icon

Čo robiť, keď kupujúci tvrdí, že balík bol prázdny?

24. júl 2026

Predávala som vec cez bazár, balík som normálne zabalila a odoslala. Teraz mi kupujúci píše, že krabica prišla prázdna a chce peniaze späť. Mám podací lístok aj hmotnosť zásielky, ale pri balení som si samozrejme nerobila video. Čo sa v takomto prípade vôbec dá robiť?

anonym_263d01
24. júl 2026

@anonym_autor neriešila by som to s ním, predpokladám, že ani on nemá video ako to otvára… poslala by som podací lístok s tou hmotnosťou a považovala, za vybavené, ak bola zásielka poškodená, mal to nafotiť a riesili by ste s prepravcom… keď tak napísala recenziu, že je nespoľahlivý kupujúci

anonym_09293f
24. júl 2026

@anonym_autor ak máš podaci lístok aj s váhou zásielky tak by som absolútne nič neriešila. Jedine co môžeš ako odosielateľ spraviť, je podať reklamáciu prepravcovi. Ale keď už je zásielka prevzatá tak asi nepochodis. A ťažko povedať, či je adresát klamár alebo sa počas prepravy kradlo.

patrike
24. júl 2026

To je typicka finta istej skupiny nakupcov, snaha ziskat tovar zadarmo. Ignoruj ho, blokni jeho cislo, ak ma tvoje. V pripade vyhrazok mu pokojne oznam, ze hovor je nahravany. On to takto skusa na kazdeho.

patrike
24. júl 2026
@anonym_09293f

@anonym_autor ak máš podaci lístok aj s váhou zásielky tak by som absolútne nič neriešila. Jedine co môžeš ako odosielateľ spraviť, je podať reklamáciu prepravcovi. Ale keď už je zásielka prevzatá tak asi nepochodis. A ťažko povedať, či je adresát klamár alebo sa počas prepravy kradlo.

@anonym_09293f Klamara spoznas lahko : bude tvrdit, ze vnutri nic nebolo. Pri vykradnuti pocas prepravy slusny clovek povie "balik bol poskodeny".

sense
24. júl 2026

Spýtaj sa ho na váhu balíka a potom mu pošli kópiu podacieho lístka aká tam bola vaha.

svetlonos
24. júl 2026

@anonym_autor
Objednávala som si tovar cez firmu. Balík doslova snaď vrazili do balikoboxu - vraj som nebola doma! Čakala som práve na ten balík a doma som bola. Muž ho vybral už roztrhaný a väčšina z obsahu chýbala, jedna vec bola poškodená.
Riešila som to s konkrétnou zamestnankyňou s fotodokumentáciou. Také bludy o prázdnom balíku by som tiež neverila, skôr možno kupujúcemu navrhla, že to poriesime aj cez políciu, nech to teda preveria 😉. Veď isté neukradli len obsah jedného balíčka ale viacerých. Možno to dotyčného odradí. Ľudia sú fakt vychcaní.

muchotrafka298
24. júl 2026

Toto je typicky V podvod. Ze kupujici napise, mam prazdny balik, odfoti prazdnu krabicu a ty nemas ani peniaze ani tovar. A tam sa pravdy nedomozes.