icon

Ako riešiť neoprávnené požiadavky za poškodený nábytok?

Včera o 15:41

Po návrate domov nám majiteľ apartmánu napísal, že sme vraj poškodili stoličku a chce, aby sme ju zaplatili. Lenže my sme si nič také nevšimli a určite sme ju nezlomili. Fotku poslal až po našom odchode.
Pri príchode sme si zariadenie nefotili, takže teraz vlastne nemáme čím dokázať, v akom stave to bolo. Mali ste niekto podobný problém?

anonym_0f9c4e
Včera o 15:43

Tak pytaj od neho fotky pred a po. On musi dokazat, co sa stalo, nie ty. Ak si si nie toho vedoma, tak je to slovo proti slovu.

autor
Včera o 15:46
@anonym_0f9c4e

Tak pytaj od neho fotky pred a po. On musi dokazat, co sa stalo, nie ty. Ak si si nie toho vedoma, tak je to slovo proti slovu.

@anonym_0f9c4e PO fotky poslal :-/

anonym_3f6b2e
Včera o 15:48

@anonym_autor napíš mu že stolička už bola zlomená. On má dokázať tvoju vinu, nie naopak.

anonym_0f9c4e
Včera o 15:50

tak fotky pred. Raz som tukol na krizovatken v 10km/h svojou znackou do stareho taxi (zlty stary mercedes) vo Frankfurte, odfotil som si to, videl som, ze ten naraznik ma viac odrenin na viac miestach. Potom mi volaju z poistovne, ze pan si narokoval vymenu celeho blatnika. Poslal som fotky, oni mu to odmietli preplatit. Vyzeralo to, ze to robil (skocil an brzdu, ked naskoci zelena, ty prave pridavas na rozbeh a nestihnes zabrzdit) a si to daval preplatit pravidelne. Aby to ten majitel nerobil pravidelne tiez takto nejak podobne.

anonym_3bca08
Včera o 16:14

Tak toto je také diskutabilne. Sama prenajímam apartmán a upratujem si ho sama čiže viem kto ma čo na svedomí. Stalo sa mi že po odchode jednej českej rodiny ostala zlomená stolička, tiež som mu poslala fotku po a samozrejme že sa ohradil, že to on neurobil, lenze boli tam s dvoma deťmi, a ako mu mám dokázať že to urobil? aj keď viem že ano nakoľko po každom upratujem a dvíham tie stoličky na stôl pred umývaním ….. nestrhla som im nič zo zábezpeky ale mala som lebo to bola určite vina niekoho z jeho rodíny.

sasa1310
Včera o 16:41

@anonym_autor a boli ste s deťmi?

sasa1310
Včera o 16:41
@anonym_3bca08

Tak toto je také diskutabilne. Sama prenajímam apartmán a upratujem si ho sama čiže viem kto ma čo na svedomí. Stalo sa mi že po odchode jednej českej rodiny ostala zlomená stolička, tiež som mu poslala fotku po a samozrejme že sa ohradil, že to on neurobil, lenze boli tam s dvoma deťmi, a ako mu mám dokázať že to urobil? aj keď viem že ano nakoľko po každom upratujem a dvíham tie stoličky na stôl pred umývaním ….. nestrhla som im nič zo zábezpeky ale mala som lebo to bola určite vina niekoho z jeho rodíny.

@anonym_3bca08 presne toto ma napadlo, že keď je rodina s deťmi, koľkokrát ani nevedia čo tie deti navystrájajú.

biba_18
Včera o 16:48

keď by bola stolička zlomená keď ste prišli, nemyslíš že by ste si všimli pri prvom použití že je zlomená?
o ktorú stoličku sa jedná. kto na nej sedával?

anonym_51c0fb
Včera o 16:51
@sasa1310

@anonym_3bca08 presne toto ma napadlo, že keď je rodina s deťmi, koľkokrát ani nevedia čo tie deti navystrájajú.

@sasa1310 a čo deti skáču po stoličkách ako opice ?? Boli sme x-krát kade tade a deti sedia normálne

sasa1310
Včera o 16:54
@anonym_51c0fb

@sasa1310 a čo deti skáču po stoličkách ako opice ?? Boli sme x-krát kade tade a deti sedia normálne

@anonym_51c0fb nie, nebolo to myslené tak. bolo to myslené tak, že keby aj dieťa stoličko zlomilo, rodič si nemusí všimnúť. A áno, niektoré deti sa chovajú ako zvieratká. žiaľ

anonym_51c0fb
Včera o 17:07
@sasa1310

@anonym_51c0fb nie, nebolo to myslené tak. bolo to myslené tak, že keby aj dieťa stoličko zlomilo, rodič si nemusí všimnúť. A áno, niektoré deti sa chovajú ako zvieratká. žiaľ

@sasa1310 tak ale zase si myslím že nepýta 100vky za stoličku tak by ju radšej zaplatila ako sa má naťahovať s niekým .

minesasubu
Včera o 18:39

ide o to že mate zalohu a nechce vratit celu sumu ?
aké je poškodenke stoličky ? všetci čo boli na apartmane su zato že stolička nebola poškodena?

anonym_3bca08
Dnes o 06:15
@anonym_51c0fb

@anonym_51c0fb pri niektorých typoch stoličiek stačí že sa na nej kolíše (na čo stolička určená nie je) a pri dnešných obéznych deťoch čo vidím je to veľmi pravdepodobne - netvrdím že je to prípad autorky, narážam na svoju vlastnú skúsenosť