icon

Má zákazník platiť poštovné pri omyle e-shopu?

Dnes o 10:58

Objednávka bola na jeden výrobok, prišli dva. E-shop si chybu všimol až dodatočne a požiadal ma o vrátenie druhého kusu.
S vrátením samozrejme problém nemám. Zarazilo ma len, že si ho mám sama odniesť na podacie miesto a zaplatiť dopravu späť. Keď chybu pri balení urobil obchod, čakala by som skôr kuriéra alebo aspoň štítok na bezplatné odoslanie.

anonym_1d3517
Dnes o 11:03

Mne minule prišiel úplne iný produkt ako som objednala, napísala som všetko sa vyriešilo poslali kuriéra ktorý mi dal správny a ja som vrátila ten zlý. Nič som neplatila Kurier mám štítok.
Za mňa to je ich chyba a oni to majú platiť nie vy… alebo neviem ako to je z právneho hľadiska.
Ale ja by som odmietala platiť

anonym_a03400
Dnes o 11:06

Neplatila by som nič. Nech si po to pošlú kuriéra.

anonym_e7e59f
Dnes o 11:06

mne jeden obchod zle poslal a musela som si to riesit tak ze som zaplatila postovne nazad a nestacilo im musela som si zaplatit postovne aj spravneho tovaru, v inom eshope spravili chybu druhy den tu bol kurier so spravnym tovarom a hned si vyzdvihol nespravny vsetko zaplatil obchod... takze zavisi

doux
Dnes o 11:10

nič neplať.

patrike
Dnes o 11:19

Podmien zaslanie tovaru tym, ze ti na ucet vopred poslu postovne alebo vygeneruju na ich naklady stitok pre kuriera. Pravny narok nemaju, len skusaju.

petamich
Dnes o 11:26

odmietla by som platit postovne, je to evidentne chyba na ich strane, nech objednaju kuriera 🤷‍♀️

zuzanaete
Dnes o 11:31

Ak chcu vyrobok naspat, tak nech si to zaplatia. Oni urobia chybu a ty mas platit? To nie.

pink_lady
Dnes o 11:47

2 tyzdne som si objednavala z li..a brusku. Prišlo mi čerpadlo. Dopisat dovolat sa na zakaznicku linku bola katastrofa a potom jedna nevedela co druha a no otras. Vratit sa to dalo na ich naklady ale peniaze mi vratia len za tovar. Tiez mi to pride nefer.
Asi mesiac vzad som si objednala z bezlepky nakup, poslali mi jeden tovar iny, poslali mi obratom dalsi tovar a este ze ten co poslali nespravny mozem zuzitkovat

anonym_c5f577
Dnes o 12:09

Nebolo by spravodlivé,aby si ty doplácala na chyby iných.Tak si to s e-shopom aj vykomunikuj

anonym_c5f577
Dnes o 12:16
@pink_lady

2 tyzdne som si objednavala z li..a brusku. Prišlo mi čerpadlo. Dopisat dovolat sa na zakaznicku linku bola katastrofa a potom jedna nevedela co druha a no otras. Vratit sa to dalo na ich naklady ale peniaze mi vratia len za tovar. Tiez mi to pride nefer.
Asi mesiac vzad som si objednala z bezlepky nakup, poslali mi jeden tovar iny, poslali mi obratom dalsi tovar a este ze ten co poslali nespravny mozem zuzitkovat

@pink_lady Toto už je na reklamáciu.Nemyslim len na to, že poplietli tovar, ale že riešenie problému, ktorý vznikol ich vinou je pre teba veľmi komplikované.Mala som aj ja v minulosti minulosti problémy aj s Li...,aj s inými eshopmi/ved všade pracujú ľudia a my ľudia robíme chyby/, ale mne akonáhle navrhovali zložité, či nevýhodné riešenie, vždy som sa opýtala, že prečo mám ako zákazník riešiť problém, ktorý zapríčinil niekto iný... Následne sa väčšinou našlo aj jednoduchšie praktické riešenie

anonym_906c5a
Dnes o 12:37

Pošli im to na dobierku

bloger
Dnes o 12:59

Nie si povinná platiť nič navyše. Je to ich problém. Napíš im a určite nájdete riešenie.