icon

Podvod pri nákupe kosačky: Ako postupovať ďalej?

Včera o 06:48

Objednala som si cez e.shop benzínovú kosačku, parametre som konzultovala so susedom, lebo on sa do toho vyzná. Ani som si neuvedomila je to česká stránka, kosačka prišla, bola ako na obrázku, so susedom sme to zmontovali u neho vyskúšali šla dobre. Keď som ju doma naštartovala tak po chvíli zhasla a už ani sused nevedel naštartovať. Preto som chcela kontaktovať firmu ale nedarilo sa. Podľa návodu e.shopu som vypísala tlačivo k vráteniu a za nemalé peniaze poslala kosačku do čiech. Firma ju neprevzala a kuriér ju doniesol naspäť a znova bolo treba platiť poštovné. Čo sa dá ešte urobiť? Viem moja chyba že som sa ulakomila na o pár euro lacnejší stroj. Ako ďalej, keď e.shop nereaguje?

Strana
z2
ivicatolic
Včera o 06:57

@anonym_autor asi smer SOI

katkaseiner
Včera o 06:57

napis aky eshop, mozno niekto ma skusenost (aj keby zlu, aspon bude svediet ze kasli na to a kup napr. v Mountfielde).
Inak este k tomu, na jednej strane by som ti odporucila kontaktovat SOI, ale tym, ze pises ze ide o cesky eshop tak nic riesit nebudu. Sama z vlastnej skusenosti viem. Pre buducnost najskor googli ohladne eshopu, je ich velmi vela vselijakych... tiez sme sa nechali momentalne oklamat jednou maskou (syn chcel). Uz po par takychto skusenostiach hladame najskor recenzie, teraz sa ale dal muz ukecat na nakup z ciny a nic nedoslo... zial podvodna stranka a muz bol uz unaveny a takto to dopadlo... ale tak co uz, poucime sa raz.

katkaseiner
Včera o 06:58
@ivicatolic

@anonym_autor asi smer SOI

@ivicatolic SOI nebude riesit cesku stranku ... mame s tym tiez skusenost. Kazdopadne mame skusenost aj s ceskou aj so slovenskou strankou, pri oboch sme kontaktovali SOI, pri ceskej nam hned povedali ze nic, pri druhej podrzali slovensku firmu a vykaslali sa na oklamanie slovenskeho zakaznika...

mandzula
Včera o 07:01

Kontaktuj Europske spotrebitelske centrum.

autor
Včera o 07:03
@katkaseiner

napis aky eshop, mozno niekto ma skusenost (aj keby zlu, aspon bude svediet ze kasli na to a kup napr. v Mountfielde).
Inak este k tomu, na jednej strane by som ti odporucila kontaktovat SOI, ale tym, ze pises ze ide o cesky eshop tak nic riesit nebudu. Sama z vlastnej skusenosti viem. Pre buducnost najskor googli ohladne eshopu, je ich velmi vela vselijakych... tiez sme sa nechali momentalne oklamat jednou maskou (syn chcel). Uz po par takychto skusenostiach hladame najskor recenzie, teraz sa ale dal muz ukecat na nakup z ciny a nic nedoslo... zial podvodna stranka a muz bol uz unaveny a takto to dopadlo... ale tak co uz, poucime sa raz.

@katkaseiner kosačku som objednávala z hspatrs.sk, sused tvrdil že odtiaľ už objednával náhradné diely a tie boli ok

anonym_76b01f
Včera o 07:08
@anonym_autor

@katkaseiner kosačku som objednávala z hspatrs.sk, sused tvrdil že odtiaľ už objednával náhradné diely a tie boli ok

@anonym_autor predpokladám, že olej a benzín si do nej dala, nastavila na prvé používanie

patrike
Včera o 07:09

Kde presne si poslala kosacku ? Skusala si tam zavolat ? Cislo maju na stranke.
Ci nebude problem niekde u teba, ani nazov eshopu si sem nedala spravne a musel som to dohladat.

katkaseiner
Včera o 07:10
@patrike

Kde presne si poslala kosacku ? Skusala si tam zavolat ? Cislo maju na stranke.
Ci nebude problem niekde u teba, ani nazov eshopu si sem nedala spravne a musel som to dohladat.

