Reklamácia krému: Otvorený krém z e-shopu?
prišiel mi krém z e-shopu a tá ochranná fólia pod vrchnákom nebola celá zalepená. na jednej strane bola normálne nadvihnutá.
teraz neviem, či je to chyba balenia alebo ho už niekto predo mnou otvoril 😕 asi by som ho na tvár dávať nechcela.
riešili by ste reklamáciu? ako dokážem, že som to neotvorila ja?
Z eshopu to vrat.
Ozvať sa obratom na eshop, podaj reklamáciu.
To, co sa ti na tom nepaci, je vlastne slovo reklamacia. Reklamacia znamena, ze tovar ma vadu a tu vadu treba preukazat - a presne odtial je ten pocit, ze sa budes s niekym dohadovat, ci si foliu nadvihla ty alebo nie.
Pri nakupe z e-shopu mas ale aj druhu cestu, o ktorej tu zatial nepadlo ani slovo: odstupenie od zmluvy do 14 dni. Bez udania dovodu a bez dokazovania, staci to poslat spat v lehote.
Hacik pri kozmetike existuje, tak ho poviem rovno. Zakon o ochrane spotrebitela (108/2024) v paragrafe 19 hovori, ze odstupit sa neda pri tovare v ochrannom obale, ktory nie je vhodne vratit z hygienickych dovodov. Lenze tam je doveta "ktoreho ochranny obal bol po dodani poruseny". Tebe prisiel nadvihnuty uz od nich, cize si ho po dodani neporusila a tato vynimka na teba nesadne.
Prakticky by som to spravil tak, ze skor nez sa toho este raz dotknes, odfotis ten nadvihnuty okraj aj s obalom, v akom to prislo, a do odstupenia napises jednou vetou, ze folia bola pri prevzati uz nadvihnuta. Nie preto, ze to musis dokazovat, ale aby to bolo od zaciatku v ich papieroch tak, ako to naozaj bolo. Postovne za vratenie ides zo svojho, ale pri kreme je to par eur oproti tomu, ze si ho na tvar aj tak nedas.

Riešila by som reklamáciu, najmä ak je to na tvar