icon

Dvojitá platba kartou. Ako riešiť tento problém?

Včera o 09:38

Včera som platila v obchode kartou a dnes vidím v banke tú istú sumu dvakrát. Predavačka pritom tvrdila, že platba prešla len raz.
Mám ešte pár dní počkať, či sa jedna z nich sama neuvoľní, alebo to riešiť hneď s bankou?

anonym_4185c0
Včera o 09:40

Rieš to, mne sa to tiež stalo ale v malom obchode, riešila som to s obchodom, vrátili mi platbu.

anonym_38762a
Včera o 09:40

@anonym_autor a mas pri oboch rovnaky stav (autorizovana?)... Popripade, kedze "predavacka vravela"... mala si uz tam podozrenie, ze si zaplatila 2x? Ak ano, ries hned teraz (s bankou / obchodom)

anonym_c482f9
Včera o 09:54

@anonym_autor ak nie je zaúčtovaná, ale len rezervovaná stačí počkať, všimnú si to a zrušia duplicitnú platbu
ak je zaúčtovaná reklamuj v banke alebo v obchode

anonym_985e56
Včera o 10:57

V akom stave vidis tu istu sumu?

chrobak7
Včera o 11:06

@anonym_autor V prvom rade sa pozri, aký je stav tých položiek. Napr. keď tankuješ na benzínke, kde je tankomat, tak najprv autorizuješ systém na určitú sumu - tá sa v banke rezervuje. Potom pri natankovaní zaúčtuje skutočne tankovanú sumu. Ak sú tie sumy rovnaké, tak sa to javí, ako duplicitná platba. Ale rezervácia po po zaúčtovaní sumy sa zruší a zostane len jedna poločka.

Takže aj je z tých dvoch položiek jedna len rezervácia, tak je to OK. Pokiaľ budú obe zaúčtované transakcie, vtedy treba reklamovať platbu.

O dva krát zaúčtovanej platbe by si musela vedieť už pri platení v obchode. Prikladala si k terminálu platobnú kartu dva krát? Ak nie, tak si nemohla 2x zaplatiť.

Raz som tak platil v obchode. Pri platení mi povedali, že to neprešlo, že nech ešte raz priložím kartu. Tak som priložil, ale povedal som, že to prešlo. O pár dní boli zaúčtované obe sumy. Tak som to reklamoval a jednu platbu mi vrátili.

anonym_ed79db
Včera o 11:08
@chrobak7

@anonym_autor V prvom rade sa pozri, aký je stav tých položiek. Napr. keď tankuješ na benzínke, kde je tankomat, tak najprv autorizuješ systém na určitú sumu - tá sa v banke rezervuje. Potom pri natankovaní zaúčtuje skutočne tankovanú sumu. Ak sú tie sumy rovnaké, tak sa to javí, ako duplicitná platba. Ale rezervácia po po zaúčtovaní sumy sa zruší a zostane len jedna poločka.

Takže aj je z tých dvoch položiek jedna len rezervácia, tak je to OK. Pokiaľ budú obe zaúčtované transakcie, vtedy treba reklamovať platbu.

O dva krát zaúčtovanej platbe by si musela vedieť už pri platení v obchode. Prikladala si k terminálu platobnú kartu dva krát? Ak nie, tak si nemohla 2x zaplatiť.

Raz som tak platil v obchode. Pri platení mi povedali, že to neprešlo, že nech ešte raz priložím kartu. Tak som priložil, ale povedal som, že to prešlo. O pár dní boli zaúčtované obe sumy. Tak som to reklamoval a jednu platbu mi vrátili.

ak sa ti to zuctuje 2x a do 10 dni nevrati, kontaktuj banku

@chrobak7 aj ked 2x neprilozis kartu, moze dosjt k duplicite

chrobak7
Včera o 11:11
@anonym_ed79db

ak sa ti to zuctuje 2x a do 10 dni nevrati, kontaktuj banku

@chrobak7 aj ked 2x neprilozis kartu, moze dosjt k duplicite

@anonym_ed79db Veľmi nepravdepodobné. Jedna z transakcií je rezervácia a druhá úhrada. Dve úhrady by teoreticky nemali prejsť.

Možno uvidíme, ako to dopadne, ak nám dá zadávateľka vedieť. Ale skôr si myslím, že viac sa neozve.

autor
Včera o 11:27

Pozerala som to ešte raz, jedna platba je zaúčtovaná a druhá je zatiaľ len rezervovaná. Takže ešte pár dní počkám, či sa tá rezervácia sama uvoľní.

chrobak7
Včera o 11:29
@anonym_autor

Pozerala som to ešte raz, jedna platba je zaúčtovaná a druhá je zatiaľ len rezervovaná. Takže ešte pár dní počkám, či sa tá rezervácia sama uvoľní.

@anonym_autor Tak je to jasné. Nie sú to dve platby. Tá rezervácia ti zmizne.

rozculena
Včera o 13:30
@chrobak7

@anonym_ed79db Veľmi nepravdepodobné. Jedna z transakcií je rezervácia a druhá úhrada. Dve úhrady by teoreticky nemali prejsť.

Možno uvidíme, ako to dopadne, ak nám dá zadávateľka vedieť. Ale skôr si myslím, že viac sa neozve.

@chrobak7 mne sa to stalo,že mi reálne stiahlo z karty tú sumu 2x.Ja som to riešila v obchode.