icon

Neprebratie zaplatenej zásielky: Vrátia mi peniaze?

20. mar 2026

Ahojte, ak nepreberiem zaplatenú zásielku, vrátia mi peniaze?

anonym_29fb70
20. mar 2026

@anonym_autor si myslíš, že všetky e-shopy na svete majú rovnaké podmienky? Buď napíš obchod alebo si prečítaj VOP

anonym_ced585
20. mar 2026

Ako budú vedieť že ti majú vrátiť peniaze?
Mohla si urobiť preklep v telefónnom čísle, nebyť doma keď bol kuriér, náhle byť v nemocnici, alebo spať a nepočuť zvonenie.
Pošli im odstúpenie od zmluvy.

niekto2hy
20. mar 2026

@anonym_autor Neprevzatie objednanej zásielky z e-shopu (dobierky) je považované za porušenie kúpnej zmluvy, keďže objednávka je záväzná. Predávajúci má právo požadovať náhradu vzniknutých nákladov na dopravu a balné. Odporúča sa tovar stornovať e-mailom vopred alebo uhradiť náklady, aby sa predišlo právnym krokom.

anonym_414f36
20. mar 2026

Dufam, ze nie, neznasam tychto nepreberacov. Bola by som zvedava, keby oni posielali zasielky , platili postovne a pracovnika, co to bali a nasledne musia takymto vracat peniaze.

lauruska_sumienka
20. mar 2026

pokial tam maju tc tak zavolaj, pripadne posli mail s odstupenim od zmluvy. mne sa nedavno prvy krat stalo, ze uhradenu zasielku som potrebovala zrusit, zavolala som, vysvetlila situaciu a na moje prekvapenie mi sama pani na telefone povedala, ze nech to nepreberiem a oni si to poriesia, dokonca nemam posielat ani odstupenie od zmluvy, ale poslala som. kazdy eshop je iny, informuj sa a rob to, co pozaduju

anonym_f22b9e
20. mar 2026

@anonym_autor Treba riadne odstúpiť od zmluvy a predávajúcemu oznámiť, že vraciaš tovar. A nie takto zbabelo neprevziať zásielku, hrať mŕtveho chrobáka a čakať, že sa to všetko samé vyrieši. Predávajúci nevie, prečo si neprevzala tovar, či ti ho má znovu poslať, alebo či odstupuješ od zmluvy.

Nakoniec tie peniaze asi aj tak dostaneš, ale ak odstúpiš od kúpy v súlade s obchodnými podmienkami, tak aj peniaze dostaneš skôr.

lubkavargova1
20. mar 2026

no vsetko sa moze stat, choroba a tak...ale vacsinou zavolaj, ze teda co-ako, nam raz tak v pohode zavolali a aj som povedala ze kludne nech narataju dalsie postovne uhradila som a v pohode, ale vsetko je o komunikacii...alebo ti strhnu storno poplatok o tolko ti vratia menej, to je v pohode, predsa maju s tym dalsie vydaje

anonym_97cf42
20. mar 2026

Mkzu ti ju poslat este raz, ci ide o to, ze ju nechces?

anonym_a0e50e
20. mar 2026

@anonym_autor napíš aký eshop, nech si prečítame za teba dodacie podmienky a urobíme ti krátku recenziu, môže byť?

rozculena
20. mar 2026

@anonym_autor preber a vráť.Aký problém?