Ako riešiť neoprávnené požiadavky za poškodený nábytok?
Po návrate domov nám majiteľ apartmánu napísal, že sme vraj poškodili stoličku a chce, aby sme ju zaplatili. Lenže my sme si nič také nevšimli a určite sme ju nezlomili. Fotku poslal až po našom odchode.
Pri príchode sme si zariadenie nefotili, takže teraz vlastne nemáme čím dokázať, v akom stave to bolo. Mali ste niekto podobný problém?
Tak pytaj od neho fotky pred a po. On musi dokazat, co sa stalo, nie ty. Ak si si nie toho vedoma, tak je to slovo proti slovu.
@anonym_0f9c4e PO fotky poslal :-/
@anonym_autor napíš mu že stolička už bola zlomená. On má dokázať tvoju vinu, nie naopak.
tak fotky pred. Raz som tukol na krizovatken v 10km/h svojou znackou do stareho taxi (zlty stary mercedes) vo Frankfurte, odfotil som si to, videl som, ze ten naraznik ma viac odrenin na viac miestach. Potom mi volaju z poistovne, ze pan si narokoval vymenu celeho blatnika. Poslal som fotky, oni mu to odmietli preplatit. Vyzeralo to, ze to robil (skocil an brzdu, ked naskoci zelena, ty prave pridavas na rozbeh a nestihnes zabrzdit) a si to daval preplatit pravidelne. Aby to ten majitel nerobil pravidelne tiez takto nejak podobne.
Tak toto je také diskutabilne. Sama prenajímam apartmán a upratujem si ho sama čiže viem kto ma čo na svedomí. Stalo sa mi že po odchode jednej českej rodiny ostala zlomená stolička, tiež som mu poslala fotku po a samozrejme že sa ohradil, že to on neurobil, lenze boli tam s dvoma deťmi, a ako mu mám dokázať že to urobil? aj keď viem že ano nakoľko po každom upratujem a dvíham tie stoličky na stôl pred umývaním ….. nestrhla som im nič zo zábezpeky ale mala som lebo to bola určite vina niekoho z jeho rodíny.
Tak toto je také diskutabilne. Sama prenajímam apartmán a upratujem si ho sama čiže viem kto ma čo na svedomí. Stalo sa mi že po odchode jednej českej rodiny ostala zlomená stolička, tiež som mu poslala fotku po a samozrejme že sa ohradil, že to on neurobil, lenze boli tam s dvoma deťmi, a ako mu mám dokázať že to urobil? aj keď viem že ano nakoľko po každom upratujem a dvíham tie stoličky na stôl pred umývaním ….. nestrhla som im nič zo zábezpeky ale mala som lebo to bola určite vina niekoho z jeho rodíny.
@anonym_3bca08 presne toto ma napadlo, že keď je rodina s deťmi, koľkokrát ani nevedia čo tie deti navystrájajú.
keď by bola stolička zlomená keď ste prišli, nemyslíš že by ste si všimli pri prvom použití že je zlomená?
o ktorú stoličku sa jedná. kto na nej sedával?
@anonym_3bca08 presne toto ma napadlo, že keď je rodina s deťmi, koľkokrát ani nevedia čo tie deti navystrájajú.
@sasa1310 a čo deti skáču po stoličkách ako opice ?? Boli sme x-krát kade tade a deti sedia normálne
@sasa1310 a čo deti skáču po stoličkách ako opice ?? Boli sme x-krát kade tade a deti sedia normálne
@anonym_51c0fb nie, nebolo to myslené tak. bolo to myslené tak, že keby aj dieťa stoličko zlomilo, rodič si nemusí všimnúť. A áno, niektoré deti sa chovajú ako zvieratká. žiaľ
@anonym_51c0fb nie, nebolo to myslené tak. bolo to myslené tak, že keby aj dieťa stoličko zlomilo, rodič si nemusí všimnúť. A áno, niektoré deti sa chovajú ako zvieratká. žiaľ
@sasa1310 tak ale zase si myslím že nepýta 100vky za stoličku tak by ju radšej zaplatila ako sa má naťahovať s niekým .
ide o to že mate zalohu a nechce vratit celu sumu ?
aké je poškodenke stoličky ? všetci čo boli na apartmane su zato že stolička nebola poškodena?
@anonym_51c0fb pri niektorých typoch stoličiek stačí že sa na nej kolíše (na čo stolička určená nie je) a pri dnešných obéznych deťoch čo vidím je to veľmi pravdepodobne - netvrdím že je to prípad autorky, narážam na svoju vlastnú skúsenosť
Ak bola poskodena, ked ste prisli, mali ste to nahlasit. Snad ste nesedeli cely cas na zlomenej

Tak pytaj od neho fotky pred a po. On musi dokazat, co sa stalo, nie ty. Ak si si nie toho vedoma, tak je to slovo proti slovu.