icon

Poškodený kufor: Možnosti reklamácie po návrate domov

Dnes o 11:57

Na letisku som si nič nevšimla, až pri vybaľovaní som našla prasknutý roh a poškodenie pri koliesku. Mám fotky aj batožinový štítok, len som to nenahlásila hneď po prílete. Má s tým ešte niekto skúsenosť?

melanta
Dnes o 12:02

Ty musíš na letisku po prevzatí kufra spísať reklamáciu batožiny. S tým potvrdením potom posielaš žiadosť do aeroliniek. Čiže jedine skúsiť si zavolať na letisko a opýtať sa, či ti reklamáciu vedia spísať aj neskôr. Ale podľa mňa nie. Označím @kacusik69 ona robí na BA letisku.

aalt
Dnes o 12:06

Smartwings som reklamoval sice v ten isty den, ale tiez az na hoteli (a aj doma). Bez akejkolvek cinnosti na letisku. Mali nejaku stranku - uz napamatam. Mal som odrazene koliesko, bez problemov preplatili opravu (tusim do 20 Euro). Vsetko som vybavil cez formular na ich stranke. Nikde som nevolal, len som tam nahraval fotky a nakoniec doklad o kupe kolieska. Peniaze poslali obratom na ucet.

abbey1
Dnes o 12:08

@anonym_autor Stalo sa mi to isté. Až doma som zistila, že mi stratili koliesko. Hneď som volala, písala. Už neuznali reklamáciu.

muchotrafka298
Dnes o 12:09

Pokial nemas z letiska protokol spisany, tak nepochodis. Je tam na to specialne okienko, kde sa tieto veci riesia. Dodatocne uz nemas narok na nic.

anonym_ae4c33
Dnes o 12:11

Ja som to robila tiez bez letiska, letecka spolocnost to uznala. Neviem ci to ma s tym nejaky suvis ale neslo o Slovenske letisko ani o nizkonakladovku.

grace55
Dnes o 12:13

@anonym_autor stalo sa nam to pri prichode do USA, 1 z kufrov kompletne praskol. Aerolinka mala na nete odkaz ns spolocnost, ktora im to riesi, vsetko som spisala a nafotila a dostala voucher na ich stranke na novy. Za vyskusanie nic nedas.