Podvod pri nákupe kosačky: Ako postupovať ďalej?
Objednala som si cez e.shop benzínovú kosačku, parametre som konzultovala so susedom, lebo on sa do toho vyzná. Ani som si neuvedomila je to česká stránka, kosačka prišla, bola ako na obrázku, so susedom sme to zmontovali u neho vyskúšali šla dobre. Keď som ju doma naštartovala tak po chvíli zhasla a už ani sused nevedel naštartovať. Preto som chcela kontaktovať firmu ale nedarilo sa. Podľa návodu e.shopu som vypísala tlačivo k vráteniu a za nemalé peniaze poslala kosačku do čiech. Firma ju neprevzala a kuriér ju doniesol naspäť a znova bolo treba platiť poštovné. Čo sa dá ešte urobiť? Viem moja chyba že som sa ulakomila na o pár euro lacnejší stroj. Ako ďalej, keď e.shop nereaguje?
@anonym_76b01f však ty si ho skontrolovala že tak dobre vieš
@anonym_autor tak podľa toho, čo píšeš, ste evidentne nenaliali olej
Ako si platila? Kreditkou, debetkou, hotovost, prevod?
Ak kreditkou tak reklamovat u banky. Ak debetkou, tak pozriet podmienky, niektore maju tiez poistenia, tak by sa to tiez mozno dalo pouzit.
neviem odkiaĺ si, ale išla by som aj osobne s kosačkou. Už nemáš čo stratiť, max deň dovolenky a eurá na benzín do auta.
@anonym_autor choďte na inšpekciu a nabudúce radšej Mountfield 😀
@anonym_autor choďte na inšpekciu a nabudúce radšej Mountfield 😀
@anonym_c233f9 na akú inšpekciu má ísť?
@anonym_autor reklamovala si cez formulár?
https://www.hsparts.sk/vratenie-tovaru-a-reklam...
Ja osobne mám s českými eshopmi katastrofálne skúsenosti. Vždy, keď som niečo objednala z českého eshopu, prišlo to pokazené, nekompletné, jednoducho nepoužiteľné, robili problémy s reklamáciou, viackrát som to musela riešiť s Českou obchodnou inšpekciou...Oni majú asi pocit, že Slováci sú totálne blbí a môžu im poslať akúkoľvek haraburdu. Takže z českých eshopov už neobjednávam absolútne nič.
@anonym_autor nechapem preco si kosačku nekupila priamo z obchodu kde ti ju aj predvedu a v pripade reklamacie ti daju novy kus alebo vratia peniaze, usetrila si sice par desiatok €, ale to sa ti teraz vypomstilo lebo nemas ani uz tak usetrene peniaze, ani funkcnu kosacku a ani nemas cim pokosit, ja to nepochopim, v mestach, dokonca aj väcsich obciach su specializovane zahradnictva, idem a kupim a ked nemaju vhodnu, objednaju k sebe a ukazu, nie, ty zo svojej vlastnej lenivosti si si objednala z internetu, tak to teraz mas, uzivaj si.
Ja osobne mám s českými eshopmi katastrofálne skúsenosti. Vždy, keď som niečo objednala z českého eshopu, prišlo to pokazené, nekompletné, jednoducho nepoužiteľné, robili problémy s reklamáciou, viackrát som to musela riešiť s Českou obchodnou inšpekciou...Oni majú asi pocit, že Slováci sú totálne blbí a môžu im poslať akúkoľvek haraburdu. Takže z českých eshopov už neobjednávam absolútne nič.
@marci9 ja naopak som nikdy nemala problém s českým,opakovane nakupujem.Reklamácie bez problémov,vrátenie tovaru bez problémov,tovar z čiech mi príde rýchlejšie ako zo slov.eshopu

@anonym_autor ak nenalial plnu nadrzku,mohlo sa to stat...Uz som mal pripad,ze kosacka nestartuje a cuduj sa svete,nadrz prazdna,nalial som benzin a kosacka opravena.
@tundra