Môže sa otvorený balík vrátiť do Alzy do 14 dní?
Ahojte. Na alze som si zakúpila čítačku kníh plus Stylus k nej. Otvorila som krabice , zapla čítačku a zistila, že v nej nie je slovenské menu, čiže mi vôbec nevyhovuje. Môžem tovar do 14 dní vrátiť aj keď som krabicu otvorila? Všetko som späť zabalila, ale ochranná nálepka na krabici je po otvorení roztrhnutá.. vracal už niekto takto niečo ?
Ano, mozes to vratit.
Čo 1x nakupuješ online?
Samozrejme, že to môžeš vrátiť
Zavolala by som na ich infolinku či helpdesk. Pretože zo zákona máš nárok vrátiť nepoužitý tovar. Ty si tovar už použila. Na druhej strane, kúpila si ho s informáciou o slovenčine, čo nebola pravda, takže ide o chybu obchodníka.
@melanta ako si vyskúšaš tovar keď ho nezapneš?
@janai1 ale áno, to ja chápem. Len píšem, že zo zákona je nárok na vrátenie nepoužitého tovaru. Ak sa nemýlim. Preto jej odporúčam informovať sa v Alze o postupe, keďže problém vytvorila Alza, ktorá uviedla nesprávne informácie o funkciách zariadenia.
Myslim, ze Alza v pohode berie aj pouzite veci. Len ak je nejako poskodeny, tak ti nevratia celu cenu, ale naskaluju to podla miery poskodenia.
Myslim, ze Alza v pohode berie aj pouzite veci. Len ak je nejako poskodeny, tak ti nevratia celu cenu, ale naskaluju to podla miery poskodenia.
@melanta písala so s tou ich virtuálnou asistentkou, lenže tá mi cituje len to čo vidím v obchodných podmienkach aj sama. Na infolinke majú tiež robota. Ale skúsim ešte mail, tam snáď odpisujú ľudia.
@chlebikova poškodená je len krabica , teda ak za poškodenie berieme roztrhnutie ochrannej nálepky.
@janai1 ale áno, to ja chápem. Len píšem, že zo zákona je nárok na vrátenie nepoužitého tovaru. Ak sa nemýlim. Preto jej odporúčam informovať sa v Alze o postupe, keďže problém vytvorila Alza, ktorá uviedla nesprávne informácie o funkciách zariadenia.
@melanta písala so s tou ich virtuálnou asistentkou, lenže tá mi cituje len to čo vidím v obchodných podmienkach aj sama. Na infolinke majú tiež robota. Ale skúsim ešte mail, tam snáď odpisujú ľudia.
@chlebikova poškodená je len krabica , teda ak za poškodenie berieme roztrhnutie ochrannej nálepky.
@anonym_autor myslim, ze s otvorenou krabicou sa pocita. Cez virtualneho asistenta si vies vyziadat cloveka. Napis, ze chces hovorit s clovekom a on ta prepoji, len mozno budes dlhsie cakat, kym ti niekoho priradia
@anonym_autor myslim, ze s otvorenou krabicou sa pocita. Cez virtualneho asistenta si vies vyziadat cloveka. Napis, ze chces hovorit s clovekom a on ta prepoji, len mozno budes dlhsie cakat, kym ti niekoho priradia
@chlebikova aha super, ďakujem idem tam skúsiť zavolať teda ešte raz 😀
Mozes aj cez chat, co maju na webstranke. Napravo dole v rohu
Napíš asistentovi že chceš odstúpiť od zmluvy, aký je postup.
@anonym_autor môžeš vrátiť z dôvodu,že tovar nesplňa deklarované funkcie,ja som takto vrátila fit nármok.Nebola to síce Alza,ale zákon platí pre všetkých rovnako
V alze nie je problem tovar vratit, moze byt aj pouzity.

@anonym_autor ešte dodám, že na alze bola medzi jazykmi uvádzaná aj slovenčina.