Zdravé stravovanie celej rodiny. Kde a ako začať?
Ahojte baby. Kedze uz mame maleho drobceka, ktory zacne coskoro papkat, tak som sa rozhodla zmenit nase stravovanie a zivotny styl. No ani neviem kde zacat. Ja a mm sme zvyknuty na uplne nezdravu kuchynu uz z domu - vysmazane atd.... Neviem ci mam zacat pomaly a postupne, alebo zmenit jedalnicek radikalne. Ked budem drobca dokrmovat urcite sa inspirujem par albumami kt. som tu videla, ale co s nami? 🙂
@levandullka hmmmm nejake cestoviny su rychle 🙂
@mimi21mimi Uz sme aj napapani 😀. Mala som v chladnicke nalozene masko, tak som ho urobila, k tomu ryza, ktora zostala z obeda.. 🙂. Uz mozem oddychovat 😀
@levandullka Mna dnes caka skuska, takze vcera som navarila dva chody a dnes nech si dojedia. Akurat polievka mi chyba, tak prinajhorsom tu este spravim a poobede odchadzam do skoly. uuuuuf
@mimi21mimi Sice neskoro, ale drzim palce... viem, ze uz mas zrejme po tom, dufam, ze skuska dopadla dobre 🙂. My sme boli dnes trosku na nakupoch v KE, tak sme si po maratone (no, silne slovo, maraton je to v BA auparku, tu sa to povedat velmi neda 😀 ) dopriali uzasny obedik... Grilovanu ratatouile zeleninku, pecene zemiaky, salatik a trosku maska 🙂.
@levandullka Dakujem, no urobila som tri z piatich otazok, uvidime, ako... do zajtra vecera maju byt vysledky. Stale cumim na skolsky mail. 😀 amen
@mimi21mimi Neboj, urcite si to zvladla 🙂. Myslim na teba 😉
Co inak dnes varis? Daj nejaky tip 🙂
@levandullka Ja varim dnes dve verzie - pre muza a ocina kolozvarsku kapustu. Pre mna a pre malu rizoto so sosovicou a karfiolom. A polievku asi kelovu. Boli sme na trhu, tak som si kupila nejaku zeleninku, mozem sa realizovat. 😀
@mimi21mimi Ja som kolozvrasku nikdy nikdy nerobila.. Je to zlozite, nezdrave a mastne? 😀 U nas budu dnes kuracie prsia na sampinonoch (cerstvych). Ja budem mat k tomu zrejme zemiaky a Adam tarhonu. A kapustovy salat 🙂. U nas polievka nebyva uplne kazdy den a dnes je ten den, ked nebude 😀
@levandullka 😀
Inak ja som kolozvarsku tiez nikdy nerobila... smrdi to a je to mastne... ale tak nech si chlapy pochutia a znicia si tela, ked im chuti... 🙂
@mimi21mimi 😀 Ty si teda uprimna 😀 Ja som vcera urobila radikalnu vec a to... Vycapila som jedalnicek na cely buduci tyzden na chladnicku... Uz sa tesim kedy podla neho budem varit 🙂. Adamko si ho prestudoval a aj napriek tomu ze je tam zahrnute aj tofu povedal ze je to super 🙂. Tak sa velmi tesim 🙂
@levandullka Ja som si kedysi pisala jedalnicek do kucharskej knihy (zosit s receptami 😀 ) zozadu.... ale nie vzdy som to dodrziavala a uz sa mi to nechce vymyslat. Tak to spravm len sem-tam. Pravdou je, ze aspon usetrim v obchode, ked si to takto naplanujem.
@mimi21mimi Ja som urobila dietny a zaroven zdravy jedalnicek... Vzdy ked ho mam takto napisane, dodrziavam to 🙂. Pri nakupe sa v poslednej dobe sustredim hlavne na rozmanitost surovin, aby to nebolo stale to iste... Takze bylinky, rozne druhy masa, zeleniny, ovocia, koreniny.... Vsetko mozne 🙂. Najlepsie sa mi nakupuje v Metre, tam je ta rozmanitost naozaj uzasna 🙂. No bohuzial, tri krat tyzdenne na bezny nakup sa tam chodit neda 😀
@levandullka Mohla by si ten jedalnicek vycapit aj sem. Nielen na chladnicku. Co ty na to?
