Poškodený kufor: Možnosti reklamácie po návrate domov
Na letisku som si nič nevšimla, až pri vybaľovaní som našla prasknutý roh a poškodenie pri koliesku. Mám fotky aj batožinový štítok, len som to nenahlásila hneď po prílete. Má s tým ešte niekto skúsenosť?
Smartwings som reklamoval sice v ten isty den, ale tiez az na hoteli (a aj doma). Bez akejkolvek cinnosti na letisku. Mali nejaku stranku - uz napamatam. Mal som odrazene koliesko, bez problemov preplatili opravu (tusim do 20 Euro). Vsetko som vybavil cez formular na ich stranke. Nikde som nevolal, len som tam nahraval fotky a nakoniec doklad o kupe kolieska. Peniaze poslali obratom na ucet.
@anonym_autor Stalo sa mi to isté. Až doma som zistila, že mi stratili koliesko. Hneď som volala, písala. Už neuznali reklamáciu.
Pokial nemas z letiska protokol spisany, tak nepochodis. Je tam na to specialne okienko, kde sa tieto veci riesia. Dodatocne uz nemas narok na nic.
Ja som to robila tiez bez letiska, letecka spolocnost to uznala. Neviem ci to ma s tym nejaky suvis ale neslo o Slovenske letisko ani o nizkonakladovku.
@anonym_autor stalo sa nam to pri prichode do USA, 1 z kufrov kompletne praskol. Aerolinka mala na nete odkaz ns spolocnost, ktora im to riesi, vsetko som spisala a nafotila a dostala voucher na ich stranke na novy. Za vyskusanie nic nedas.

Ty musíš na letisku po prevzatí kufra spísať reklamáciu batožiny. S tým potvrdením potom posielaš žiadosť do aeroliniek. Čiže jedine skúsiť si zavolať na letisko a opýtať sa, či ti reklamáciu vedia spísať aj neskôr. Ale podľa mňa nie. Označím @kacusik69 ona robí na BA letisku.