icon

Zdravo, chutne, pestro a finančne nenáročne

simusiq2
8. máj 2016

Čaute, žienky ! Pred pár týždňami (cca 3-4) sme sa s manželom a 2-ročnou dcérkou osamostatnili. Doteraz sme bývali u svokrovcov, ktorí sa starali o domácnosť a manžel sa venoval výchove dcérky. Ja chodím do roboty na smeny, pravidelne 12-tky, preto som sa venovala týmto veciam pomerne okrajovo. Viem variť, ale nemám k tomu vzťah. Teraz je to však všetko na mne a preto sa chcem poradiť od vás, ktoré ste v tom zabehnuté. Mám 22 rokov, nie som žiadna tridsiatka, ktorá nikdy nevidela hrnce, no mám páru nedostatkov. Určite chcem variť zdravo, chuťovo na úrovni ale aj chcem aby to jedlo malo nejaký vzhľad. Viem uvariť zopár jedál poriadne, v mnohých sa ešte potrebujem zdokonaliť a xy ich dobabrem pri každom pokuse. Môj manžel miluje domáce knedle, no problém je, že s kysnutým cestom nejako extra neviem pracovať. Väčšinou mi vykysne, aj skúsenej kuchárke sa stane, že nie. Ak aj vykysne, je pekné nadýchané to cesto, no akonáhle či robím buchty, či šišky, knedle alebo langoše po dokončení všetko ostane tvrdé ako kameň alebo suché a nemá to typickú chuť, akú to má mať. Druhým problémom je, že neviem ako sa robí zápražka. Zahusťujem klasicky múka+voda+metlička+niekedy hrudky. A ani nehovorím lepivé cestoviny, rozvarená alebo nedovarená ryža(netuším koľko vody do nej dať) a xy ďalšieho. Nemám vo varení fantáziu čo s čím skombinovať. Prosím o rady. Ďakukem🙂)

Strana
z3
simusiq2
autor
9. máj 2016

Mile damy viem rozoznat zdrave s nezdrave... Viem ze knedle nie su zdrave ale chcem sa ich naucit lebo ich manzel lubi a su pre neho neskutocne syte... Ako fakt ta zelenina z tesca je jednoznacne zdrava vselicim nastriekana takze pokial si ju nedopestujete same tak ani vy sa nemozete hrdit zdravou vyzivou... Chce to postupne zaradit zdravsie jedla do jedalnicka moj muz lubi knedle ja ich nejem radsej zjem maso so zemiakmi na hociaky sposob svieckovu nejeme napr steaky ano a vieme si ich aj pripravit ale nie je to zdrave jedlo snad sa to nezdrave jedlo strati medzi ostatnymi ... Pomohli ste mi s tymi receptami na ryzu uz som na to prisla a odporucili mi jedno korenie vdaka ktoremu ostane ryza sypka... Podla mna nikto nezije iba zo zdravej stravy isto sa najdu aj nejake mastne ci sladke prehresky ale zdravou stravou som myslela ze nejeme extra vyprazane premastene s vysokokaloricke jedla z vyprazanych max hranolky aj to nemastne a rezne raz za rok inak nic take ... Fakt je tu viac kritiky ako rad co mi je luto kedze kazda z nas ma nedostatky ...

malabiba
9. máj 2016

@sonaja tajny recept je 1 lyzica olivoveho oleja a nechat iba na fakt min. teplote

sonaja
9. máj 2016

@malabiba 🙂 diiiik

Strana
z3