@mimi21mimi Jasne, mozem 🙂. Hned sa na to vrhnem 🙂
@levandullka supeeer 🙂
ja si akurat robim z obycajneho masla Ghee... zdravsiu verziu 🙂 som zvedava ako to dopadne.
@mimi21mimi Jejda, prepac, nemala som az doteraz cas... Stale som nieco robila, hned idem na ten jedalnicek... Ja som o Ghee nikdy nepocula... Ako si to robila? Je to dobre?
@levandullka to sa vlastne varenim pomalym odstrani z masla laktoza a tie zle veci a ostane to ciste 🙂
@mimi21mimi Takze je to vlastne zdrava verzia masla? Chuti to ako normalne obycajne maslo?
@levandullka moja a ako chuti ten rozmarin?
@levandullka neviem. este mi to nestuhlo 😀
@mimi21mimi To je to korenie Kartoffel mix z DM 😅. Ja rozmarin inak nemam rada, no toto korenie mi neskutocne chuti. Je to taka nasa povinna vybava, doma ho proste musime mat 😀. Maju este jedno tusim Pikant kartoffel, aj to mame doma, ale este som neskusala.
Tak potom daj vediet ked stuhne 😀
@levandullka jasne 🙂 idem s mm na pizzu. mame cez zlavomat poukazky tak treba minut.
@mimi21mimi Uzite si to 🙂. Ja dnes cely den ,,sedim" doma... Snad zajtra tiez niekam vypadneme 🙂
@levandullka vdaka 🙂
no muz bol v noci na vyjazde ak sa to tak da nazvat - hrali sa pocitacovu hru ako maly chlapci. prisiel rano o tristvrte na sedem. kedze takto nezvykne chodit, nechala som ho spat cely den tak treba vybit energiu 😀
este aby krpata zaspala a ideme.
@mimi21mimi 😀 Teraz si ma pobavila 😀. Ja som strasne nervozna ked sme cely den doma, no dnes sa polovicke ani trosku nechcelo nikam ist... Tak som vyuzila cas pecenim a varenim 😀. Vzdy sa tesim na prilezitosti ako napriklad vyrocie, lebo zvykneme chodit do restauracii, v ktorych bezne nejedavame... Tento tyzden som mala toho tolko, ze som zabudla na nase 5 a pol rocne vyrocie ☹. Snad to dozenieme zajtra alebo cez tyzden nejakou mini oslavou 🙂
@levandullka jaaaj my teraz nemame v dohladnej dobe ziadne vyrocia ani sviatky... najblizzsie oslavime stedry den asi. tiez som nervozna ked som cely den doma.... ale to sa mi stava len pri vysokej teplote 😀
@mimi21mimi My mame vyrocie az v maji... A nakolko moja polovicka posledny rok domietla oslavovat Valentina, neverim, ze tento rok to bude inak...
No, asi si idem zaslapat na steperi, nech mam pocit ze niekam idem 😀
@levandullka No jasne.... to je dobra vec, pokial nemas co robit doma... 🙂
Ja sa dnes mam dooooobre... navarene zo vcera. Idem do Tesca kupit malej este nejaku vec pod stromcek, tento vikend su zlavy na hracky... potom uz len muzovi zohnat jeden model auticka a vyrobit prirodnu kozmetiku a mam pokoj....
Vlastne nemam, este neter a ocino 😀 aaach jaj, nejak som sa prepocitala. Ocinovi sa najtazsie kupuje tusim.

@mimi21mimi Mnam, sampinonovy perkelt 🙂. Ja som prave prisla zo skoly, utahana ako kon 😀. Urobim iba nejaku rychlu veceru a bude 🙂. Len keby som vedela co 😀