldove kolienka. Polievku mame zeleninovu zo vcera. Dnes sa musim ucit. :-/
Ale som chora

My mame na zajtra psenovy nakyp.... no polievku netusim.... poradite?