Poškodený kočík Ryanair: Ako riešiť náhradu škody?
Chcem pridať našu negatívnu skúsenosť z minulého týždňa z letiska. Leteli sme na Malorku s naším športovým kočíkom Cybex Priam. Pri check-ine nám povedali, že ho môžeme používať až po nástup do lietadla, kde ho prevzal personál a odviezol do podpalubia.
Keď sme pristáli v Palme a kočík nám vydali, ostali sme v šoku. Hliníková konštrukcia bola na jednej strane výrazne ohnutá, jedno koliesko bolo vyosené a strieška poškodená. Kočík bol prakticky nepojazdný a s ročným dieťaťom na letisku to bol poriadny stres.
Hneď na letisku sme nahlásili poškodenie a spísali PIR report, keďže nám povedali, že bez neho sa reklamácia rieši len veľmi ťažko. Dovolenku sme nakoniec zvládli len vďaka tomu, že sme si museli kúpiť náhradné golfky priamo na Malorke.
Reklamáciu sme následne poslali aerolinke spolu s fotkami poškodenia, dokladmi a faktúrou za kočík. Zatiaľ nám však naznačili, že pri posudzovaní budú zohľadňovať vek kočíka a jeho opotrebenie, takže nepočítajú s preplatením plnej obstarávacej ceny.
Máte niekto skúsenosť s podobnou situáciou? Podarilo sa vám získať primeranú náhradu škody? Oplatí sa riešiť to cez špecializovanú firmu alebo cestovné poistenie, alebo je najlepšie komunikovať priamo s aerolinkou? Kočík stál vyše tisíc eur, tak ma celkom desí predstava, že by sme dostali len symbolickú náhradu.
@anonym_autor ojoj, tiež by som 1000 eur kočík nebrala do lietadla . Vieme ako tam so všetkým manipulujú , som zvedavá , čo vam priznali za náhradu, skus sem napísať, keď sa ti bude dať , ako ste pochodili
Neviem ci ti pomozem ... reklamoval som u Smartwings poskodeny kufor, chybalo koliesko - jedno cestou tam, druhe spat. Normalne cez ten ich webovy formular. Oprava bola jednoducha - objednal som nove kolieska a fakturu im poslal. Bez cohokolvek ju preplatili ale teda bolo to ~20€. Nikto nic neriesil, nevolal ... vsetko som len odklikaval cez webovy formular. Ja som to bral s rezervou, ze skusim. Ak by bol okolo toho nejaky "nacvik", tak sa asi na to vykaslem.
@anonym_autor nepotesi.. ale dovolenku ste kvoli tomu dufam nemali naozaj pokazenu
tak kočík ste následne dali opraviť a poslali cenu za opravu? alebo kde ostal starý kočík? lebo to je podstatné....kočík sa dal určite čiastočne opraviť...a ano, do úvahy sa berie aj opotrebenie a aj ceny podobných starých kočíkov na trhu ....

@anonym_autor Kokso to ma mrzi. My sme si kvoli cestovaniu naschval kupili kocik z druhej ruky za 50 eur a ten uz zvladol teda vselico bez ujmy. Skuste to do buducna poriesit radsej tiez tak. Drzim palce s reklamaciou.