icon

Zvuky počas varenia na indukčnej doske

paloma0123
7. nov 2025

Ahojte, poprosim o radu. Pri vareni na indukcnej doske ma doska vydavat take zvuky, ako ked tapina a vypina, alebo ine?

maca1984
7. nov 2025

Varíš a pípa ti to ? Mne pri varení nič nepípa.

kiki68
7. nov 2025

@paloma0123 ano, ma to taky tichy, ale specificky zvuk

wade
7. nov 2025

ano, vydava to taky bzucivy zvuk, a zapina / vypina sa to podla potreby

biba_18
7. nov 2025

tak to šťuká ako keby ... áno, tak to má robiť ...

sajmonka_1216
7. nov 2025

áno, aj mne to robí

yna1
7. nov 2025

aj mne to robi indukcia

lenkasarka
7. nov 2025

@paloma0123 ja som teraz kupovala novú a pán ktorý mi ju napapal mi vravel že zvykne vydávať zvuky keď je hrniec nerovnomerný alebo tým že je napr. Menší hrniec ako platna na ktorú dávaš. Či je to pravda netuším

anonym_10df34
7. nov 2025

@paloma0123 aj mne to robi niekedy. Ked mam viacej platni zapnutych a na vyssich stupnoch. Vtedy radsej jeden znizim, lebo si vsimam vtedy pri tom tukani zacne varit potom na dalsi tuk vypne a v konecnom dosledku varenie trva dlho kedze to zapina a vypina. Asi nejaka poistka aby sa platna neprehriala

anonym_33540a
7. nov 2025

Mne sa zda, ze je to len pri hrncoch co majú tenšie dno, aspon u mojich to plati.. a mozno tiež ze hlučnosť zavisi od značky, rady a teda ceny

biba_18
7. nov 2025

@anonym_10df34 to je princíp indukčného varenia - cez cievku v doske prechádza striedavý prúd a vytvára magnetické pole. keď tam priložíš riad, to magnetické pole spôsobí v riade elektromagnetické víry a tie riad ohrejú... pri nižšom výkone sa častejšie vypína magnet kvôli tomu aby sa dosiahla požadovaná teplota ... varenie netrvá dlhšie kvôli tomu že to vypína... keby sa nevypínalo, mala by si vyššiu teplotu varenia ako by si chcela ...

anonym_f4c00d
7. nov 2025
@lenkasarka

@paloma0123 ja som teraz kupovala novú a pán ktorý mi ju napapal mi vravel že zvykne vydávať zvuky keď je hrniec nerovnomerný alebo tým že je napr. Menší hrniec ako platna na ktorú dávaš. Či je to pravda netuším

lenkasarka
8. nov 2025
@anonym_f4c00d

@lenkasarka aha pozri, napis sem, ze nech si da pauzu:

@anonym_f4c00d ty si vážne psychopatka uz 3 x napíšem administrátorom že má doslova obťažuješ ty primitivna Jožka. Myslíš že keď sa schovas za anonym že si nenápadná alebo čo? Zjavne ti nezaberajú lieky,ale to čo robíš je už viac než úbohé. Vypisujes mi súkromné správy oznacujes má v témach ako totálny magor.