Zdravé stravovanie celej rodiny. Kde a ako začať?
Ahojte baby. Kedze uz mame maleho drobceka, ktory zacne coskoro papkat, tak som sa rozhodla zmenit nase stravovanie a zivotny styl. No ani neviem kde zacat. Ja a mm sme zvyknuty na uplne nezdravu kuchynu uz z domu - vysmazane atd.... Neviem ci mam zacat pomaly a postupne, alebo zmenit jedalnicek radikalne. Ked budem drobca dokrmovat urcite sa inspirujem par albumami kt. som tu videla, ale co s nami? 🙂
@levandullka este nevyrabam ale zacnem 😀
ja tiez nakupujem za viacerych clenov rodiny a bavi ma to.
pirohy sa robia z akeho cesta? mm sa rozhodol ze chce dnes kolac ze den a noc tak pojdem poobede vyskusat.
@mimi21mimi Aj mna to neskutocne bavi.. Chodit ovesana taskami po nakupnom centre 😀.
Na pirohy by malo byt zemiakove cesto... Drz palce, lebo mam pocit ze budeme jest zvlast cesto a zvlast plnku 😀
To je aky den a noc?
@levandullka To je nejaky aj s bielym aj kakaovym cestom... ked sa podari, hodimn foto 🙂
@mimi21mimi Urcite hod, budem sa tesit 🙂
@levandullka okraje priharaju, stred surovy :D nic moc....
Ahojte, včera sme mali Rybku s kuskusom. Je to zdravé a naozaj veľmi chutné. Kuskus som vlastne jedla prvýkrát. je vynikajúci, ale má takú divnú vôňu, proste m itroxhu smrdí. Je to jeho normálna vôňa?
a tiež som robila dezert - jablčka poliate avokádovou zalievkou - pomixovať avokádo, banán, a nejaké to sladidlo - javorový sirup aa iné. bolo to dobré.
@mimi21mimi No ako? Podaril sa nakoniec? 😀
@levandullka Jasne... ale nie je to zrovna ukazkovy kolac co sa vyzoru tyka 😀 ale chuti dobre...
co si dnes dobreho varila? Ja halusky bryndzove aj vajickove. 🙂
@mimi21mimi Zkazkovy kolac co sa vzhladu tyka sa mi este nikdy nepodaril 😀. Takze si z toho nic nerob...
Dnes som robila kuracie prsia na sampinonoch, ryzu a kapustovy salat 🙂. Len neviem co zajtra.... Ani netusim kedy sa vratim zo skoly ☹
@levandullka nam zostali halusky a urobim brokolicovu polievku 🙂
@mimi21mimi Mnam, vidis, esteze si mi tu brokolicu pripomenula.. Musim povedat mamine.. Zajtra nam po jednom dealerovi, co rodicom vozi tovar, posielaju blik zeleniny a ovocia, lebo ja som prilis narocna na to, aby som si kupila v normalnom obchode 😀.
joooj kocky moc sa tesim, vdaka zdravej strave som ja schudla 8 kg a manzelk 3 tesiiiiime sa 😉
@lucyfuk77 Tak to gratulujem, je to uzasny pocit, vsak? 🙂 My sa pokusame o nieco podobne... 🙂
@levandullka To im niekto vozi domacu zeleninku, ci ako?
@lucyfuk77 Super 🙂)) Ja som schudla len nejake 2 kg, ale tak snad to pojde este dolu. Moj vecny problem je ranajkovat a pravidelne popri materskej dovolenke jest.