@patrike suhlasim, obcas sa stava ze z jednej adresy pride tovar ale posiela sa naspat inde.

madeincssr
Včera o 07:12

@anonym_autor aka znacka? Aky ma motor? Benzinove kosacky so stvortaktnymi motormi (dnes prakticky vsetky) sa dodavaju bez oleja v motore - byva pribaleny vo flasi (zvacsa 0,5l). Naliali ste potrebne mnozstvo oleja do motora (rucne odskrutkovatelne male plastove viecko spravidla s mierkou hladiny oleja priamo na nom)?
Chcelo by to zdatnejsieho cloveka, co by sa na kosacku najprv pozrel. Po naliati oleja treba takou "bublinou" pumpickou zo 2-3x natiahnut benzin, na niektorych dat packu "sytica" do startovacej polohy a raznym potiahnutim takmer celej dlzky startovacieho lanka nastartovat. Zo zaciatku trosku zadymi, otacky bude mat vysoke, po chvili sa chod motora stabilizuje, prestane dymit a packa "sytica" sa bude pomaly dat vratit do normalnej polohy - otacky sa znizia.
Ked sa motor podari velmi "prechlastat" benzinom mnohymi opakovanymi pokusmi o start s opakovanym nacerpanim benzinu tou "bublinou", niekedy treba az vyskrutkovat a dobre vycistit zapalovaciu sviecku a az potom opat startovat.

katkaseiner
Včera o 07:12
@anonym_autor

@anonym_autor mas zle napisany nazov firmy... kazdopadne ak sa pozries na hsparts.sk a najdes nazov firmy (kontakt) tak tam je napisane ze v sidle spolocnosti neprijimaju reklamacie ani vratky. Cize idealne... kontaktuj ich a potom reklamuj podla toho ako sa dohodnete.

anonym_837575
Včera o 07:14

Miesto postovneho mozno stacilo ist najskor do servisu a za par eur by spravili udrzbu a zistili, v com je problem. Mozno ste zabudli nieco urobit a neznalost prevadzky nie je dovod na reklamaciu.

yellowunicorn
Včera o 07:19
@anonym_autor

@anonym_autor vážne niekto objedná tovar zo stránky ktorá má hodnotenie 2,2? Tak za to si už v podstate ľudia môžu sami že sa nechávajú oje*ávať

A len tak pre info na akú adresu si ten balík poslala? Do Brna či do Hodonína?

tundra
Včera o 07:30
@madeincssr

@anonym_autor aka znacka? Aky ma motor? Benzinove kosacky so stvortaktnymi motormi (dnes prakticky vsetky) sa dodavaju bez oleja v motore - byva pribaleny vo flasi (zvacsa 0,5l). Naliali ste potrebne mnozstvo oleja do motora (rucne odskrutkovatelne male plastove viecko spravidla s mierkou hladiny oleja priamo na nom)?
Chcelo by to zdatnejsieho cloveka, co by sa na kosacku najprv pozrel. Po naliati oleja treba takou "bublinou" pumpickou zo 2-3x natiahnut benzin, na niektorych dat packu "sytica" do startovacej polohy a raznym potiahnutim takmer celej dlzky startovacieho lanka nastartovat. Zo zaciatku trosku zadymi, otacky bude mat vysoke, po chvili sa chod motora stabilizuje, prestane dymit a packa "sytica" sa bude pomaly dat vratit do normalnej polohy - otacky sa znizia.
Ked sa motor podari velmi "prechlastat" benzinom mnohymi opakovanymi pokusmi o start s opakovanym nacerpanim benzinu tou "bublinou", niekedy treba az vyskrutkovat a dobre vycistit zapalovaciu sviecku a az potom opat startovat.

@madeincssr ja som tak kupil novy "Nepouzity"motor zo sneznej frezy,presne toto sa stalo,predajca ho predal a vratili mu ho,ze nefunguje,tak ho predal druhy krat,len s tym,ze ojnica bola na niekolko kuskov😂.Prvy kupujuci, zabudol naliat olej.Peniaze mi vratil.

autor
Včera o 07:34
@anonym_837575

Miesto postovneho mozno stacilo ist najskor do servisu a za par eur by spravili udrzbu a zistili, v com je problem. Mozno ste zabudli nieco urobit a neznalost prevadzky nie je dovod na reklamaciu.

