icon

Ako riešiť neoprávnené poplatky za minibar v hoteli?

Dnes o 12:45

Ahojte, až doma som si na karte všimla ďalších 38 eur od hotela. Napísali, že ide o minibar, lenže my sme z neho nič nemali. Akurát sme tam na chvíľu dali vlastnú vodu.

Stalo sa vám niečo podobné? Mám si od hotela vypýtať presný rozpis spotreby a žiadať vrátenie platby, alebo sa to dá reklamovať aj cez banku?

anonym_c34b2e
Dnes o 12:49

Dnes su v chladnickach senzory. Ak ste tam dali vlastnu vodu, tak to automaticky nauctovalo. Skuste im napisat vysvetlenie. Ak nieco z chladnicky zmizlo, tak by musela aj upratovacka pridat nove a nahlasit spotrebu. Ak nic nedokladala, tak ste nemohli nic vypit.

anonym_62f9db
Dnes o 13:08

ries to z hotelom, teraz maju senzory, vsetko co presunies v chladnicke zauctuje automaticky. Mne sa raz stala podobna situacia ale v hoteli potom to presne overili, ze len som zobrala vodu a naspat ju do par sekund polozila tak to potom vymazali ako utratu. Ale minibar sa zvykne riesit na mieste pri chceck oute nie spatne.

anonym_3a29c5
Dnes o 13:26

@anonym_autor
Mne sa to stalo pred mesiacom v Dubaji, ale tam bolo upozornenie vratit do 10 sekund naspat do ladnicky

anonym_76d8db
Dnes o 13:27
@anonym_c34b2e

Dnes su v chladnickach senzory. Ak ste tam dali vlastnu vodu, tak to automaticky nauctovalo. Skuste im napisat vysvetlenie. Ak nieco z chladnicky zmizlo, tak by musela aj upratovacka pridat nove a nahlasit spotrebu. Ak nic nedokladala, tak ste nemohli nic vypit.

@anonym_c34b2e vodu naučtovalo za 38eur?

anonym_c34b2e
Dnes o 13:29
@anonym_76d8db

@anonym_c34b2e vodu naučtovalo za 38eur?

@anonym_76d8db staci ak ich flasa s vodou pohla 4-5 flasiiek v chladnicke a v systeme to ukazalo, ako zobrate a spotrebovane.

anonym_63a608
Dnes o 13:30

Hlavne neviem co by si chcela riesit cez banku,kristepane. Banka ma riesit ci si nieco vypila alebo nie z minibaru? Ak ti v obchode nablokuju nieco,co si v skutocnosti nekupila,tiez to ma riesit za teba banka? Ries si to s hotelom

yellowunicorn
Dnes o 14:33
@anonym_63a608

Hlavne neviem co by si chcela riesit cez banku,kristepane. Banka ma riesit ci si nieco vypila alebo nie z minibaru? Ak ti v obchode nablokuju nieco,co si v skutocnosti nekupila,tiez to ma riesit za teba banka? Ries si to s hotelom

@anonym_63a608 by si sa divila čoho sú ľudia schopní 😉 aj storno poplatok niektorí reklamuju v banke ako neoprávnene platby...

mirage
Dnes o 14:33
@anonym_63a608

@anonym_63a608 a ty co si nasrdena, kristepane?

anhal
Dnes o 14:46
@mirage

@anonym_63a608 a ty co si nasrdena, kristepane?

@mirage vobec nie som nasrdena,mne to moze byt jedno,len sa mi rozum zastavuje nad tym,ako niektori ludia rozmyslaju,teda nerozmyslaju...

anonym_d8921d
Dnes o 14:49
@anhal

@mirage vobec nie som nasrdena,mne to moze byt jedno,len sa mi rozum zastavuje nad tym,ako niektori ludia rozmyslaju,teda nerozmyslaju...

