Pozor na podvodnú stránku gueddy.com
Nedávno som si odtiaľ objednala tovar a prišlo mi niečo celkom iné, na email samozrejme neodpovedajú. Takže odtiaľ určite nič neobjednávajte.
Doména gueddy.com bola registrovaná až 5. 3. 2026, teda je veľmi nová. Na stránke je uvedená firma Jushu Technology Co., Ltd. a hongkonská adresa, ktorú používa veľké množstvo ďalších, navzájom nesúvisiacich e-shopov. Rovnaká firma a adresa sa objavujú napríklad na stránkach Lusky, Klenot, Fresiah, Solned, Oranske, Arbuzs a ďalších. Gueddy nemá momentálne žiadne zákaznícke recenzie priamo na stránke.
Je tam výrazná nezrovnalosť: stránka Gueddy momentálne uvádza v pätičke Lucky Technology Co., Ltd., Colorado, USA, zatiaľ čo podmienky/return policy uvádzajú Jushu Technology Co., Ltd., Hong Kong. A ich podmienky sú pre zákazníka veľmi nevýhodné: pri online platbe deklarujú, že refundácie neposkytujú, a nesprávna veľkosť nie je dôvodom na vrátenie. Na Gueddy by som neobjednávala.
Ked uz je po objednavke a prislo nieco ine, najrychlejsia cesta nevedie cez dalsie emaily tomu eshopu, ale cez banku. Ak si platila kartou, da sa podat chargeback - Tatra banka to na svojej stranke popisuje ako reklamacny proces pre transakcie platobnou kartou a ako najcastejsie dovody uvadza nedodanu sluzbu alebo tovar a duplicitne zuctovanu platbu. Ak mas ucet inde, pytaj si to ako reklamaciu kartovej transakcie. Lehoty si urcuje kazda banka sama, takze cim skor to podas, tym lepsie.
Co si k tomu priprav: potvrdenie objednavky, vypis z uctu s tou platbou, fotky toho, co ti realne prislo, a ten email, na ktory ti neodpisali. Prave neodpovedana komunikacia je dolezita, lebo banka sa vzdy pyta, ci si to najprv skusala riesit s predajcom.
A este jedna vec - ak sa nahodou ozvu a ponuknu vratenie penazi pod podmienkou, ze tovar posles spat do Hongkongu, dobre si prerataj postovne. Pri lacnejsich veciach vyjde spiatocna zasielka drahsie ako cela objednavka.

Nechápem to štastie že ti niečo vôbec prišlo z na prvý pohľad pochybnej stránky založenej pred pár mesiacmi, kontakty a vrátenie tovaru do Honkongu, pochybujem že vôbec taká firma existuje...