@anonym_837575 keď niečo kúpiš a máš to v záruke a prestane fungovať tak ideš do cudzieho servisu aby ti to tam rozobrali?

autor
Včera o 07:37
@yellowunicorn

@anonym_autor vážne niekto objedná tovar zo stránky ktorá má hodnotenie 2,2? Tak za to si už v podstate ľudia môžu sami že sa nechávajú oje*ávať

A len tak pre info na akú adresu si ten balík poslala? Do Brna či do Hodonína?

@yellowunicorn na stránke je napísané že sa v sídle firmy v Brne nemá posielať, tak to šlo do Hodonína. Spoliehala som sa na skúsenosti suseda.ale to som už písala.
Keby admin nezmenil názov, tak tam bolo napísané že som naletela....
Ďakujem ,nemusia má ešte ďalší drbať

tundra
Včera o 07:38
@anonym_autor

@anonym_837575 keď niečo kúpiš a máš to v záruke a prestane fungovať tak ideš do cudzieho servisu aby ti to tam rozobrali?

@anonym_autor napis viac info.,mozno, je len prechlastana sviecka.

autor
Včera o 07:39
@katkaseiner

@anonym_autor mas zle napisany nazov firmy... kazdopadne ak sa pozries na hsparts.sk a najdes nazov firmy (kontakt) tak tam je napisane ze v sidle spolocnosti neprijimaju reklamacie ani vratky. Cize idealne... kontaktuj ich a potom reklamuj podla toho ako sa dohodnete.

@katkaseiner už som písala že nereagujú ... hneď v úvode. Ďakujem za pochopenie

katkaseiner
Včera o 07:40
@anonym_autor

@katkaseiner už som písala že nereagujú ... hneď v úvode. Ďakujem za pochopenie

@anonym_autor je tam aj telefonne cislo, ved tam zavolaj.

autor
Včera o 07:41
@tundra

@anonym_autor napis viac info.,mozno, je len prechlastana sviecka.

@tundra neviem čo napísať, sused sa s tým mordoval a nepochodil. Ja nie som mechanik

autor
Včera o 07:45
@katkaseiner

@anonym_autor je tam aj telefonne cislo, ved tam zavolaj.

@katkaseiner ako napísať po slovensky aby to každý pochopil? Z môjho aj susedovho mobilu sme skúšali nespočetne.

tundra
Včera o 07:48
@anonym_autor

@tundra neviem čo napísať, sused sa s tým mordoval a nepochodil. Ja nie som mechanik

@anonym_autor ma kompresiu pri startovani?
To znamena,ci ma st.snura odpor,ak ano,treba skontrolovat zap.sviecku ci je mokra od benzinu a ci ma iskru.To su dve zasadne veci,privod paliva do motora a funkcne zapalovanie so svieckou.
A este si nenapisala,ci ste naliali olej do motora,pred nastartovanim.Ak nie,tak motor ide cca.10 sekund a je k.o.

madeincssr
Včera o 07:53

Stale si nenapisala, ci ste naliali, alebo pred startovanim skontrolovali (odskrutkovanim plniacej zatky s mierkou) hladinu mazacieho motoroveho oleja. Ak nie a olej tam nebol, tak po nastartovani a kratkom chode mohlo dojst k poskodeniu az zniceniu motora a to bude nereklamovatelne (neuznaju to).
Benzinova kosacka je zalezitost skor pre autickara/motorkara, ktory vie ako funguje spalovaci motor. Nemas takeho v rodine/okoli?
Da sa na kosacke potiahnutim startovacieho lanka "zabublat" motorom - pocut ho pretacat? Alebo sa startovacie lanko "zaseklo' a nejde vytahovat? Alebko ide vytahovat totalne lahko bez odporu? Aby si na postovnom hore/dole a neuznanych reklamaciach nezaplatila dohromady tolko, za co kupis inu kosacku.

anonym_837575
Včera o 07:55

Len aby sused nebol nejaky Pat a Mat. Kym zacnes vsetko reklamovat, posielat za velke naklady, skus jednoduchsie riesenie. Servis. Nech to nastavia. Alebo povedia, ze ti poslali vadny kus. Neznalost prevadzky nie je dovod na vratenie. A kosacka, krovinorez nie su az tak trivialne veci na obsluhu, ako si ludia myslia. Plus je tam 2 rocna zaruka. Ak je to pokazene, tak by si za opravu nemala platit. Ak sa to neda opravit, mas pravo na vymenu za nove.

