icon

Poškodený kufor: Možnosti reklamácie po návrate domov

28. júl 2026

Na letisku som si nič nevšimla, až pri vybaľovaní som našla prasknutý roh a poškodenie pri koliesku. Mám fotky aj batožinový štítok, len som to nenahlásila hneď po prílete. Má s tým ešte niekto skúsenosť?

melanta
28. júl 2026

Ty musíš na letisku po prevzatí kufra spísať reklamáciu batožiny. S tým potvrdením potom posielaš žiadosť do aeroliniek. Čiže jedine skúsiť si zavolať na letisko a opýtať sa, či ti reklamáciu vedia spísať aj neskôr. Ale podľa mňa nie. Označím @kacusik69 ona robí na BA letisku.

aalt
28. júl 2026

Smartwings som reklamoval sice v ten isty den, ale tiez az na hoteli (a aj doma). Bez akejkolvek cinnosti na letisku. Mali nejaku stranku - uz napamatam. Mal som odrazene koliesko, bez problemov preplatili opravu (tusim do 20 Euro). Vsetko som vybavil cez formular na ich stranke. Nikde som nevolal, len som tam nahraval fotky a nakoniec doklad o kupe kolieska. Peniaze poslali obratom na ucet.

abbey1
28. júl 2026

@anonym_autor Stalo sa mi to isté. Až doma som zistila, že mi stratili koliesko. Hneď som volala, písala. Už neuznali reklamáciu.

muchotrafka298
28. júl 2026

Pokial nemas z letiska protokol spisany, tak nepochodis. Je tam na to specialne okienko, kde sa tieto veci riesia. Dodatocne uz nemas narok na nic.

anonym_ae4c33
28. júl 2026

Ja som to robila tiez bez letiska, letecka spolocnost to uznala. Neviem ci to ma s tym nejaky suvis ale neslo o Slovenske letisko ani o nizkonakladovku.

grace55
28. júl 2026

@anonym_autor stalo sa nam to pri prichode do USA, 1 z kufrov kompletne praskol. Aerolinka mala na nete odkaz ns spolocnost, ktora im to riesi, vsetko som spisala a nafotila a dostala voucher na ich stranke na novy. Za vyskusanie nic nedas.

e1i
28. júl 2026
@aalt

Smartwings som reklamoval sice v ten isty den, ale tiez az na hoteli (a aj doma). Bez akejkolvek cinnosti na letisku. Mali nejaku stranku - uz napamatam. Mal som odrazene koliesko, bez problemov preplatili opravu (tusim do 20 Euro). Vsetko som vybavil cez formular na ich stranke. Nikde som nevolal, len som tam nahraval fotky a nakoniec doklad o kupe kolieska. Peniaze poslali obratom na ucet.

@aalt smartwingsu vieš škodu nahlásiť tuším do 7 dni. Ak iný dopravca tak musí byt spísaný protokol ešte pred opustením príletovej haly ( preto je vchod aj z príletovej haly na reklamácie, hneď od batožinových pasov).

aalt
28. júl 2026
@e1i

@aalt smartwingsu vieš škodu nahlásiť tuším do 7 dni. Ak iný dopravca tak musí byt spísaný protokol ešte pred opustením príletovej haly ( preto je vchod aj z príletovej haly na reklamácie, hneď od batožinových pasov).

@e1i je to mozne. Ja som sa na letisku pytal, tam ma odkazali na ten webovy formular. Bola to skoda za par evri, ani sa mi velmi nechcelo ju riesit, ale teda cez ten formular som skusil. Nebola s tym ziadna extra praca ale teda ani nerobili ziadne problemy a preplatili to.