@levandullka fantasticky, uz mam konecne vahu ako pred tehotenstvom. Este 8 a budem najhappy na svete. Manzela musim trosku nahat, no sam zistuje ako je to super a on ma vysoky krvny tlak, takze ak zhodi min.10 kg uz bude na tom lepsie 😉
@mimi21mimi tak to pravidelne jedenie je aj u mna problem. No ak jem 5x denne tak sa necitim moc dobre :-/ a tym, ze mam pri detoch iny rezim, tak som si to upravila...no co ti povirm, zatial funguje 😉
Inak je mi luto, ze teraz v zime to bude na vitaminy a cerstvy zleninu chudobne... Moc si nepochutime 😉 no objednala som si pistol / lis na susienky a budem doma vyrabat ( bez psenicnej muky, bez cukru) 😉
@lucyfuk77 Ja uz teraz nedostanem do malej surovu zeleninu, uz jej skratka nechuti tato... :-/ tak pockame na teple dni.
Ty robis susienky uplne bez cukru? Ja pouzivam hnedy cukor alebo med... psenicnu bielu muku tiez pouzivam, ale napoly so spaldovou psenicnou alebo raznou a pod.
No snazim sa 😀
Teraz varim brokolicovu polievku so sojovym mliekom a ty co dobreho varis? Mozno ma inspirujes na zajtra. 🙂
@mimi21mimi ja uplne bez cukru ( najmladsi ma 6 mesiacov, ten cukor vobec nemoze a starsi si ho doplni v ovoci) dnes mame karfiolovo-hraskovu polievku so spaldovymi knedlickami a kuracie prsia so zeleninou (wok) chalani k tomu zemiaky zo vcera, ja len masko a zeleninu 😉
@lucyfuk77 Ja rozmyslam nad kupou woku... vyuzivas ho casto? Oplati sa mi to kupovat?
@mimi21mimi praveze malo, castejsie pouzivame parenie alebo mriezkovanu panvicu na grilovanie.
@lucyfuk77 To je naozaj uzasne 🙂. Presne viem o com hovoris, musi to byt perfektny pocit... Ja sa snazim dopracovat k vysnivanej vahe uz dlhsie, no mam pocit ze az teraz som na to naozaj psychicky aj fyzicky pripravena 🙂. Takze dufam, ze coskoro budem pisat podobny prispevok ako ty, len namiesto tej osmicky bude 20-ka 😅. V mojom pripade to inak nejde... 🙂
@mimi21mimi Maju obchod so zeleninou a ovocim. Tatino ho stale drzi, lebo to prevzal po dedkovi a tak nejak sme si uz na tu kvalitu zvykli, ze si nevieme predstavit zatvorenie 😅. Su urciti ludia, ktori vedia, ze tam mame iba kvalitnu zeleninku a ovocie, no niektori to nevedia ocenit... Ja som zostala taka ,,postihnuta" ze v normalnom obchode kupim iba zemiaky a paradajky 😀. A Adam uz tiez, odkedy so mnou byva 😀
@levandullka a co sa da robit vo woku vlastne?
@levandullka jeeej to je super. skoda ze my take nemame. ja som dnws total znicena z treningu a hladna jak fras ale neviem co by som jedla :-/
@mimi21mimi Tato otazka zrejme nepatrila mne, ale da sa v nom robit vsetko 😀
@mimi21mimi Ani mi nehovor.. Ja netusim co mam urobit na veceru, ale tiez uz zacinam byt hladna 😒
@levandullka ja som mala chlieb s maslom a redkovkou a zelenou cibulkou.... v tom woku sa robi dusene ci smazene?

@mimi21mimi My sme sa vybrali do Tesca na nakup vcera o pol jedenastej vecer 😀. Adam dostal chut na pirohy, ze by som ich mohla vyskusat urobit dnes, tak sme isli nakupit 😀.
Co sa darcekov tyka, my nemame este skoro nic. Akurat pre Adamovych rodicov. Este nam chybaju moji, adamovi surodenci a este ma moj ocino a adamova mamina narodeniny 😀. V piatok sme sice boli v Kosiciach, le tam som nakupovala iba ja darceky pre moju maminku, aby tatino nemusel 😀. Teraz ma kopu starosti, roboty... A ja sa v tom vyzivam, takze prijemne s uzitocnym 😀. On ma na starosti iba hlavny darcek... 😀
Ty vyrabas kozmetiku?