Je clo zahrnuté v cene produktov Shein?
ahojte, chcem sa opytat, ci je teraz clo zahrnute v cene produktov alebo sa bude platit dodatocne. vdaka
ahojte, prosím vás, keď som objednala pred 1.7. ale tovar príde až po tomto dátume, platí sa už clo?
@anonym_autor dodatocne
@anonym_9cac6c som si myslela ze to uz je v cene, ked vsetko zrazu zdrazelo, nieco aj o 200%
Hm, nemam info, len uvazujem - oni to clo davaju podla druhu tovaru v objednavke.. logicky mi potom vychadza, ze v cene na stranke to zaratane byt nemoze.
Ale nikto nevie prečo aj zdraželi tovary a ešte bude aj clo, jedna známa hovorila, že aj na Temu zdvihli ceny.
Momentalne sa clo neplati, az od 150 EUR.Od 1.7. sa bude platit 3 EUR za kazdu polozku, cize ak teraz objednas a pride Ti to do 30.6. tak je vsetko po starom.
Ak od 1.7. tak po novom. Zatial sa nevie, ze ci bude clo zahrnute v cene tovaru alebo ako to vlastne bude. Kedze sa jedna pausalne o 3 EUR za polozku a je jedno, ci je to krem za 30 EUR alebo plastovy kryt na mobil za 1 EUR.
Vovec neviem ako to je, ja som objednavala este v aprili, prislo mi na zaciatku juna a na baliku bola nalepka "doplatit clo 3€"..
Vovec neviem ako to je, ja som objednavala este v aprili, prislo mi na zaciatku juna a na baliku bola nalepka "doplatit clo 3€"..
@anonym_87beed to je vymyslený poplatok pošty za Čínske zásielky, nemá to s clom nič spoločné, iba pošta si to pomenovala ako clo aby sa ľudia nebúrili prečo majú platiť za nič
ak ti to príde inou spoločnosťou ako pošta tak nič do 30.6. nedoplácaš
@anonym_9cac6c som si myslela ze to uz je v cene, ked vsetko zrazu zdrazelo, nieco aj o 200%
@anonym_autor este moze byt, ze to dvihli preto, lebo nakoneic sa ten poplatok nebude platit, ze si to preclia oni pred prebalenom tvojho balika uz niekde v EU. a takto to zahrnuli do tej ceny. ale to je iba moja teoria, uvidi sa zrejme az v praxi po tomto datume.
@anonym_87beed to je vymyslený poplatok pošty za Čínske zásielky, nemá to s clom nič spoločné, iba pošta si to pomenovala ako clo aby sa ľudia nebúrili prečo majú platiť za nič
@anonym_fd2d22 až na to, že to zaviedla Európska únia pre všetky členské staty
@anonym_566385 V tomto konkrétnom popisovanom prípade sa mýliš. Bohužiaľ to bola aktivita Slovenskej pošty a nie EU.
@anonym_566385 V tomto konkrétnom popisovanom prípade sa mýliš. Bohužiaľ to bola aktivita Slovenskej pošty a nie EU.
@anonym_008e73 uved odkiaľ cerpas túto informaciu
@anonym_566385 ten poplatok s vymysleným názvom "clo" platíš iba ak ti zásielku doručuje slovenská pošta, ak ti ju donesie súkromný kuriér alebo dá do boxu neplatíš nič
ak by to bolo nariadené EÚ tak ho vyberajú všetci prepravci bez rozdielu
upozorňovala na to aj finančná správa
https://www.financnasprava.sk/sk/aktualne-dan-c...
@anonym_566385 ten poplatok s vymysleným názvom "clo" platíš iba ak ti zásielku doručuje slovenská pošta, ak ti ju donesie súkromný kuriér alebo dá do boxu neplatíš nič
ak by to bolo nariadené EÚ tak ho vyberajú všetci prepravci bez rozdielu
upozorňovala na to aj finančná správa
https://www.financnasprava.sk/sk/aktualne-dan-c...
@anonym_fd2d22 až na to, že tam išlo o úplne iný poplatok, toto clo platí až od 1.7., takže si ho nemohol platiť v minulosti. Daj link na relevantné info, nie odpoveď AI, ktoru si nakŕmili nejakými (asi nesprávnymi) údajmi. Slovenská pošta dokonca požiadala o odklad výberu tohto cla https://zive.aktuality.sk/clanok/kiNMWPE/nakupu...
@anonym_fd2d22 až na to, že tam išlo o úplne iný poplatok, toto clo platí až od 1.7., takže si ho nemohol platiť v minulosti. Daj link na relevantné info, nie odpoveď AI, ktoru si nakŕmili nejakými (asi nesprávnymi) údajmi. Slovenská pošta dokonca požiadala o odklad výberu tohto cla https://zive.aktuality.sk/clanok/kiNMWPE/nakupu...
@anonym_566385 tu hovorím o poplatku pošte pred 30.6.2026 ktorý pošta nazvala "clo", pričom na zásielky do 150€ sa žiadne clo do 30.6.2026 nevyberá a nevyberalo
chamtivá pošta oklamala ľudí že platili clo
jednoducho clo za zásielky do 150€ sa zavádza až od 1.7.2026, doteraz sa žiadne clo neplatilo za tieto drobné zásielky aj keď ľudia zaplatili poplatok pošte s názvom "clo"
finančná správa pod ktorú patria colné orgány nezverejňuje relevantné info?
@anonym_fd2d22 vidis, to mi vôbec nenapadlo, doteraz mi baliky nosil kurier
od 1. júla 2026 bude EÚ uplatňovať dočasné clo vo výške 3 € za položku na zásielky s nízkou hodnotou (do 150 €) dovezené zo zahraničia, čím zruší oslobodenie od cla platné do 30. júna 2026. Dočasné clo vo výške 3 € je paušálny poplatok, ktorý platí do 1. júla 2028, po ktorom sa budú uplatňovať bežné colné poplatky v závislosti od typu tovaru.
Toto opatrenie je súčasťou colnej reformy EÚ, širšieho úsilia o modernizáciu colných postupov s cieľom zabezpečiť spravodlivosť, bezpečnosť a udržateľnosť v e-commerce. Táto snaha vychádza z dôkazov, že významná časť nízkohodnotných importov elektronického obchodu nespĺňa bezpečnostné a dodržiavacie normy EÚ, čo predstavuje riziká pre spotrebiteľov a podkopáva férovú konkurenciu.
https://taxation-customs.ec.europa.eu/news/guid...
Ale nikto nevie prečo aj zdraželi tovary a ešte bude aj clo, jedna známa hovorila, že aj na Temu zdvihli ceny.
@petronelag no pretože EU hromadne objednáva aby sa vyhla clu, jednoduchá vec..

@anonym_autor dodatocne