Ako by ste riešili dotieravého predajcu výživových doplnkov?
Moj otec je clovek, ktory nevie povedat nie. Asi pred dvoma rokmi nadviazal “spolupracu” s jednym dealerom jednej nemenovanej, ale znamej znacky predavajucej velmi zdrave vyzivove doplnky a superjedla z ktorych schudnete bez namahy raz dva, moj otec schudnut ani nepotrebuje ale kedze nevie povedat nie, pre tychto dealerov je velmi vhodny klient. Doma nam tie produkty stoja na policke lebo ich nikto nepotrebuje, je to len predrazene, umele, zbytocne a nie je to ani chutne. Dotycny mu vyvolava ze kedy uz kupi, otec si vymysla vyhovorky, nevie mu razne povedat ze zaujem nema. Je v strese ked mu vola. Raz som to uz nedokazala pocuvat a vybuchla som na otca ze ci je az taky mumak, ze nevie ze absolutne nie je povinny. mu ani len odpisat, ani dvihnut telefon a ani si od neho nieco kupovat. Jednoducho slusne odmietnut ze to teraz nepotrebuje a popripade sa ozve sam ak sa to zmeni. Dnes mu volal zase a moj otec sa mu zacal milion krat ospravedlnovat a povedal mu nech sa ozve buduci mesiac. Opat ma to strasne vytocilo lebo ten muz urcite pocul na otcovom hlase ze nechce, ale dalej ho presviedcal a pytal sa kedy mu ma doniest prosukty. Je mi otca luto a mam sto chuti tomu chlapovi zavolat a povedat mu nech mu da pokoj ale bojim sa, ze by mu to povedal a otec by sa na mna strasne hneval. Ako by ste to riesili?
No zavolala by som mu osobne a povedala, že ak ho neprestane otravovať, zavolám políciu. A uvidela by som, ako by zareagoval...
Kolko má otec rokov? Ja by som zobrala otcovi telefón a na surovo toho človeka blokla. No, nech si trhne. Ale, otec je dospelý, najlepšie je, sa na to vykašľať. Nech si to otec rieši sám
@anonym_839f23 tak problem je vlastne tam ze moj otec je proste taky, v detstve dostaval malo uznania a preto je teraz taky, ze nevie povedat nie a kazdemu chce vyhoviet. Ma 57.
@anonym_autor keby si to vyriešila Ty zaňho, myslím, že mu len pomôžeš a otec bude rád. Poprípade by som im zavolala zo svojho tel.a u ocka ich blokla, čo by ani nezistil.
@anonym_autor co znamena “nadviazal spolupracu” ? Zmluvne sa zaviazal k odberu nejakeho mnozstva produktov? Ak ano, tak pozriet zmluvu ako sa da vypovedat, ak nie, tak nech proste nedviha telefon.
A mozno by bolo dobre nechat v tom otca “vymachat”, ked mu tie zazracne produkty budu uz aj na hlavu padat, tak sa snad zbada.
@anonym_autor vyrieste to spolu, porozpravaj sa s nim o tom, pomoz mu co presne im ma povedat, alebo napisat, potom zablokujte cislo.
@anonym_autor vyrieste to spolu, porozpravaj sa s nim o tom, pomoz mu co presne im ma povedat, alebo napisat, potom zablokujte cislo.
@domkakvet nechce. Este mi povie, ze ved tie produkty su vhodne aj pre mna lebo su urcene aj alergikom. Ja o nich tiez nemam ziaden zaujem lebo mi to ani nechuti. To su len vyhovorky, aby jemu nemusel povedat nie. Peniaze na rozhadzovanie tiez nemame.
Taka bola moja mamina. Takze ja som od mojich 19r musela vysvetlovat velmi razne Herbalifu, nech da pokoj mojej mame, potom k nám chodili jehovisti, potom otravná suseda, potom nám išli robiť revíziu okien za 800 eur apd. Raz dva som to vyriešila vždy.
@anonym_autor co znamena “nadviazal spolupracu” ? Zmluvne sa zaviazal k odberu nejakeho mnozstva produktov? Ak ano, tak pozriet zmluvu ako sa da vypovedat, ak nie, tak nech proste nedviha telefon.
A mozno by bolo dobre nechat v tom otca “vymachat”, ked mu tie zazracne produkty budu uz aj na hlavu padat, tak sa snad zbada.
@sissy27 ziadnu zmluvu nepodpisal. Myslela som to tak ze sa proste len stal klientom toho dealera stylom ze mu vyvolava.
Taka bola moja mamina. Takze ja som od mojich 19r musela vysvetlovat velmi razne Herbalifu, nech da pokoj mojej mame, potom k nám chodili jehovisti, potom otravná suseda, potom nám išli robiť revíziu okien za 800 eur apd. Raz dva som to vyriešila vždy.
