Čo ak platnosť karty skončila pred refundovaním?
Platila som kartou, ktorej už medzičasom skončila platnosť. E-shop mi teraz vracia peniaze práve na tú pôvodnú kartu. Účet mám stále rovnaký, len karta je nová. Dôjde ten refund normálne alebo to banka vráti naspäť obchodníkovi?
ved karta je k uctu. pridu na ucet.
ano dojde v pohode, funguju tak aj jednorazove virtualne karty, neboj
@anonym_autor drzim palce
Ja som to mala tak ze ucet uz nefungoval a peniaze skoncili vo vzduchoprazdne
Eshop ruky od toho prec,banka nic neporiesila,SOI sa ani nevyjadrila.katastrofa
@anonym_autor drzim palce
Ja som to mala tak ze ucet uz nefungoval a peniaze skoncili vo vzduchoprazdne
Eshop ruky od toho prec,banka nic neporiesila,SOI sa ani nevyjadrila.katastrofa
@anonym_b1721d uvedomuješ si, že sú to dve úplne odlišné situácie, že?
@anonym_b1721d uvedomuješ si, že sú to dve úplne odlišné situácie, že?
@yellowunicorn a kde pisem ze su rovnake?mala.som.dokonca presmerovany stary ucet na novy.takze minimalnu podobnost v niecom tam vidim
Dojde to. Refundacia sa neposiela na kartu ako na kus plastu - ide cez cislo karty spat k banke, ktora ju vydala, a ta to zauctuje na ucet, ku ktoremu karta patri. Datum platnosti je udaj na karte, ucet nim nekonci. Ked ti banka vydala novu kartu k tomu istemu uctu, peniaze pridu.
Zaseknut sa to vie prakticky len vtedy, ked je zruseny cely ucet. Vtedy banka refund neprijme, posle ho spat obchodnikovi a ten uz musi vratit peniaze prevodom.
@anonym_b1721d preto to vtedy asi aj skoncilo tak, ako skoncilo - rolu tam nehral datum na karte ale ten zruseny ucet.
A co sa hodi vediet dopredu, keby to trvalo: refund nie je okamzita platba, ide cez zuctovanie, bezne tri az pat pracovnych dni, obcas dlhsie. Ked nepride ani po dvoch tyzdnoch, vypytaj si od eshopu ARN cislo tej refundacie. Je to identifikator, pod ktorym sa platba da dohladat v systeme kariet a tvoja banka uz s nim vie povedat, ci k nej vobec dosla. Bez neho ti na pobocke povedia len to, ze nic nevidia.

Peniaze by ti mali normálne prísť na účet,z ktorého si ich posielala do e-shopu