Čo robiť, keď kupujúci tvrdí, že balík bol prázdny?
Predávala som vec cez bazár, balík som normálne zabalila a odoslala. Teraz mi kupujúci píše, že krabica prišla prázdna a chce peniaze späť. Mám podací lístok aj hmotnosť zásielky, ale pri balení som si samozrejme nerobila video. Čo sa v takomto prípade vôbec dá robiť?
@anonym_autor ak máš podaci lístok aj s váhou zásielky tak by som absolútne nič neriešila. Jedine co môžeš ako odosielateľ spraviť, je podať reklamáciu prepravcovi. Ale keď už je zásielka prevzatá tak asi nepochodis. A ťažko povedať, či je adresát klamár alebo sa počas prepravy kradlo.
To je typicka finta istej skupiny nakupcov, snaha ziskat tovar zadarmo. Ignoruj ho, blokni jeho cislo, ak ma tvoje. V pripade vyhrazok mu pokojne oznam, ze hovor je nahravany. On to takto skusa na kazdeho.
@anonym_autor ak máš podaci lístok aj s váhou zásielky tak by som absolútne nič neriešila. Jedine co môžeš ako odosielateľ spraviť, je podať reklamáciu prepravcovi. Ale keď už je zásielka prevzatá tak asi nepochodis. A ťažko povedať, či je adresát klamár alebo sa počas prepravy kradlo.
@anonym_09293f Klamara spoznas lahko : bude tvrdit, ze vnutri nic nebolo. Pri vykradnuti pocas prepravy slusny clovek povie "balik bol poskodeny".
Spýtaj sa ho na váhu balíka a potom mu pošli kópiu podacieho lístka aká tam bola vaha.
@anonym_autor
Objednávala som si tovar cez firmu. Balík doslova snaď vrazili do balikoboxu - vraj som nebola doma! Čakala som práve na ten balík a doma som bola. Muž ho vybral už roztrhaný a väčšina z obsahu chýbala, jedna vec bola poškodená.
Riešila som to s konkrétnou zamestnankyňou s fotodokumentáciou. Také bludy o prázdnom balíku by som tiež neverila, skôr možno kupujúcemu navrhla, že to poriesime aj cez políciu, nech to teda preveria 😉. Veď isté neukradli len obsah jedného balíčka ale viacerých. Možno to dotyčného odradí. Ľudia sú fakt vychcaní.
Toto je typicky V podvod. Ze kupujici napise, mam prazdny balik, odfoti prazdnu krabicu a ty nemas ani peniaze ani tovar. A tam sa pravdy nedomozes.

@anonym_autor neriešila by som to s ním, predpokladám, že ani on nemá video ako to otvára… poslala by som podací lístok s tou hmotnosťou a považovala, za vybavené, ak bola zásielka poškodená, mal to nafotiť a riesili by ste s prepravcom… keď tak napísala recenziu, že je nespoľahlivý kupujúci