icon

Zdravé varenie - recepty, nápady, inšpirácie

lindulak
2. nov 2010

ahojte 🙂 zakladam tuto temu pre baby a chalanov, maminy a ocinov, ktorym zalezi na racionalnej a zdravej vyzive, aby sme sa vzajomne inspirovali, co zdrave varime a pripravujeme sebe i nasim detom...

Strana
z3
radha
28. jún 2011

@luly melasa určite je vhodná pre 15 mesačné bábo 🙂, len ti cesto koláčikazafarbí na tmavšie. Preto ho dávam napr. do perníku, alebo kakaových ciest..také tri plné polievkové lyžice.. ale ved vyskušaj,sama som zvedavá,lebo tiež som nad tým dumala či dat melasu do bublaniny..napokon som šupla trstinový cukor 😉 ..a jasne kolačiky su zdravšie z celozrnnej m. alebo doladiť pol na pol s bielou.

radha
29. jún 2011

uups @luly13 🙂 nie luly..

luly13
29. jún 2011

@radha dakujem.nakoniec som dala trstinovy,pre istotu.mulu pol na pol,no to cesto bolo po upeceni take lepkave.ale to bola len chybucka krasy.chutila super

halienka
29. jún 2011

Ahojte babky 🙂 prosím vás vedeli by ste mi poradiť nejaký recept ako urobiť kašu naslano? Alebo proste nejako na inú príchuť ako sladkú, mám pocit, že mojej malej už tie sladké idú hore krkom. Myslím také tie instatné kaše (pohánková, kukuričná...) bez príchutí, že by som do toho niečo pridala aby to malo inú ako sladkú chuť...Ak niektorá niečo také robievate, budem vám moc vďačná za nejaký receptík 🙂

radha
29. jún 2011

@halienka ja robim kaše na "slano" z veškerej 🙂 zeleninky čo môže dcérka. Len ich robim nie z instantných kaši , ale z normalnej pohanky-lamanky alebo kukuričnej krupice, aj pšeno je super, do toho mixovaný špenát, alebo cukina -hrášok-mrkva..alebo proste co dúm dal 😀 ..ja ich ešte všetky mixujem na hladko, lebo Sofi ma len polroka, ty už maš vačšie babo, tak možeš viac experimentovat 😉

halienka
29. jún 2011

@radha ďakujem, my už papáme normálne kúsky, no do tej kaše ja jej to musím pomixovať, bo ona je už potvorka vyberavá, by povyberala kúsky a na kašu by sa vyprdla 😀 a keďže mlieka mi už pije minimum, tak nechcem vypustiť aj tie kaše, musím ich jej ich nejako tak upraviť aby ich papala 🙂

lindulak
autor
29. jún 2011

jej, to sa teším, že téma opäť ožila. už ma nebavilo písať si sama s filipal 😀 vyskúšam karfiol bez predvárania, dobrý tip. melasa je vraj dobrá za lyžičku aj do paradajkovej polievky, ešte som neskúsila. a vraj aj k mäsku do omáčky. celozrnné koláčiky veru sú také mokrejšie, ale je to o zvyku. mne to chutí. ja som robila včera Guacamole (avokádová nátierka). avokádo je dosť drahé, ale keď je v zľave, tak kúpim. dôležité je, aby bolo dozreté, inak je horké. musí byť mäkké na dotyk. a recept: 2 avokáda, 1 menší biely jogurt (aktivia napr.), šťava z 1 citróna, 1-2 strúčiky cesnaku rozmixovať na kašu. potom primiešame nadrobno nakrájanú paradajku, mladú alebo červenú cibuľku, osolíme a ešte chilly papričku posekáme na jemno (ja dávam sušenú). papáme na celozrnnej hrianke. mňam

radha
30. jún 2011

Aj u nas v chladničke čaka avokado na svoj čas 🙂, aa možno dnes večer! @lindulak inšpiracia pomazankova 😉 , ja zvyknem robit skratenu verziu-avokado, cesnak, citron, aale kedže mam dnes narodky a všetky menovane ingrediencie doma, tak si doprajem 😀 ..bude to určite mnamka..myslim v tescu teraz maju avokado za dobru cenu 40-50 centov.

lindulak
autor
30. jún 2011

@radha hej odtiaľ ho MM dovliekol 😀

radha
30. jún 2011

@lindulak aj ja som prave vyslala toho svojho ešte pre jedno avokado 😀

lindulak
autor
30. jún 2011

@radha 😀 😉

radha
7. júl 2011

@lindulak guacamole malo úspech 🙂 , sme si pochutili aj ked nebolo rozmixované( dcerka už chrapkala). Tak pridavam dalšiu pomazanku, ked sa skončilo na tejto téme 😉 . včera som vytvorila šošovicovú nátierku- uvarenú červenú šošovicu pomixujeme, pridame jemný tvaroh, nastruhane 2 mrkvičky, cesnak, nadrobno posekanu jarnu cibulku, trošku olivoveho oleja, citronovej štavy, sol a štipka mletej rasce.! ta celkom fajná je 😝

lindulak
autor
7. júl 2011

@radha noo vyzerá zaujímavo aj táto. no tak pre nás dospelých, lebo moju malú nič nenadchne, žiadna nátierka. ani v škôlke ich neje, len džemovú a medovú 😝 snáď jej to nezostane do školy....

radha
9. júl 2011

@lindulak 😉 malinká má mlsný jazýček na sladké 🙂 , niekde vo vegetarianskej téme som čítala zaujímavý typ na sladkú nátierku- popučený bynanán, mak a med, ja som fanušik maku, tak určite skoro vyskušam!

tiffanka
9. júl 2011

@halienka ...ja som sa sem náhodou "naklikla" a čítam tvoj odkaz :o))) Hneď sa mi vybavila tzv. "máčanka":o))) Ako dieťa som to zbožňovalaaaaa / aj teraz by som si dala 😀 /. Je to proste ako bešamelka - zápražka, mlieko, trošku soli a na koniec, po odstavení ,trošku octu. A k tomu krajček chlebíka + čajík...mňaaaaaaaaaaaam ...pekný zvyšok večera ti prajem 🙂

halienka
9. júl 2011

@tiffanka jéj, ďakujem, vyskúšam 🙂 dnes som zase skúsila sladkú kašu, zjedla 5 lyžičiek a koniec, a vzápätí behala a vypytovala "čičin" - slané tyčinky 😀

jarunka111
9. júl 2011

ja len tak, pre inšpiráciu možno: dnes som robila cuketové placky pečené v rúre, so zemiakmi a zeleninovým šalátom 🙂 Neverila som vlastným očiam, keď som videla, že to zjedli aj tí moji dvaja mäsožravci 😀 😀 😀

cencula
10. júl 2011

jaruka111 ako si robila tie placky v rúre? to si si vymastila plech spravila placky natrela mastou trocha a na kolko si to dala potom do rúry?

lubinka13
10. júl 2011

@claudica práve som si uložila recept na tie špenátové halušky ahned to budem skúšať dakujem veľmi pekne za link 😵

cencula
11. júl 2011

aký recept je na tie špenátovém halušky prosím?

claudica
11. júl 2011

@cencula Tak ešte raz: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=958
Dobrú chuťku... 😉

Strana
z3