@anonym_a125bb a vysvetlila si to nakoniec tej znacke? Ako to oni brali? Nad tymto sme rozmyslali s bratom ze tam zavolame niekde na nejaku centralu ci kde, ak nieco take maju.
@anonym_a125bb a vysvetlila si to nakoniec tej znacke? Ako to oni brali? Nad tymto sme rozmyslali s bratom ze tam zavolame niekde na nejaku centralu ci kde, ak nieco take maju.
@anonym_autor všetkým a vždy. Povedala som im, že keď chcú komunikovať môžu so mnou. Ak ešte raz budú mojmu rodičovi nanucovať svoje produkty, a akokoľvek ho kontaktovať telefonicky, osobne, mailom, poštou, podám na nich trestné oznámenie za obťažovanie a vyvíjanie nátlaku na zraniteľnú osobi (senior) a nedoplatia sa oni, plus skončia so svojim businessom. Samozrejmosťou je, že ich roznesiem v médiách. A zobrali to v pohode 🙂. Plus zablokovanie čísel v mobile.
@anonym_autor všetkým a vždy. Povedala som im, že keď chcú komunikovať môžu so mnou. Ak ešte raz budú mojmu rodičovi nanucovať svoje produkty, a akokoľvek ho kontaktovať telefonicky, osobne, mailom, poštou, podám na nich trestné oznámenie za obťažovanie a vyvíjanie nátlaku na zraniteľnú osobi (senior) a nedoplatia sa oni, plus skončia so svojim businessom. Samozrejmosťou je, že ich roznesiem v médiách. A zobrali to v pohode 🙂. Plus zablokovanie čísel v mobile.
@anonym_a125bb aka bola ich reakcia? Ospravedlnili sa aspon? Lebo mne to pride extremne drze, som si ista ze vie aky je moj otec a len zneuziva tuto jeho vlastnost pretoze aj v tom dnesnom telefonate urcite pocul ze moj otec mu len nechcel povedat nie a on napriek tomu neprestal.
A keby si to číslo zablokovala? Zistil by to otec? Proste by už nevolali.
@anonym_a125bb aka bola ich reakcia? Ospravedlnili sa aspon? Lebo mne to pride extremne drze, som si ista ze vie aky je moj otec a len zneuziva tuto jeho vlastnost pretoze aj v tom dnesnom telefonate urcite pocul ze moj otec mu len nechcel povedat nie a on napriek tomu neprestal.
@anonym_autor všetci to vždy hneď pochopili. Nemyslím, že bol čas na ospravedlňovanie a o to mi ani nešlo. Jednoducho som to vyriešila a bol pokoj. Tak nechápem, že len lamentuješ a nič nerobíš. Ale inak, sú to jeho peniaze a môže si s nimi robiť čo chce. Mňa mama požiadala o pomoc, keďže to nebola schopná urobiť sama. Kým ma nepožiadala, nechala som to na ňu, bola svojprávnna, mohla si so svojimi peniazmi robiť čo chcela.
Bez udania dôvodu môžeš odstúpiť od zmluvy do 14 dní. Takže za každú novú objednávku produktov ktorú donesie, vypíš odstúpenie od zmluvy a vráť ich a nech vrátia peniaze.
Pozri si video ako zneužívaný takých čo nevedia povedať nie
https://www.youtube.com/watch?v=-tO6Ct60FQoA keby si to číslo zablokovala? Zistil by to otec? Proste by už nevolali.
@thereisabear to je tiez velmi dobra moznost. Myslim ze by to zistil asi az po case, ked by mu prislo napadne, ze ten pan sa neozyva. Uz len sa nejak dostat k jeho mobilu.
@anonym_autor všetci to vždy hneď pochopili. Nemyslím, že bol čas na ospravedlňovanie a o to mi ani nešlo. Jednoducho som to vyriešila a bol pokoj. Tak nechápem, že len lamentuješ a nič nerobíš. Ale inak, sú to jeho peniaze a môže si s nimi robiť čo chce. Mňa mama požiadala o pomoc, keďže to nebola schopná urobiť sama. Kým ma nepožiadala, nechala som to na ňu, bola svojprávnna, mohla si so svojimi peniazmi robiť čo chcela.
@anonym_a125bb pretoze rozmyslam ako to urobit taka aby to otec nebral ofenzivne pretoze on ma o to sice neziadal ale odmietam sa uz pozerat na to ako si s prepacenim nechava srat na hlavu a este sa za to on ospravedlnuje im. Potom sa stazuje ze nema peniaze a setri na ovela dolezitejsich veciach ako su nejake nezmyselne produkty. Viem ze je to jeho vec a jeho peniaze ale mne to proste neda.
