icon

Pozor na podvodnú stránku gueddy.com

dopeklatam
1. okt 2026

Nedávno som si odtiaľ objednala tovar a prišlo mi niečo celkom iné, na email samozrejme neodpovedajú. Takže odtiaľ určite nič neobjednávajte.

hiro
•
1. okt 2026

Nechápem to štastie že ti niečo vôbec prišlo z na prvý pohľad pochybnej stránky založenej pred pár mesiacmi, kontakty a vrátenie tovaru do Honkongu, pochybujem že vôbec taká firma existuje...

anonym_272ded
•
1. okt 2026

Doména gueddy.com bola registrovaná až 5. 3. 2026, teda je veľmi nová. Na stránke je uvedená firma Jushu Technology Co., Ltd. a hongkonská adresa, ktorú používa veľké množstvo ďalších, navzájom nesúvisiacich e-shopov. Rovnaká firma a adresa sa objavujú napríklad na stránkach Lusky, Klenot, Fresiah, Solned, Oranske, Arbuzs a ďalších. Gueddy nemá momentálne žiadne zákaznícke recenzie priamo na stránke.
Je tam výrazná nezrovnalosť: stránka Gueddy momentálne uvádza v pätičke Lucky Technology Co., Ltd., Colorado, USA, zatiaľ čo podmienky/return policy uvádzajú Jushu Technology Co., Ltd., Hong Kong. A ich podmienky sú pre zákazníka veľmi nevýhodné: pri online platbe deklarujú, že refundácie neposkytujú, a nesprávna veľkosť nie je dôvodom na vrátenie. Na Gueddy by som neobjednávala.

jimmyy128
•
3. okt 2026

Ked uz je po objednavke a prislo nieco ine, najrychlejsia cesta nevedie cez dalsie emaily tomu eshopu, ale cez banku. Ak si platila kartou, da sa podat chargeback - Tatra banka to na svojej stranke popisuje ako reklamacny proces pre transakcie platobnou kartou a ako najcastejsie dovody uvadza nedodanu sluzbu alebo tovar a duplicitne zuctovanu platbu. Ak mas ucet inde, pytaj si to ako reklamaciu kartovej transakcie. Lehoty si urcuje kazda banka sama, takze cim skor to podas, tym lepsie.

Co si k tomu priprav: potvrdenie objednavky, vypis z uctu s tou platbou, fotky toho, co ti realne prislo, a ten email, na ktory ti neodpisali. Prave neodpovedana komunikacia je dolezita, lebo banka sa vzdy pyta, ci si to najprv skusala riesit s predajcom.

A este jedna vec - ak sa nahodou ozvu a ponuknu vratenie penazi pod podmienkou, ze tovar posles spat do Hongkongu, dobre si prerataj postovne. Pri lacnejsich veciach vyjde spiatocna zasielka drahsie ako cela objednavka.