icon

Reklamácia krému: Otvorený krém z e-shopu?

Včera o 05:04

prišiel mi krém z e-shopu a tá ochranná fólia pod vrchnákom nebola celá zalepená. na jednej strane bola normálne nadvihnutá.

teraz neviem, či je to chyba balenia alebo ho už niekto predo mnou otvoril 😕 asi by som ho na tvár dávať nechcela.

riešili by ste reklamáciu? ako dokážem, že som to neotvorila ja?

anonym_f20a38
Včera o 05:11

Riešila by som reklamáciu, najmä ak je to na tvar

anonym_acd4f7
Včera o 05:16

Z eshopu to vrat.

anonym_24da14
Včera o 08:45

Ozvať sa obratom na eshop, podaj reklamáciu.

jimmyy128
Včera o 17:21

To, co sa ti na tom nepaci, je vlastne slovo reklamacia. Reklamacia znamena, ze tovar ma vadu a tu vadu treba preukazat - a presne odtial je ten pocit, ze sa budes s niekym dohadovat, ci si foliu nadvihla ty alebo nie.

Pri nakupe z e-shopu mas ale aj druhu cestu, o ktorej tu zatial nepadlo ani slovo: odstupenie od zmluvy do 14 dni. Bez udania dovodu a bez dokazovania, staci to poslat spat v lehote.

Hacik pri kozmetike existuje, tak ho poviem rovno. Zakon o ochrane spotrebitela (108/2024) v paragrafe 19 hovori, ze odstupit sa neda pri tovare v ochrannom obale, ktory nie je vhodne vratit z hygienickych dovodov. Lenze tam je doveta "ktoreho ochranny obal bol po dodani poruseny". Tebe prisiel nadvihnuty uz od nich, cize si ho po dodani neporusila a tato vynimka na teba nesadne.

Prakticky by som to spravil tak, ze skor nez sa toho este raz dotknes, odfotis ten nadvihnuty okraj aj s obalom, v akom to prislo, a do odstupenia napises jednou vetou, ze folia bola pri prevzati uz nadvihnuta. Nie preto, ze to musis dokazovat, ale aby to bolo od zaciatku v ich papieroch tak, ako to naozaj bolo. Postovne za vratenie ides zo svojho, ale pri kreme je to par eur oproti tomu, ze si ho na tvar aj tak nedas.