icon

Platnosť karty skončila, predplatné sa stále strháva

11. sep 2026

Toto mi niekto vysvetlite 😄 Starej karte skončila platnosť, dostala som novú a nikde som údaje nemenila. Dnes pozerám účet a jedno predplatné sa normálne strhlo ďalej.
Ja som bola doteraz v tom, že keď karta skončí, musím všade nahodiť novú. Ako sa k tým novým údajom dostali?

beata_k
11. sep 2026

@anonym_autor Dala si cislo uctu, nie cislo platobnej karty. Takt sa to mohlo stat.

rozculena
11. sep 2026
@beata_k

@anonym_autor Dala si cislo uctu, nie cislo platobnej karty. Takt sa to mohlo stat.

@anonym_autor predplatné čoho?
@beata_k spotify,netflix...sa platí z karty

anonym_08fe1e
11. sep 2026

@anonym_autor mne napr. poslali kartu s tým istým číslom, len dátum platnosti sa zmenil a cvv kód. Na google pay som to aktualizovala, a automaticky sa mi samé automatizovali aj tieto predplatné (konkrétne Netflix zatiaľ strhlo)

beata_k
11. sep 2026
@rozculena

@anonym_autor predplatné čoho?
@beata_k spotify,netflix...sa platí z karty

@rozculena Nepise netflix. Zazrak by som nevakala. Nirmalne jej to strhavaju z uctu bez ohladu na kartu.

anonym_7f8ad8
11. sep 2026

Mám asi mesiac novú kartu, číslo na nej je rovnaké ako na tej predchádzajúcej, len cvv je iný.

anonym_a32671
11. sep 2026

nezmenila si banku - strhava peniaze z nej a nie z karty .. takze tam je pes zakopany

anonym_76aa45
11. sep 2026

Karta iná ale číslo účtu ak ostalo, sťahujú z účtu

anonym_9a9bd7
11. sep 2026

platobna brana adyen vie stahovat sj z inej karty, ktoru si pouzila na platenie cez jej branu. Ak si predplatne vyslovene nezrusila, platba sa ti stiahla

anonym_e5aa6e
Včera o 05:49

ked karta strati platnost a je vydana nova, tak vsetky predplatne zvacsa prejdu na novu kartu, je to sluzby kartovych spolocnosti, aby s tym predplatitelia nemali ziadne starosti, musi banku poziadat o zrusenie tejto sluzby, a ak nechces uz predplatne, musis ho zrusit

niekto2hy
Včera o 05:58
@anonym_e5aa6e

ked karta strati platnost a je vydana nova, tak vsetky predplatne zvacsa prejdu na novu kartu, je to sluzby kartovych spolocnosti, aby s tym predplatitelia nemali ziadne starosti, musi banku poziadat o zrusenie tejto sluzby, a ak nechces uz predplatne, musis ho zrusit

@anonym_e5aa6e Zrejme sa mýliš, mne keď skončí karta, nemám ju zmenenú v účte, tak sa platba neuskutoční. Kartová spoločnosť s tým nič nemá.

anonym_e5aa6e
Včera o 06:24
@niekto2hy

@anonym_e5aa6e Zrejme sa mýliš, mne keď skončí karta, nemám ju zmenenú v účte, tak sa platba neuskutoční. Kartová spoločnosť s tým nič nemá.

@niekto2hy mýliš sa ty, ide o služby ABU (MC) a VAU (Visa)
Skratky ABU a VAU označujú špeciálne technologické služby kartových spoločností, ktoré automaticky aktualizujú údaje o vašej platobnej karte u obchodníkov, kde máte nastavené predplatné alebo uloženú kartu na nákupy (tzv. card-on-file)