@anhal nám sa zas rozum zastavuje ako reaguješ.

anonym_71d4c0
Dnes o 15:16

Ja vdzy vyladujem chladnicku a naklikam tam svoje mineralky, ine nepijem, a ine dobrotky, ak nakupim. Nikdy mi nic neuctovali a to som pochodila kade tade. Noemalne ste ma sokli

ivka225
Dnes o 15:25
@anonym_71d4c0

Ja vdzy vyladujem chladnicku a naklikam tam svoje mineralky, ine nepijem, a ine dobrotky, ak nakupim. Nikdy mi nic neuctovali a to som pochodila kade tade. Noemalne ste ma sokli

@anonym_71d4c0 V starších hoteloch bez problémov. V nových s novými minibarmi to radšej neskúšaj.

anonym_71d4c0
Dnes o 15:30
@ivka225

@anonym_71d4c0 V starších hoteloch bez problémov. V nových s novými minibarmi to radšej neskúšaj.

@ivka225 mt chodime len do lepsich hotelov a zvacsa je minibar v cene. Ak nahodou nie, len sa spytaju. Fakt som sa s tym nestretla a to som pochodila vsetky kontinenty, okrem antarktidy, tam je na mna zima

ivka225
Dnes o 15:38
@anonym_71d4c0

@ivka225 mt chodime len do lepsich hotelov a zvacsa je minibar v cene. Ak nahodou nie, len sa spytaju. Fakt som sa s tym nestretla a to som pochodila vsetky kontinenty, okrem antarktidy, tam je na mna zima

@anonym_71d4c0 Aha, ak je minibar v cene, tak to je zrejme iná vec. Len naozaj pozor na spomínaný systém, kde sú snímače vybratia predmetu z chladničky.

anonym_71d4c0
Dnes o 15:47
@ivka225

@anonym_71d4c0 Aha, ak je minibar v cene, tak to je zrejme iná vec. Len naozaj pozor na spomínaný systém, kde sú snímače vybratia predmetu z chladničky.

@ivka225 ja do takych nechodim. To by som sa nedoplatila, ja som si za chladnicku v izbe zaplatila, nikto nebude urcovat, co v nej chladim, ani senzor chladnickovy 🤣

anonym_ba9aaf
Dnes o 16:48
@anonym_62f9db

ries to z hotelom, teraz maju senzory, vsetko co presunies v chladnicke zauctuje automaticky. Mne sa raz stala podobna situacia ale v hoteli potom to presne overili, ze len som zobrala vodu a naspat ju do par sekund polozila tak to potom vymazali ako utratu. Ale minibar sa zvykne riesit na mieste pri chceck oute nie spatne.

@anonym_62f9db Práve som bola v 2 hoteloch, kde som použila minibar na ochladenie vlastnej vody, nič mi ani jeden nezaúčtoval, iba sa spýtali, či som niečo spotrebovala. V minulosti detto.

anonym_62f9db
Dnes o 17:17
@anonym_ba9aaf

@anonym_62f9db Práve som bola v 2 hoteloch, kde som použila minibar na ochladenie vlastnej vody, nič mi ani jeden nezaúčtoval, iba sa spýtali, či som niečo spotrebovala. V minulosti detto.

@anonym_ba9aaf tak asi to bie je autorkin pripad 🤣 vela modernych hotelov uz ma take zabezpecenie v minibaroch a nie je to ziadna novinka.

minesasubu
Dnes o 19:00

Za mňa ste tiež pohli flaškami hotelovými a senzor to zaznamenal a vyhodnotil ako zobrané a je jedno či to tam potom vratiš po čase je nato nejakch par sekund

nám pri odhlasení z hotela na recepcii povedia či sme mali niečo z mini baru , ako to mohli stiahnuť dodatočne
ved pri plateni vidiš učet snad

anonym_ab3557
Dnes o 19:09
@anonym_71d4c0

@anonym_71d4c0
Co som spomenula ten Dubaj to bol 5* hotel az potom som objavila ze tam bola este jedna prazdna barova ladnicka.

anonym_30f455
Dnes o 19:15

Akurát týždeň dozadu mi kamarát hovoril že niekde sa účtuje aj za otvorenie minibaru a nemusím ani hýbať obsahom.