autor
Včera o 07:56
@tundra

@anonym_autor ma kompresiu pri startovani?
To znamena,ci ma st.snura odpor,ak ano,treba skontrolovat zap.sviecku ci je mokra od benzinu a ci ma iskru.To su dve zasadne veci,privod paliva do motora a funkcne zapalovanie so svieckou.
A este si nenapisala,ci ste naliali olej do motora,pred nastartovanim.Ak nie,tak motor ide cca.10 sekund a je k.o.

@tundra veď píšem všetko spravil sused. Šlo to u neho niekoľko desiatok minút na voľno, a išlo to riadne. Dotlačila som si ho domov, začala kosiť a po pár metroch zkapalo sused zktroloval ani jemu nešlo, skúšal kadečo pozeral. Ak by to vedel spraviť tak by spravil, nie je to prvý stroj čo mal v ruke

anonym_837575
Včera o 07:58

Přehled od AI
Ak kosačka zhasla po 30 minútach chodu na voľnobeh, pravdepodobne ide o tepelný problém alebo nedostatok paliva.
Najčastejšie príčiny a kroky na vyriešenie:
Zavzdušnená alebo upchatá nádrž: Na vrchu uzáveru palivovej nádrže je malý odvzdušňovací otvor. Ak je upchatý, v nádrži vznikne podtlak a motor po čase zhasne.
Riešenie: Skúste povoliť uzáver nádrže, či kosačka po vychladnutí naštartuje.Zanesená zapaľovacia sviečka: Po zahriatí motora môže vynechávať iskra.
Riešenie: Skontrolujte sviečku. Ak je mokrá od benzínu, vyčistite ju; ak je čierna alebo stará, vymeňte ju za novú.
Zlé alebo staré palivo: Dnešný benzín rýchlo starne. Ak ste mali v nádrži palivo z minulej sezóny, mohlo zaniesť karburátor.
Riešenie: Vymeňte starý benzín za čerstvý a vyčistite palivový systém.
Prehriatie z dôvodu zanesených rebier: Kosačka na voľnobeh nevytvára dostatočný prúd vzduchu na chladenie a pri 30 minútach mohlo dôjsť k prehriatiu.
Riešenie: Skontrolujte a vyčistite rebrá valca pod krytom motora od prachu a nečistôt.
Ak vaša kosačka nefunguje správne, odporúčame obrátiť sa na autorizovaný servis vo vašom okolí, napríklad prostredníctvom Husqvarna Predajcovia alebo v sieti predajní Planeo, kde vám pomôžu s diagnostikou

tundra
Včera o 08:06
@anonym_autor

@tundra veď píšem všetko spravil sused. Šlo to u neho niekoľko desiatok minút na voľno, a išlo to riadne. Dotlačila som si ho domov, začala kosiť a po pár metroch zkapalo sused zktroloval ani jemu nešlo, skúšal kadečo pozeral. Ak by to vedel spraviť tak by spravil, nie je to prvý stroj čo mal v ruke

@anonym_autor niekolko desiatok minut na volnobeh?Tak, asi dosiel benzin😜.

anonym_76b01f
@anonym_autor

@anonym_autor si si odpálila novú kosačku. Keď sa v tom nevyznáš, prečo nekúpiš kosačku v obchode s tým, že ti ju spojazdnia?

autor
@tundra

@anonym_autor niekolko desiatok minut na volnobeh?Tak, asi dosiel benzin😜.

@tundra to určite

autor
Včera o 08:07
@anonym_76b01f

@anonym_autor si si odpálila novú kosačku. Keď sa v tom nevyznáš, prečo nekúpiš kosačku v obchode s tým, že ti ju spojazdnia?

@anonym_76b01f však ty si ho skontrolovala že tak dobre vieš

tundra
Včera o 08:09
@anonym_autor

@tundra to určite

@anonym_autor ak nenalial plnu nadrzku,mohlo sa to stat...Uz som mal pripad,ze kosacka nestartuje a cuduj sa svete,nadrz prazdna,nalial som benzin a kosacka opravena.

Strana
z2