57 r. to ešte nie je tak veľa. Horšíe bude o pár rokov. od 65+
moju mamu prehováral maďarský cigán na kúpu perín - hlavná vec že sme mali doma zopár kusov aj navyše, Ale keď som videla ako hlúpo oblbuje mamu tak som rázne povedala nech neotravuje .
@domkakvet nechce. Este mi povie, ze ved tie produkty su vhodne aj pre mna lebo su urcene aj alergikom. Ja o nich tiez nemam ziaden zaujem lebo mi to ani nechuti. To su len vyhovorky, aby jemu nemusel povedat nie. Peniaze na rozhadzovanie tiez nemame.
@anonym_autor uz tam potom len zavolaj ty a potom zablokuj to cislo.
No v 57. ma este stastie, ze ma strechu nad hlavou a druhu oblicku🤣keby natrafil na smejda, co vychytava takychto submisivnakov, tak ho aj o gate ogabe... Vybav to raz a navzdy za tvojho otca, taku kvetnatu 🌸sms by som napisala, ze si to pan dealer dal za ramecek. Ked mam nad niekym moc a "navrch" nemusim to hned zneuzit⚡⚡co jeho zena na to?
@anonym_autor moja mamka je presne taká istá...z dormeo jej vkuse ale vkuse volali, nevedela povedať nie alebo robila co tvoj otec, že nabudúce nabudúce...ja som na ňu kúsok nakricala,že nevie byť asertivna a povedať rázne nie..no so svojou povahou nevie...tak som s jej dovolením a minimálnym prehovaranim všetky tie čísla blokla co jej volali a odvtedy ma pokoj a je rada,že som to urobila
@anonym_autor opytaj sa otca, ci mu nie je ani trosku blbe vlastnej dcere vnucovat nieco o co nema zaujem, kym cudziemu bez problemov kyvne na kazdu sprostost. Neviem kolko mas rokov a ako velmi vidis do rodinneho rozpoctu, ale posadit ho za stol, dat mu pero, papier a kalkulacku a ukazat mu, kolko ho tie chujoviny stoja a ze miesto toho ste ako rodina mohli ist radsej na dovolenku alebo si napr kupit novu postel (alebo co potrebujete).
toto nie je len o veku, toto je hlavne o povahe ...moja mama ma 70+ a keď jej niekto takýto zavolá, okamžite ho pošle slušne do .... bola som toho veľakrát svedkom 😁 ...a raz, keď im zvonili nejakí podomovi predajcovia hrncov a chceli vojsť cez bránku do dvora, tak pustila na nich psa ... nemá rada šmejdov, zato naša suseda má vyhradenú jednu izbu plnú takýchto "výrobkov" - nerozbalených a chodievala aj na tie ich stretnutia ...
presne takýto problém som mala s mojimi rodičmi len oni boli podstatne starší 80+, plný dom zbytočností, po maminej smrti ešte väčšie problémy, mám dojem, že oni sú presne na to školení ako oblbovať staších ľudí, otec sa vytešoval ako pekne sa s ním rozprávajú priam čakal kedy niekto zavolá, ale po mojom dohováraní aspoň prestal objednávať hrnce a paplóny a podobné ponuky už odmietal tak potom už prestali volať, len posledú vec si nechcel nechať vyhovoriť lieky na prostatu darmo som mu vysvetlovala, že má lieky od lekára, ktoré sú určite lepšie a overené stále trval na tom, že tieto mu pomáhajú a vtedy som mala dosť nepríjemný výstup s volajúcim pánom, kedˇ bol už otec ležiaci a nevnímajúci tak som už riešila aj jeho telefón a povedala som, aby už neobťažovali volaním, že končíme od nich odber bol na mňa nepríjemný, že kým to nebude počuť od otca budú mu to posielať, tak vtedy som už prestala byť aj ja slušná potom síce už nevolali, ale poštou chodii ponuky ešte aj po otcovej smrti.
@anonym_autor keď je otec taký, aký je, asi by som to zobrala do vlastných rúk a dotyčnému šmejdovi by som vysvetlila, aby otca už viac neotravoval - takým dôrazným spôsobom, že by si ON zablokoval otcovo číslo, aby mu už nikdy nenapadlo volať...
Oni maju specialne skolenia, ako ludi oblbnut. Plus ak uz otca maju v hrsti, tak zachvilu SA prudaju dasli. Oni maju database ludi, ktoru si predavaju medzi sebou.
Toto buses musiet Ty vyriesit. Plus by som otca dala par hodin k psychologicke. Otec je relative malady, any SA Este nezadlzil.

Kolko má otec rokov? Ja by som zobrala otcovi telefón a na surovo toho človeka blokla. No, nech si trhne. Ale, otec je dospelý, najlepšie je, sa na to vykašľať. Nech si to otec rieši sám